моля ви за съвет !!!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
andrenalin

моля ви за съвет !!!

Мнение от andrenalin »

На 28 бяхме на интервю,обаче само толкова мосюто ни взе телефоните и разбира се остави известна надежда ,но уви. На 9-ти май получихме писмо с което ни се отказа категорично беше прибавен и листа с точките. Сега доколкото разбирам трябва да правим нова кандидатура и това хич не ме радва ,още повече че годинките ни също вървят /съпругата ми гл. апл.35 аз 38/ и ще загубим точки, а и наново всички документи и разбира се таксата ,която струва ми се е важна за тях. Та моля ви ако някой има подобен горчив опит нека го сподели и ако някой знае може ли резултата да бъде обжалван по някакъв начин нека ни посъветва как и къде точно!? Това беше нашето първо интервю ,защо трябва да е последно? Предварително благодаря на всички съфорумци!
Аватар
Дякон Игнатий

Мнение от Дякон Игнатий »

Много кофти случай,ама ако сте зле с точките няма да върви никакво обжалване.
И не забравяйте,че Канада има нужда от такива к'ат нас,и затова е целата тая дивотия:да прилапнат 'сичкото що знае Франсето,има образование,трудов стаж ,и не на поседно място кинти.;....
Не се отказвайте,нищо,че ще загубите точки за години,компенсирайте на друго място.........
Успех
НАПРАВИ НЕЩО ЗА РОДИНАТА-ЕМИГРИРАЙ
Misty
Обратна връзка:

Мнение от Misty »

Много съжалявам за вас и ви съчувствам искренно...
Ние също чакаме отговор но все още нищо нямаме...И на нас ни каза,че ще се обади..или ще ни пише..ама нямаме нищо...Пратете ми лично с подробности...за всичко. Кога ви беше интервюто?как протече2Какво точно ви пишеше в писмото?
...И макар, че от кал сме направени, Господи, аз не искам във кал да прекарам живота си. И не искам тъй ням да стоя край брега да очаквам промяна и все да мълча!
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Давайте отново!
Успех!!!
:D :D :D :D :D
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
dgeami

помогнете

Мнение от dgeami »

Здравейте ние също сме като вас .На 19,04 и ние бяхме на инетервю без отговор .След това получихме писмо да му се обадим по телефона и след няколкократни обажданки от наша страна мосюто реши че френският ни не е достатачно добър и неможе да ни даде сертификати .Това беше по телефона но все още нямаме писмо с официалния отказ който трябваше да получим.Незнам какво става .На нас ни беше 2 интервю започнали сме от 2002г, познай колко нерви сме пръснали но твърдо сме решили след 6м./може и по рано / атака отново.Така че не се предавайте според мен пробвайте отново /ако наистина го искате много/ Успех.
AniK
Обратна връзка:

Мнение от AniK »

Много съжалявам, че така се е получило с вас, но смятам, че ако наистина искате да отидете в Канада, трябва да опитате отново, независимо от препядствията. Препядствията подслаждат пътя към постигането на целта, а както са казали старите хора - "Целта оправдава средствата".
Успех!
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

AniK написа: а както са казали старите хора - "Целта оправдава средствата".
Molia, molia! Tova e iezuitski deviz, koito gore-dolu namekva da se borim za neshto, nezavisimo ot sredstvata...za jalost v sluchaia procedurata e iasna i trudno se namirat vratichki - pari, vladeene na ezici , moje bi i diplomi - ottam natatuk neshtata sa iasni...
Deistvaite i ne se otkazvaite, ako ne vijdate budeshte v BG...Obache men me e iad, che ne sum doshla na 20 godini...Kolkoto po-kasno, tolkova po-trudno - moe mnenie...
Uspeh!
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
andrenalin

Мнение от andrenalin »

Благодаря Ви, за подкрепата в този труден момент за нас !
Ние вече претръпнахме и приехме нещата такива каквито са.Сега вече ако отидем на второ интервю знам какво трябва да правим.
Общо взето на Беноа не му хареса, че съпругата ми желае да се опита да работи, като социален работник, защото има стаж 15 год.Въпреки, че поясни че ще учи , че трябва да членува в ордера на социалните работници и.т.н.Но тази професия е преоритет на кебекарите и той прецени може би, че идеята не е добра.Отне ни 8 точки за работата, с
френския горе долу се справихме въпреки,че преводачката и тя задаваше въпроси от нея си и имаше моменти в който настъпваше объркване.Съпругата ми много се притесни и това се усеща от което се намалят точки за адаптивност, персонални качества.Тя отказа тактично да говори на английски, като обясни на английски че не говори толкова добре и продължи на френски, че и дала преоритет на френския през последните 6-7 месеца, но и това май не му хареса.
Аз се справих със зададените въпроси пита ме на английски и френски.Накрая каза че съпругата ми за тази професия трябва да има високи нива френски и да знае английски.Общо взето това е интервюто.Все пак мисля, че можеше да даде втори шанс с второ интервю да покажем по високи нива за езика.
Съпругата ми продължава да учи френски, съвета му беше да приключи Панорама 3.Това ниво разбрахме, че е много трудно.
Не сме решили какво ще правим за напред.Ще продължаваме да учим.Мислим да напишем едно писмо до Виена дали е възможно да ни преразгледат кандидатурта и ако е възможно да ни дадат шанс за второ интервю.Това дали е добра идея незнам.Чудя се дали по електронната поща да го пуснем или по пощенски плик.
Направо толкова сложно стана, че незнам от къде да я подхванем.
Имаме чувството, че предварително беше решено така да стане, но е възможно да се заблуждаваме, защото ни е отрицателен резултата.

БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ СЪФОРУМЦИ И СЕ РАДВАМ, ЧЕ ВИ ИМА.
САМО ХОРА, КАТО ВАС МОГАТ ДА НИ РАЗБЕРАТ.ИМАМ ПРЕДВИД, ЧЕ ОБЩИЯ ИНТЕРЕС ВИНАГИ СПЛОТЯВА ХОРАТА.
Аватар
tornado

Мнение от tornado »

andrenalin, писах ти ЛС...
Заключено