Struva li si Master

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
TNT

Struva li si Master

Мнение от TNT »

Ako moje daite savet - Varshi li realna rabota stepenta master ili e samo za slava.

Sashto sertificat pomaga li za rabota pri lipsa na drugo canadsko obrazovanie.

Blagodaria za otgovorite.
:beer:
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Zavisi po kakvo e tozi master. Badi po-konkreten.
A, certificatite v povecheto sluchai sa gubene na vreme i pari, spored men.
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
TNT

Мнение от TNT »

Mashinen ingener - toplotehnika - otoplenie
borimira2

Re: Struva li si Master

Мнение от borimira2 »

Ako pitash mene, po-dobre e s nego, otkolkoto bez nego, ama v kraina smetka znae li chovek?!? Vsichko e do kasmet.

Poznavam mnogo hora tuk, bez obrazovanie no s mnogo staj po specialnostta si v BG i zapochvat rabota, makar i ne tolkova barzo i lesno, no pochvat po specialnostta si i barzo pridobivat "kanadskia opit", koito im trjbva za da poluchavat snosni pari. Poznavam i takiva, deto sa zavarshili i tuka master, no bez mnogo opit v BG, kakto i tuka i nakraja stojat bez rabota. Vsichko e mnogo otnositelno. Dori tarseneto na rabota.

Razpravjaha mi skoro za nekakav Iranetz, deto 2 godini ne mojel da si nameri rabota (bil stroitelen ingener, no s mnogo opit back home). Tuk predi 1 week e vzel darjavna rabota senior position!!!! (mnogo visoko platena), a dori Englisha mu bil otvratitelen, no... javno za opredelenata rabota se e predstavil blestjashto na intervieto i vsichki ostanali dori i da sa imali obrazovanie ottuk ne sa imali experiensat, koito sa tarseli...

Vsichko e mnogo otnositelno i subektivno. Ela uchi master ako mojesh da si plashtash razhodite razbira se. Takmo shte imash vrme da si oshlaivash Englisha i da se ogledash otkade izgrjva slantzeto v kanada:))

[quote="TNT"]Ako moje daite savet - Varshi li realna rabota stepenta master ili e samo za slava.

Kanuck ne go slushai:)) Ima goljamo znachenie kakav e sertificata. Ako si s Linux, Windows ili pak CFA ili tem podobni mejdunarodni priznati certificati, razbira se, che shte imash goljama polza ot tjah. NO ako si vzemal razni sertifikatcheta ot kurs po english 2 nivo, 3 nivo i tem podobni sas sigurnost njama da ti svarshat rabota:))
ivandi

Мнение от ivandi »

Mislia che si struwa ako si sas palna stipendia i pravish master po perspektivna tema, kojato moje da premine v doctorat i t.n. ili ako veche si na rabota i temata na mastera e svarzana s rabotata ti. Da teglish zaem i da hodish na uchilishte samo za ednata diploma mislia che ne si struva. Mastera ne te pravi injener t.e. s master ne vlizash directno v ordera. Na men pone tova mi bjaha osnovnite motivi da prekusna mastera sled kato vliazoh v programa za vlizane v ordera.

I spored men sertificatite sa zaguba na vreme i osnovno na pari. Bez canadsko injenerno obrazovanie sertificata ne struva nishto.
"Всяка глупост има си време да стане малка правда дори" - Ахат
TNT

Мнение от TNT »

Mnogo vi blagodaria za izkazvaniata.
Taka si iziasnih niakoi neshta za v badeshte

Uspeh na vsichki

:P
Аватар
VanBC
Модератор

Re: Struva li si Master

Мнение от VanBC »

TNT написа:Ako moje daite savet - Varshi li realna rabota stepenta master ili e samo za slava.

Blagodaria za otgovorite.
:beer:
За твойта специалност вероятно ще е повече за слава. Смисъл да се прави Мастър, според мен, има в области където активно се създават нови технологии (примерно полупроводници или биотехнологии).
borimira2 написа:... Poznavam mnogo hora tuk, bez obrazovanie no s mnogo staj po specialnostta si v BG i zapochvat rabota, makar i ne tolkova barzo i lesno, no pochvat po specialnostta si i barzo pridobivat "kanadskia opit", koito im trjbva za da poluchavat snosni pari. Poznavam i takiva, deto sa zavarshili i tuka master, no bez mnogo opit v BG, kakto i tuka i nakraja stojat bez rabota...
Именно! В инжинерните професии, стажът по специалността е най-важен! Допълнителното образование (мастър, сертификати и т.н.) може да помогне в някои случаи, но не може да компенсират липсата на стаж.
:beer: :beer:
Obey gravity ... It's the law!
Заключено