Vypros kym Bgmontreal i drugi finansisti
-
- Обратна връзка:
Vypros kym Bgmontreal i drugi finansisti
Edna sluchka za razmissyl. V danachnata mi deklaracia ot minalata godina schetovoditelia pogreshno e bil vpissal okolo 3000 cad po-malko prihod . Tova go razbrah kogato federalnite i provincialnite mi izpratiha po edna chestitka za niakolko stotin cad daljim danak. Ta na schetovoditelia mu biah dal vsichki dokumenti i toi daje gi e prikrepil kym deklaraciata mi, no e iztarval edin dokument i ne e vpissal viarno sumata.
Osven dyljimia danyk izglejda niamam globa ili drugi posledstvia. No da mi e mirna glavata da vi pitam:
- vyzmojno li e zaradi takava glupost danachnite da me vkarat v niakakav cheren registar (t.e kakva im e praktikata pri takava situacia)?
- toz schetovoditel osven che me gubi kato klient moga li da mu tarsia niakakva druga otgovornost (primerno da mi vyrne parite za neskopossanata danachna usluga i/ili dr)?
- neobhodimo li e da uvedomiavam za neshto danachnite?
Osven dyljimia danyk izglejda niamam globa ili drugi posledstvia. No da mi e mirna glavata da vi pitam:
- vyzmojno li e zaradi takava glupost danachnite da me vkarat v niakakav cheren registar (t.e kakva im e praktikata pri takava situacia)?
- toz schetovoditel osven che me gubi kato klient moga li da mu tarsia niakakva druga otgovornost (primerno da mi vyrne parite za neskopossanata danachna usluga i/ili dr)?
- Rainmaker
Re: Vypros kym Bgmontreal i drugi finansisti
toi bi triabvalo da nosi otgovornost kakvo e pisal i zashto.Ognen_led написа:- toz schetovoditel osven che me gubi kato klient moga li da mu tarsia niakakva druga otgovornost (primerno da mi vyrne parite za neskopossanata danachna usluga i/ili dr)?
разликата не но сигурно можеш да му търсиш отговорност за некачествена работа на адвоката, така си мисля азfoxxbatter написа:Reinmaker по този начин ако имаш калпав адвокат и теб те осъдят за нещо 10 години вместо 5, можеш да го осъдиш за лежи разликата.Застрахователите имат клаузи за услугите си, но в за личните данъци в крайна сметка май аз съм човека който си слага подписа на документа.
- bgmontreal
- Обратна връзка:
Re: Vypros kym Bgmontreal i drugi finansisti
ако си му дал бележката и той ти е сложил грешна сума, то вината е негова и поне аз бих ти върнал част от сумата и бих оправил аз нещатаOgnen_led написа:Edna sluchka za razmissyl. V danachnata mi deklaracia ot minalata godina schetovoditelia pogreshno e bil vpissal okolo 3000 cad po-malko prihod . Tova go razbrah kogato federalnite i provincialnite mi izpratiha po edna chestitka za niakolko stotin cad daljim danak. Ta na schetovoditelia mu biah dal vsichki dokumenti i toi daje gi e prikrepil kym deklaraciata mi, no e iztarval edin dokument i ne e vpissal viarno sumata.
обаче предполагам, че въобще не си му дал бележката и ако няма грешка в сумата, то не се знае чия е вината (това се казва счетоводителска солидарност

http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Ot pismoto ti ne se razbira dali pritejava6 niakakuv dokyment s koito da dokaje6 polzvaneto na yslygite na tozi s4etovoditel. Pri nali4ieto na takova dokazatelstvo moje6 da se oburne6 li4no kum s4etovoditelia. Ako negovata reaktzia e nezadovolitelna za teb, moje6 da se oburne6 kum Komisiata na potrebitelite (po kusno 6te ti potursia saita) i tam da se konsyltira6 kak da protzedira6 i kakvi da pravata ti.
"If you don't know jewelry, know the jeweller." (Warren E. Buffett)
-
- Обратна връзка:
Blagodaria za otgovorite.
Maria, imam ''dokument'' schetovoditelia beshe prikrepil kym dan. dekl. za 2003 visitkata si na koiato go nakarah da napishe i se podpishe che garantira kachestveno izpalnenie. T.e imam dokazatelstvo za polzvane na uslugite mu.
Bgmontreal, biah mu dal ''belejkata'' za prihodite. Toi dori ia e prikrepil s telbod kym dokumentite. T.e hem ima dokument, hem ima greshka pri vpisvaneto.
Utochniavam che biah rabotih na niakolko mesta, kato za vsichki prihodi biah dal T4, a za tozi lipsvashtia - tekushta belejka ot firmata za poluchenite dohodi (ne mi biaha izdali T4). Spore schetovoditelia ne bil vpissal sumata zashtoto niamalo T4 (a minalata godina nishto ne mi beshe kazal che triabva T4)
Problema e che az ustanovih greshkata edva tazi godina. Kogato ia possochih na schetovoditelia toi tvardi che tova ne e problem i se pozovava na tova che danachnite v pismoto koeto sa mi pratili prosto sa vpissali lipsvashta suma s iskane za syotvetnite danatzi i niama globa ili drugo nakazanie. Syshto taka tvardi che ne moje da ima nikakvi negativni posledstvia za men (pri danachnite).
Tova e nadiavam se che kazussa e iassen. Osnovnia mi vypross e ima li niakakva opasnost za cherno dossie pred danachnite. Triabva li da uvedomiavam danachnite.
Veroiatno greshkata e naistina malovajna, no ne mi se iska da zapochvam danachnata mi istoria v Canada po takav nelep nachin.
Maria, imam ''dokument'' schetovoditelia beshe prikrepil kym dan. dekl. za 2003 visitkata si na koiato go nakarah da napishe i se podpishe che garantira kachestveno izpalnenie. T.e imam dokazatelstvo za polzvane na uslugite mu.
Bgmontreal, biah mu dal ''belejkata'' za prihodite. Toi dori ia e prikrepil s telbod kym dokumentite. T.e hem ima dokument, hem ima greshka pri vpisvaneto.
Utochniavam che biah rabotih na niakolko mesta, kato za vsichki prihodi biah dal T4, a za tozi lipsvashtia - tekushta belejka ot firmata za poluchenite dohodi (ne mi biaha izdali T4). Spore schetovoditelia ne bil vpissal sumata zashtoto niamalo T4 (a minalata godina nishto ne mi beshe kazal che triabva T4)
Problema e che az ustanovih greshkata edva tazi godina. Kogato ia possochih na schetovoditelia toi tvardi che tova ne e problem i se pozovava na tova che danachnite v pismoto koeto sa mi pratili prosto sa vpissali lipsvashta suma s iskane za syotvetnite danatzi i niama globa ili drugo nakazanie. Syshto taka tvardi che ne moje da ima nikakvi negativni posledstvia za men (pri danachnite).
Tova e nadiavam se che kazussa e iassen. Osnovnia mi vypross e ima li niakakva opasnost za cherno dossie pred danachnite. Triabva li da uvedomiavam danachnite.
Veroiatno greshkata e naistina malovajna, no ne mi se iska da zapochvam danachnata mi istoria v Canada po takav nelep nachin.
Po moe skromno mnenie ne mislia 4e tova zabaviane na pla6taneto 6te povliae vurhy dosieto ti, za6toto niama6 nito globa, nito na4isleni lihvi. O6te pove4e 4e ti ne si ykril danutzi i dokymenti, a si sgre6il pri populvaneto na formyliara. Ne mislia 4e ima za kakvo da se pritesniava6. Ako naistina si pritesnen moje6 da se obadi6 do suotvetnata slyjba i da obiasni6 i popita6 za pove4e info.
"If you don't know jewelry, know the jeweller." (Warren E. Buffett)