В един преден постинг някой намекна, че в Канада започваш с нова кредитна история и че тази от САЩ няма значение. Искам директно да питам това дали означава, че ако обявя банкрут в САЩ ще мога да започна да градя нова кредитна история в Канада.
mitirino написа: В един преден постинг някой намекна, че в Канада започваш с нова кредитна история и че тази от САЩ няма значение.
Точно така. Даже и американци които се местят в Канада, започват с кредитната история от нулата.
mitirino написа: Искам директно да питам това дали означава, че ако обявя банкрут в САЩ ще мога да започна да градя нова кредитна история в Канада.
Кредитната история в Канада така или иначе ще я градиш от нулата, така че ако обявиш офциален банкрут и нямаш задължения към никого в Щатите, нямаш проблеми.
вярно е че ако не се набутваш сам да им кажеш може и да мине номера но аз от личен опит знам че да имаш history от САЩ помага - като пристигнах тук веднага кандидатствах за Amex, Visa i Mastercard и до 1 месец имах и трите защото лично казах на банките да ми проверят US credit history
agenciite sa edni i sashti i za dvete strani. samo dostapa do kreditnoto dosie e po-razlichen, taka che sam si preceni. ti nai-dobre si znaesh polojenieto i ima li smisal.
lets go party right now man.