Може ли до БГ...

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Veliko

Мнение от Veliko »

Kakwo da stawa posle? Infoto si otiwa kydeto triabwa, predpolagam. edwa li shte dopusnat da se shliame po sweta bez da ni dyrzhat smetka za towa.
Аватар
Rainmaker

Мнение от Rainmaker »

Veliko написа:Kakwo da stawa posle? Infoto si otiwa kydeto triabwa, predpolagam. edwa li shte dopusnat da se shliame po sweta bez da ni dyrzhat smetka za towa.
Niakoi ima li konkretni fakti ili primeri ili samo predpolojenia :)
Clarissa

Мнение от Clarissa »

Veliko, iasno e che info vliza. No da vliza, i da se zasicha specialno mejdu razlichni slujbi, sa dve razlichni neshta.
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ

Мнение от THC »

По принцип митници и гранични власт си обменят информация.
така например действат коуст гарда и митници,транспорт канада/брегова охрана/митници.
Така че когато един знае кой,кога,къде и как влиза за корабите(тва не го предполагам-знам го),
предполагам че същото е и със пътническите полети.

за декларацията която си попълваш и представяш на влизане-там пише от кога до кога и защо си отсъствал.

митниците по цял свят са най-яката и дебела сопа със пълна информация подробна информация за това кой къде и как влиза и излиза и не вярвам други държавни институции да са и позволили такава вкаст без да имат достъп до базата данни,които тя събира.
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Sigurno e kakto kazwa6 za mitnicite, TNC, waprosat e koi slujbi imat dostap do towa info i kakto kazwa Clarissa, dali go zasi4at drugite slujbi, niama6ti ni6to ob6to s mitnicite.
Huba kazwa, 4e se zasi4a, Reinmaker (ot li4en opit) - 4e niama problem. Ei towa e sporat.
Обичам да преча
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ

Мнение от THC »

Митниците и данъците са една служба всъщност в Канада - казва се ревеню & къстъмс -като праиш нещо с митниците другите автоматично ти ги хакат фактурите в г*зъ :lol:

не те пропускат за суми от порядъка на няколко стотин доларчета,така че и за сумата от шомажа би требело някой да се сети.

муждувпрочем от скоро е промяната и обединението в сегашния му вид.
мисля че от 2003 края.
изпитах го на гърба си с агентирането - примерно форма А-6 за митниците се подава от края на 2003 само по електронен път.
мисля че с попълването на декларация при влизането-данните отиват в същата система и същата служба.

същото важи и за САЩ само че там се каза къстъмс & бордър протекшън-системата адвансд манифестинг,а от юни и коуст гарда налага така система - ИнфоПатф или както я кръстихме в офиса ПсайхоуПатф,съобщаваща се с горната и целта е една и съща - да друса пари.
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ

Мнение от THC »

обаче ти можеш да послушаш рейнмейкъра и той да се окаже прав-поба - грешка или цък-цък - язък :lol: :lol: :lol:
Аватар
Rainmaker

Мнение от Rainmaker »

THC написа:обаче ти можеш да послушаш рейнмейкъра и той да се окаже прав-поба - грешка или цък-цък - язък :lol: :lol: :lol:
obache ti moje si razduvash lokumi bez da znaesh nali :)
kato ne niamash predstava i ne si go pravil za kakvo govorish izobshto
da si ubivash vremeto li ?

niakoi ima li konkreten fakt zashtoto az imam i to poveche ot edin
no v toia forum goliama chast ot mneniata sa predpolojenia i sluhove
a horata sa zadali vajen za tiah vupros i iskat tochen otgovor
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ

Мнение от THC »

1)понеже аз влязох февруари тази година в Канада пак и си спомням какво лично съм попълнил .

2)и агентирах кораб посещаващ канада/кебек/сорел, като ти естествено хабер нямаш кво е тва-ама има вземане даване с митниците,брегова охрана,транспорт канада, секюрити,визи на екипажа,деклариране на товар,лични алкохол,цигари,запознаване със адвансд манифестинг на канадското ревеню - споменах как работи системата и кога има правени промени.

3)препоръчах на анито да ако смята че личния ти опит -(от кога?) е показателен да се съобрази с тебе

крайно време е жена ти да вземе под внимание препоръката на Кума Лиса и да ти спре интернета :wink:
Аватар
Rainmaker

Мнение от Rainmaker »

THC написа:
koeto niama nishto obshto s pomoshtite i putuvane zad granica
oshte edno bezmisleno mnenie s koeto samo si ubivash vremeto :)
ima si forum za prazni prikazki
ako ne znaesh malko po nadolu
eto ti i link:
http://www.bgcanada.com/pforum/viewforum.php?f=6

da si chuval za pravilata na foruma
Правила на форумите

1. Участниците във форума са длъжни да спазват добрия тон на поведение, да не използват вулгарни думи и да се отнасят с уважение към един към друг.

2. Не използвайте форумите за разрешаване или още по-малко за създаване на личностни конфликти. Забранява се разкриването на лична информация за друг потребител. Спазвайте личното пространство. Съсредоточете се върху темата/мнението, а не върху този, който го е писал.
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ

Мнение от THC »

кое няма нищо общо :
-това,че пътувах върнах се и единственото за което ме питаха на влизане беше - колко съм отсъствал,къде съм бил и най-вече защо?
или
-това че митницата и ревеню имат унифицирана електронна система и обменят инфо с граничната охрана и имигрейшъна?

на въпроса мога ли да получавам шомаж ако съм пиар и си отида в Родината? не знам - не мога да дам отговор.

на въпроса могат ли да разберат данъчните,че съм отсъствал за периода в който съм бил на шомаж?-отговарям-да.

с което сеопитах да съм полезен - но съдника на форума не прецени така.

може би сега е момента за анкета в Администратор,а?
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

"Виждам, вижда-а-ам ...! "
Моля THC и Rainmaker да си поемат дълбоко въздух и да успокоят нервите, че ша стане зян хубавата тема :( .
:beer:
Obey gravity ... It's the law!
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ

Мнение от THC »

о'к сори:

понеже въпроса е : може ли да си отида като съм на шомаж?

и нищо не писах щото не съм бил и не знам.

то по-принцип не знам кво пречи да си отидеш на шомаж челна стойка и т.н. но хората разбраха подтекста и взеха да обясняват кой квото знае.

накрая се стигна до спор в който се опитах да дам акъл.

за разлика от Бг където тея институции-изброени от мене не се съобщават много много и трябва да им ходиш на крака и да им носиш разни хартии - тук установихме при агентирането , че като се обадиш на един примерно айеспиес-всички са ОФИЦИАЛНО оповестени и че ревеню и къстъмс са една институция.тва не пречи да работят кат развален телефон-и така си и работи понякога.
няма основание да предполагам че щом коуст гарда се съобщава с имигрейшъна и ревеню, хюман ресоурс( или мафията,която дава шомажа) не го прави.
Clarissa

Мнение от Clarissa »

Anito,
V Canada info da iskash - spored men ako reshat, i maichinoto ti mliako shte izvadiat, i na Lunata shte te nameriat. Tazi info ne se sybira ot den i dva, vinagi sa ia sybirali, vinagi se popylvat danuchni deklaratsii i prochie na letishteto.
V sluchaia nikoi ne moje da ti garantira, che niama da postradash. Ako ne si hodish za mnogo dulug period, sama preceni - ili niama da te proveriat, ili shte te proveriat i shte vyrnesh sumata za dadenia period. (Sankstiata vsushtnost ne znam kakva e).

Iziskvaneto za chomage glasi, che ti se polaga tazi parichna pomosht, dokato ti se zadyljavash moralno da si tyrsish aktivno nova rabota. I tazi pomosht ti se polaga, zashtoto ti lichno si plashtala predi tova danytsi za neia. Ako ne pytuvash za dylgo, kakvo tolkova - nali pak tyrsih rabota - ei go interneta, sledish obiavite, imash e-mail, telefon, telefonen sekretar... kakvo kato si bila niakyde za malko... Ima risk, zashtoto glasi, che ne iskat da napuskash mestojitelstvoto si, kato garantsia ot tvoia strana, che ti deistvitelno polagash usilia da tyrsih rabota, no ... ti si preceni sama dali bi go poela.
I da, risk ima, no ne chuhme nito edin postradal da pishe? A minali metyr - ima.
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ

Мнение от THC »

моя ред на мисли е такъв:

въпрос:
институцията която дава шомажа има ли вземане даване с имигрейшън и/или ревеню канада?
отговор:
да - в този случай 99% иституцията,която дава шомажа разбира кога влизаш в Канада.
отгвор:
не-мъъничка вероятност да разберат

ако разберат тва бърка ли те?
не знам
Заключено