Въпрос за социала

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
bateto

Мнение от bateto »

Не те mислиm за глупав,но си личи ,че не познавш живота.Иmа си вреmе за всичко,даже и банките четвъртък и петък работят до 19 часа.
Пренебрегваш свещенната дуmа за това общество-Цар Кредит,без него пиши се уmрял,а той се прави и се взеmа с работа,а не със сошиал.
Ако някой търси по голяmа далавера иmа и друга-приmерен вариант-хвани се някъде на работа на бяло с пристигането си ,устискай 9 mесеца и излез на шуmаж ,безработица, ,след това ще иmаш достатъчно вреmе да учиш езика ,да учиш за образование или квалификация с тази разлика ,че ще получаваш два пъти по вече пари отколкото социала докато лежиш 6 mесеца след това като започнеш да учиш,така mожеш да си разиграваш коня доста дълго вреmе и няmа да ти се налага да си броиш стотинките както на социал.Е разбира се,че това е саmо една суха схеmа ,съществуват и детайли които трябва да се реализират,важното е ,че не е mного трудно изпълниmа.Който търси наmира.
mama_kenga

чакй, тинке, аз да кажа...

Мнение от mama_kenga »

вж. с200 по-долу
Последно промяна от mama_kenga на Чет Май 26, 2005 8:41 pm, променено общо 1 път.
Аватар
c200

последното mama_kenga да се чете c200

Мнение от c200 »

голяма шизофрения с тез форуми, последното на кенга беше от мен c200
даже батето ме изпреварил с банките :-)
брей, то голям проблем станало с тоз социал
поне някой да беше отговорил на човека може ли и как
ето и моето скромно мнение:
бидейки permanent resident в Канада, човек си работи и си плаща данъците, от които се получава прословутия социал.
ако е някой против тази система, в демокрацията отива и гласува за политик, който предлага нещо друго (например забрана на социала)
повечето нашенци, обаче още не могат да гласуват, защото още не са канадски граждани.
т.е. приемете системата, засега промяната и не зависи от вас
който може, нека се възползва от социала
аз лично съм на позицията на Батето, от другата седмица скачам в мътната вода (досега гледах бебето, ама даде господ Garderie), с едно уточнение - няма смисъл да плюем хората на социал, канадската държава плаща на хора, които преценяват кой може и кой не да получава помощ. тяхна е последната дума и предлагам като бъдещи канадски граждани да им вярвате, тука институциите май са по-ефективни от БГ :-)
П.С. за IvHaydu - не и се връзвай на Мама Кенга, тя ми се пада малко жена и иначе не е лоша, ама обича да се заяжда по форумите :-)
П.П.С. кой пък има проблем с банките, това ли ви събаря да работите?
от 4 седмици съм тук и вече знам 2 банки дето работят в четвъртък и петък до 19 ч. + една дето работи и в събота. Я не пишете глупости , за въртележката на живота, ами се стягайте, учете, работете и прочее.
успех на всички
Аватар
Doktora

Мнение от Doktora »

Батка да уточня,че в Добрата Стара Англия банките работят обикновенно до17.00 ч.Откъде да знам,че в СА така са се разработили.Живял съм на острова и знам в общи линии за какво става въпрос.
Друго е,че вие изгубихте смисъла на изказването ми.Естествено,че не отиваме в СА за да живеем на социал!!!
Въпроса ми беше друг но като виждам,че някои хора се опитват да правят "капитал" дори от работното време на банките спирам да говоря.......
В БГ в момента е 03.40 ч. Лека нощ!
Док..........
mama_kenga

Мнение от mama_kenga »

Leni написа:Да си КУПИШ къща....малииии, пак аз си мислех че тук ти дават кредит да си наемеш къщичка/бунгалце, та чак след 20 години да си я купиш.......
:confused2:
Щом държиш на безгрешен изказ ето на :на хората са им дали кредит в размер на 60 000 кандолара.срещу този кредит те ипотекирали къщата, добавили още малко пари, които си носили от България.Когато след 20 години я изплатят къщата ще бъде прехвърлена от банката на тяхно име и ще стане тяхна собственост.
Сега дали е ясно вече?
та това е станало на първия месец от тяхното идване и то доста случайно.аз не казвам, че това е нормалния случай- рискували са ужасно мног.Само казвам, че щом някой го е направил значи не е невъзможно.А щом не е невъзможно защо да не мога и аз даго постигна?
huba

Мнение от huba »

mama_kenga s malko pari taia rabota ne stava.Parvia mesec daje kreditna karta ne izdavat ei taka(za 2000-3000$), kamo li zaem za kashta(kadeto ne stava vapros za 2000$ :D ).Ne e nevazmojno, no stava s dosta pari.Bankite ne se interesuvat kakvi sa ti dohodite i otkoga si tuk ako vnesesh 25% down payement ,koeto za edna skromna kashtichka ot 200K idva 50K.Ta noseshti 50K + otgore ot Bg sa po-skoro edinichni sluchai i ne vijdam kakvo obshto imat s primera ti za barzo opraviane.
Последно промяна от huba на Чет Май 26, 2005 9:00 pm, променено общо 1 път.
"Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят."
bateto

Мнение от bateto »

Саmо няmа се косиш,който иmа причини си търси и поводи да ги оправдае.Пиши се за късmетлия,аз като дойдох преди 3 год. и първата mи работа беше да питаm mакар и mалкото хора които бяха дошли преди mен година и познавах -Тук къде се работи.
Отговорът беше -Аmи не знаеm,тук никой не работи ,или е на КОФИ или на социал :shock: ,добре че се отдръпнах от тая паразитна среда която mи влияеше доста паразитно и извиках неволята да поmага.
Кураж ,сигурно ,ще иmате mного трудни mоmенти,но както обича да се иарвзява една mоя позната относно по нестандартните идеи при половият акт-По някога боли,но е сладка болка. :D
mama_kenga

Мнение от mama_kenga »

Huba, Преди няколко години цените на къщите не са били от 200 бона нагоре.И сега се намират за 160- 180 000.Ама вече смешно ми става - защо мислите бих ви лъгала за такова нещо? Какво ще спечеля?Познавам ги тези хора и те също не ме лъжат.
Аз също писах, че това не е обичайния случай, но че е възможно да стане.Затова го дадох примера - няманевъзможни неща.
А иначе Бате, добре, че си се отървал от т.нар."среда".Сволоч им викам аз, пък който се познае нека се обижда!
huba

Мнение от huba »

mama_kenga az ne te obviniavam che lajesh, prosto kazvam che tova koeto kazvash e niakakva chastichna informacia(iavno taka sa ti predstaveni neshtata ot tvoite poznati).Az sashto sam ot niakolko godini tuk i moga da ti kaja,che sega mnogo po-lesno se davat kreditni karti i krediti otkolkoto da kajem predi 5 godini.No ti imash palnoto pravo da ne mi viarvash.Vzemi si sreshta v niakoia ot bankite i s niakoi real estate agent i shte razberesh za kakvo govoria.
"Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят."
Аватар
Guinness

Мнение от Guinness »

mama_kenga написа:
Leni написа:Да си КУПИШ къща....малииии, пак аз си мислех че тук ти дават кредит да си наемеш къщичка/бунгалце, та чак след 20 години да си я купиш.......
:confused2:
Щом държиш на безгрешен изказ ето на :на хората са им дали кредит в размер на 60 000 кандолара.срещу този кредит те ипотекирали къщата, добавили още малко пари, които си носили от България.
Дядо Коледа съществува :D :D :D :D
tochica

Мнение от tochica »

искам да попитам хората , които знаят повече , лесно ли се дават кредити . прочетох сумата 60 000 $ кредит , не знам доколко липсата на соц. номера е проблем или няма значение , но ми е интересно , банките нямат ли по-такива изисквания - като план как да върнеш поне парите . ако нямаш осц. номер и все още не работиш или току що си почнал да работиш , но пък както знаем има изпитателен срок , това как се разглежда от кредитната инст.? въпроса ми е чисто обективен , нито ще вземам кредит засега нито търся да се заям , но ми стана интересно .
хората , които са взели такава сума , трябва наистина да имат добър план за работа и развитие , иначе ми се струва супер смело подобно начинание .
верно че дали плащаш 600 за наем или за да изплащаш нещо , което ще се стане твое , пък било то и след години , е едно и също по отношение на парите , все излизат от джоба ...
just asking :)
"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
bateto

Мнение от bateto »

А ,ако някой иmа адреса на въпросната банка mоля да mи го изпрати на лс ,естественно срещу 10 % коmисионна.
Аватар
Guinness

Мнение от Guinness »

bateto написа:А ,ако някой иmа адреса на въпросната банка mоля да mи го изпрати на лс ,естественно срещу 10 % коmисионна.
Много добре казано!Давайте адреса да ходим и прибирайте комисионната :D :D
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

Точица, банките отпускат толкова голями кредити единствено за закупуване на къща, но има условие да си от поне 2 години в Канада и да работиш на договор поне от няколко месеца - такива са уж правилата. Има обаче и изключения. Мои познати си "купиха" къща преди месец, а са в Канада от септември 2004-та. Дадоха им кредит обаче, защото оставиха 60 000$ (шейсет хиляди) даун, т.е. 25% от стойността на къщата (та както се разбира имало в Канада и хора с пари).
Без социален номер и работа, обаче никакъв кредит няма да ти дадат.
Изображение
tochica

Мнение от tochica »

um gottes will

25 % = 60 000 $ ,
100% ...
върнах се да го прочета 2 пъти .
искрено им пожелавам успех .
аз бих инвестирала мигновено такива пари . :)
"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
Заключено