Здравейте всички!
Имаше подобни теми, но искам да конкретизирам - става въпрос за телефонни разговори (телефон-телефон, компютър-телефон и компютър-компютър) Монреал-София.
Какво ползвате, какви са цените?
Ние дълго време ползвахме едни карти - Браво (не на нас, така се казват картите ). Струват 5 долара, но на доста места ги продават за 4. Дават за София 212 минути...но...за съжаление, не са реални...Последния път, когато ползвах тази карта, ми казаха, че остават 11 минути и половина, телефона звънна 3 пъти, говорих с баща ми не повече от 3 секунди и това беше... Ако се изговорят наведнъж, т.е. за 1 телефонен разговор, сигурно ще е реално отчитането на времето, ама аз по 212 минути разговори не водя...
Та се отказахме от тях...
Сега ползваме IP-телефония, една програмка - Dialpad. www.dialpad.com
Цените и до София са добри - 9 канадски цента за минута...
Има малко забавяне, не повече от 1/2 секунда - не е особено дразнещо...
Отваря се сметка (валидна е 4 месеца, сумата е 15 щатски долара, = 18.7 канадски (приблизително))...може и по голяма сума - мисля, че беше 50 щатски долара... Плащането става с кр.карти или Пейпал, дават ти потребителски номер и парола и - бъра-бъра....
Ще се радвам, ако споделите тук опита си при тези разговори - какво ползвате, цени и т.н...
Благодаря ви!
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
За компютър-компютър Skype е безплатна.
За компютър - телефон SkypeOut Global Rate: 1.7 Euro Cent per minute.
Специално за България -
Bulgaria € 0.074 /€ 0.085
Bulgaria - Mobile € 0.215 /€ 0.247
Bulgaria-Sofia € 0.032 /€ 0.037
За съжаление сме в скъпата зона (все още), но от БГ към Канада пък разговора ще струва: 1,7 euro cents
http://www.zivva.com
плаща се 30 или 20 щатски долара и си говориш на воля без ограничения
от друга страна с новите тарифи на БТК започват да идват и ограниченията
позваме и Скайп и http://www.hermesphone.com понякога
същои едни зелени карти без име за 5 долара, продават се по 4 реално и дават към два часа разговор
DCI Telecom: abonirah se s formuliar, koito printiram ot saita im, popylvam, i im prashtam po fax. Posle poluchih pismo s nomer za dostyp do sistemata im. Niama taxa vkluchvane, pyrvonachalna taxa, ili dogovor. Plashta se samo za minutite razgovor. Mislia e okolo 9,9 canadski centa minutata. S gsm e malko po-skypo.
Fakturata im pristiga otdelno ot tazi na Bell. Moje da se plashta po intrernet, prez montrealska banka naprimer moje.
polzvam GOOD CARD - 2.50$
za provinciata dava 34 minuti ( $0,0735 na minuta). do stolicata dnoino poveche.
nai-evtinite prepaid karti sa po $0,04 na minuta, no takava im e samo reklamata.
nai-evtino sam govoril po $0,063 na minuta do provinicta koeto si e dosta izgodno. vrazkata e dosta dobra.
Botzo написа:IvHaydu,
картите - NEW TIME ги продават за 4 долара и са близо 3 часа със София.
Здрасти Боцо!
Благодаря ти за инфото!
Можеш ли да ми кажеш дали тези близо 3 часа са реални, или е така, ако ги изговориш наведнъж?
И още нещо, понеже има много видове такива карти, да ми дадеш описание на картата (или да я сканираш и пуснеш тук; или пък да я снимаш и пуснеш тук...).
Благодаря ти!
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Ами да ти кажа може и повече от 3 часа да е с NEW TIME (със София).Не всичко е реално изговорено ,но е доста.Ползваме я отдавна и сме доволни.И за провинцията дава доста около 2 часа.Понякога е трудно да се добереш до телефона им в Монреал и трябва да си по-упорит.
[/url]