Otnosno CD-tata v chantata prez mitnitsata?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
kraseto

Мнение от kraseto »

Може ли да ми кажете има ли някакъв проблем при пренасяне на CD-та през митницата в Канада и правят ли го на проблем тамошните служители? Доколкото си спомням преди време някой каза,че си е занесъл своите CD-та.Не си спомням точно кой,но ако имате опит моля ви споделете!И има ли някакво ограничение за бройка?
Мерси предварително!
Аватар
didi-did

Мнение от didi-did »

Нека също, тези, дето са минали по този път, да разкажат, какво е позволено, и какво е забранено да се пренася в Канада! :thumbsup: Благораря предварително! :wave:
Животът не се измерва с броя вдишвания,а с моментите,които спират дъхът ни !

http://scandalni.com/wp-content/uploads ... ney400.jpg
eva-vet-eva

Мнение от eva-vet-eva »

Здравейте!Мъж ми си помъкна софтуер и хардуер колкото можеше да носи :lol: +музикалните дискове-над 300 СД.И то в ръчния ни багаж-да не се потроши "май прешъс"-а.В Ка нищо не казаха.В Бг като видяха на скенера вентилатора на процесора,го накараха да вади и да показва дали не става за хладно оръжие.
kraseto

Мнение от kraseto »

Благодаря ти Ева за отговора. Поне и ние да сме наясно какво да правим.Доколкото разбирам от скоро сте в Монреал,затова да ви е честито преселването!Ако не те тормозя много сподели си първите впечатления от там!
Диди-Дид също е много точен/а във въпроса си-хората минали преди нас да казват що е позволено и що не, да носим,че да не се чудим и ние.
Благодарим но всички отзовали се съфорумници!!!
eva-vet-eva

Мнение от eva-vet-eva »

Ние сме доста доволни от тук :lol: Търси темите на Евитон Ve4e sam v Montreal.Това го писа мъж ми като пристигнахме.
Пожелавам на всички нашето въодушевление и късмет!
Аватар
some

Мнение от some »

Ami nikoj ne ni pretarsi inache ako pretarsiat nemam info kak e.
Po princip na emigrantite ne pravat rovene iz bagaza.
Az lichno si gi natapkah v kufarite i si minah kato stoj ta gledaj.

:)
Uspeh!

A kakvo moze da se prenasia si go pishe v edna malka broshurka, koiato vi se izprashta s edno ot pismata ot Kanadskite vlasti v procesa na procedurata, ne si spomniam tochno s koi dokumenti dojde.
Inache mozete v oficialnia site za kanada da proverite tam sushto pishe tova deto go ima v broshurata.
Аватар
taralej

Мнение от taralej »

По принцип на емигрантите не им претърсват багажа.Аз си хосех много дискове/музика и софт/ и никой нищо не ме е питал.Ако те попитат казваш , че са лични файлове и това е.Аз мислех и компа да помъкна ама накря го продадох в БГ щото ми се видя много сложна работата/имам предвид с мъкненето като ръчен багаж/.Не съм чула да са направили проблем за дискове на някого.

Хайде успех и меко кацане! :D
"Книгата на живота започва с един мъж и една жена в една градина, а завършва с Апокалипсиса." - Оскар Уайлд
Аватар
p4eli4ka
Обратна връзка:

Мнение от p4eli4ka »

Ние дисковете си ги сложихме в куфарите (в кейсчета и на шишове). Хард диска, CD-записвачката и ТВ-тунера бяха в ръчния багаж. Като видят на скенера, питат какво е това. Отговорихме: хард диск и записвачка. И толкова.
Един съвет към пътуващите: не си носете ракията в ръчния багаж (както преди някой беше писал във форума). Наши приятели са си я носели в бутилки от минерална вода. На летището в Прага са им взели бутилките, помирисали течността, и казали: РАКИЯ. Представяте ли си? И им я взели, защото не била фабрично опакована. Ние нашата я сложихме в куфарите в бутилки от Кока-кола (от 1/2л. и от 1л. са идеални за целта). Дори не я декларирахме. Никой нищо не каза.
Ако имате други въпроси относно багажа, питайте. Можете и ЛС-я да ми пращате. С удоволствие ще помогна с информация :wink:
Pour être heureux un an, gagnez au loto. Pour être heureux toute votre vie, aimez ce que vous faites Изображение
Заключено