? за пресрочена виза
? за пресрочена виза
Имам следният проблем. Моя милост си влиза в Канада в срок, но на съпругата ми се налага да пресрочи с една седмица крайният срок на визата. Въпросът ми е следният: Какво триябва да се направи или как мога да я продължа. Имали някой представа какви ще са ми проблемите. Предварително благодаря.
Нищо не може да се направи! Визата не може да се удължи и, ако и изтече срока - изгаря. Най-добре е съпругата ти да направи всичко възможно да влезе в Канада преди да и е изтекла визата, дори и да е само за няколко часа. Ако и изгори визата, ще трябва да я спонсорираш по фамилната категория за нова виза.
Obey gravity ... It's the law!
Van, сигурен ли си, че не може пак да се направят медицински и да се издаде нова виза?
Визата важи до една година след датат на медицинските и доколото си спомням по бумагите пишеше, че ако ти изтече, ще трябва да правиш нови медицински.
Пак си е голяма разправия и наистина е по-добре да се влезе в канада, разбира се.
Визата важи до една година след датат на медицинските и доколото си спомням по бумагите пишеше, че ако ти изтече, ще трябва да правиш нови медицински.
Пак си е голяма разправия и наистина е по-добре да се влезе в канада, разбира се.
Лошото, че жизата на жена ми изтича на 07.07.2005, а на тази дата тя е на защита на докторатурата си. Въпроса ми е дали процедурата е като за кандидатсване само за медицинските пред канадското посолство в Румъния без онези 400USD за обработка на документите или целият пакет за одобряне който вклучва актове за раждане, свидетелства за граждански брак и т.н.
hi
vinagi ima nyakolko dati za zasthita. neka vleze stebe v kanada, a sled tova da se varne za zasthitata.uspeh
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
hobby, ако наистина съпругата ти желае да се яви на защита точно на посочената дата, то не се чуди повече, ами пращай уведомително писмо в Букурещ с молба за издаване на нови медицински формуляри за нея.
Не се плащат нови такси за каквото и да е и не се подават каквито и да е документи наново. Ако се съгласят, просто ще анулират сегашната й виза и ще издадат нова след медицинските.
При съгласие от тяхна страна, ще се наложи два пъти да се изпраща паспорта на съпругата ти в Букурещ - един път за анулиране на сегашната виза и след това - за поставяне на новата виза.
Не се плащат нови такси за каквото и да е и не се подават каквито и да е документи наново. Ако се съгласят, просто ще анулират сегашната й виза и ще издадат нова след медицинските.
При съгласие от тяхна страна, ще се наложи два пъти да се изпраща паспорта на съпругата ти в Букурещ - един път за анулиране на сегашната виза и след това - за поставяне на новата виза.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
- bgmontreal
- Обратна връзка:
хмммм, това не може да бъде 100% достоверно, защото съм имал приятел с подобен проблем и ясно си пише - кисс ит гуд байLinko написа:hobby, ако наистина съпругата ти желае да се яви на защита точно на посочената дата, то не се чуди повече, ами пращай уведомително писмо в Букурещ с молба за издаване на нови медицински формуляри за нея.
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
На мен пък ми звучи достоверно, защото:
- таксата за обработка на документи става невъзвръщаема в момента в който плика с документите ти бъде отворен от служител в посолството.
- таксата FDRP (за постояно пребиваване) става невъзвръщтаема в момента на кацането ти в Канада със съответната виза. Ако не си използваш визата, таксата се връща.
Но едно съм сигурен, аз щях да скъсам Букурещ от обаждания, щтях да проговоря и румънски ако трябва за да се осведомя какви са ми правата и вариантите за действие. Имаш си виза, отстоявай си правата.
- таксата за обработка на документи става невъзвръщаема в момента в който плика с документите ти бъде отворен от служител в посолството.
- таксата FDRP (за постояно пребиваване) става невъзвръщтаема в момента на кацането ти в Канада със съответната виза. Ако не си използваш визата, таксата се връща.
Но едно съм сигурен, аз щях да скъсам Букурещ от обаждания, щтях да проговоря и румънски ако трябва за да се осведомя какви са ми правата и вариантите за действие. Имаш си виза, отстоявай си правата.
Забравихте как изглежда България? Тя е красива - http://nigor.myphotoalbum.com/
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Напълно си прав bgmontreal, става въпрос само за една възможност да се реши проблема в интерес на кандидат-емигранта, която зависи изцяло от волята на чиновниците от имиграционната служба. Няма гаранция, че ще се съгласят, макар и да са го правили при други подобни случаи. Просто няма законово основание да се изиска от тях да го направят.
Едно е сигурно - при изтичане срока на визата, следва подаване на нова молба за имиграция с всички съпровождащи я такси, документи и стъпки. Това вече е законово изискване.
Едно е сигурно - при изтичане срока на визата, следва подаване на нова молба за имиграция с всички съпровождащи я такси, документи и стъпки. Това вече е законово изискване.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Нищо не пречи да се опита, но много се съмнявам, че някой служител на посолството в Букурещ ще прояви такава воля.Linko написа:Напълно си прав bgmontreal, става въпрос само за една възможност да се реши проблема в интерес на кандидат-емигранта, която зависи изцяло от волята на чиновниците от имиграционната служба...
Ето и отговора на признат канадски имиграционен консултант на подобно запитване:
"Q: ...Would (it) be able to apply for extension before the Immigrant VISA expires or is it that (if) I do not travel in the given VISA I will lose my immigrant VISA as soon as it expires.?
A: PR visa cannot be extended, no matter what. You either land before it
expires or it is gone..."
Също така, отговора на подобен въпрос във FAQ-то на сайта на признат канадски имиграционен адвокат:
"11.3 Can the expiry date on my Canadian Immigrant Visa be extended?
As a general rule, the expiry date on your Canadian Immigrant Visa will not be extended. Failure to land in Canada before the expiry date may result in the necessity of re-application.
"
Доколкото разбирам, твоите познати са минали по квебекската процедура. Понеже сертификата за селекция има голяма валидност (не помня 2 или 3 години ?), вероятно е възможно да се кандидаства втори път за виза направо в Букурещ. В случая който описваш обаче, двамата съпрузи са кандидаствали едновременно, нали? В случая на hobby, ако той си използува неговата виза, съпругата му едва ли ще може сама да кандидаства. Остава варианта, и двамата да не си използуват визите и след това да кандидастват в Букурещ заедно (както твоите познати).tochica написа:VanBC е прав , след това се подават наново документи , не от начало , но отново за виза . на мои познати така изтече и се наложи да изчакат отново за втора виза .
опитайте да влезете , ако имате възможност .
hobby, ако съпругата ти не може да си изтегли защитата за по-ранна дата, най-добре е да дойде в Канада преди 07.07 за да си активира PR статуса и да се върне в България за защитата. Другият вариант е този за който говори "tochica", но за него е добре да получиш потвърждение от Букурещ, осбенно за това дали може само съпругата ти да кандидаства повторно за виза или трябва да сте двамата заедно. Третият вариант е ти да си ползуваш визата и после да спонсорираш съпругата си да кандидаства за нова виза по Family Class.
Успех!
Obey gravity ... It's the law!