Lekarstva ot BG
- Sneji
- Най-любезен форумец
Беналгинът може чудесно да бъде заменен от Аулин - помага бързо и по-задълго при всякакви болки. Аз не тръгвам от БГ без хомеопатични лекарства (осцилококцинум задължително - тази зима унищожихме 17 кутийки), капки за нос виброцил и ксилометазолин, Фервекс - поне 8 кутийки и всякакви таблетки за болки в гърлото. Понеже имам и лапе, на което все му се случват разни случки - бинт, марли, алергозан, йодосепт, дефламол.

Clarissa, спезиално за капки за нос имам много добро попадение -хомеопати4ни капки за нос-Sinna-homeopathic Remedy-капките са 4удесни , тая зима се родих с тях!Холандски са, струваха около 10-12$, има ги на щендерите за хомеопатия във всяка аптека, отделно намерих много добри и хап4ета за гърло-Homeovox-взимат се по 2 на всеки 3 4аса, като се сдъвкват....Та това е дано ти помогнат...! 

- Sneji
- Най-любезен форумец
Така е, доста силно лекарство е. Аз по принцип рядко пия лекарства и предпочитам по-безвредните, като хомеопатичните или например таблетки за гърло с пчелен клей. С никое лекарство не бива да се прекалява, в крайна сметка не трябва да се бъркат хапчетата с бонбонки.Jane написа:Sneji, Аулин добре, ама само да не ти става навик да го ползваш, че е доста силно като обезболяващо. Ако свикнеш на него, недай си боже някоя по-сериозна болежка и той няма да помогне даже.

Накупете си лекарства.Не се знае какво ще ви дотрябва и в каква ситуация...По-добре е да сте подготвени и да не се притенявате...Аз накупих доста лекарства от БГ и не съжалявам, независимо, че не са ми потрябвали повече от едно-две...Но пък ми е спокоино, че мога да се справя с почти всичко...Освен това тук аптеките не са денонощни, а може и да нямате кола и.....изобщо според мен за всеки случай бъдете подготвени, особено ако сте с деца.
Има някои неща, които според мен са по-добри и по евтини в БГ.
Отипакс -капки за уши /много добри/...Витамин С на ампули..Пантенола някои го спомена вече...Саностол-витамини за деца..Смекта, Ихтиол-крем, едно кремче за обриви причинени от слънце, комари или треви незнам как се казва, но в аптеката ще ви кажат...
Тук лошото е, че като отидеш в аптеката да ги питаш нещо все те пращат при доктора и не знам не знаят ли не искат ли да казват...но досега съвет не са ми дали ...а в България за направо лекари....веднага ще ти кажат какво да вземеш и как да се лекуваш...
Има някои неща, които според мен са по-добри и по евтини в БГ.
Отипакс -капки за уши /много добри/...Витамин С на ампули..Пантенола някои го спомена вече...Саностол-витамини за деца..Смекта, Ихтиол-крем, едно кремче за обриви причинени от слънце, комари или треви незнам как се казва, но в аптеката ще ви кажат...
Тук лошото е, че като отидеш в аптеката да ги питаш нещо все те пращат при доктора и не знам не знаят ли не искат ли да казват...но досега съвет не са ми дали ...а в България за направо лекари....веднага ще ти кажат какво да вземеш и как да се лекуваш...
"Книгата на живота започва с един мъж и една жена в една градина, а завършва с Апокалипсиса." - Оскар Уайлд
Така е в българска аптека наистина ще получиш пълно и точно инфо.
Аз пък преди да дойда тук работих във фирма за дистрибуция на лекарства, та там фармацефти колкото искаш.
Седмица преди да замина бяхме спретнати двете с магистър-фармацефтката на фирмата да правим списък на лекарствата, които ще взема. Бях напълнила две огромни торби с лекарства, а фармацефтката е такава паника и такива налудничави ситуации и идваха в главата, та ако бях я слушала може би и 4 торби щяха да станат. Но за сметка на това пък съм много благодарна защото за всичко, което взех имах информация и най-важното точна дозировка на антибиотиците при евентуална нужда.
И както подразбирате аз не работех в тази фирма в сферата на фармацията, така 4е се възползвах максимално от познанията на колегите си. За мен истината е една - вземете си лекарства от Бг и при завръщането ми там е сигурно че пак ще се заредя !
Аз пък преди да дойда тук работих във фирма за дистрибуция на лекарства, та там фармацефти колкото искаш.
Седмица преди да замина бяхме спретнати двете с магистър-фармацефтката на фирмата да правим списък на лекарствата, които ще взема. Бях напълнила две огромни торби с лекарства, а фармацефтката е такава паника и такива налудничави ситуации и идваха в главата, та ако бях я слушала може би и 4 торби щяха да станат. Но за сметка на това пък съм много благодарна защото за всичко, което взех имах информация и най-важното точна дозировка на антибиотиците при евентуална нужда.
И както подразбирате аз не работех в тази фирма в сферата на фармацията, така 4е се възползвах максимално от познанията на колегите си. За мен истината е една - вземете си лекарства от Бг и при завръщането ми там е сигурно че пак ще се заредя !