Най-различни въпроси...
Най-различни въпроси...
Здравейте, вече ми остават по-малко от 2 седмици и тръгвам за Торонто. Няколко въпроса по преместването:
1. Каква е TV системата там - PAL, SECAM ili NTSC? т.е. дали да си мъкна видеото от тук или да го дам на някой.
2. Трябва ли ми климатик вобще? Имам един много готин и много нов, но е и доста грамаден и ако ще ми трябва един път в годината по-добре да го дам и него.
3. Четох постинга за застрховката на кола и доста ме притеснихте. Аз плащам $1100 на година в NY и си мислех че по-гадно място за застраховки едва ли има. Ако се застраховам в Квебек мога ли легално да си стоя в Торонто колкото си искам или трябва да се застраховам на място?
Благодаря
1. Каква е TV системата там - PAL, SECAM ili NTSC? т.е. дали да си мъкна видеото от тук или да го дам на някой.
2. Трябва ли ми климатик вобще? Имам един много готин и много нов, но е и доста грамаден и ако ще ми трябва един път в годината по-добре да го дам и него.
3. Четох постинга за застрховката на кола и доста ме притеснихте. Аз плащам $1100 на година в NY и си мислех че по-гадно място за застраховки едва ли има. Ако се застраховам в Квебек мога ли легално да си стоя в Торонто колкото си искам или трябва да се застраховам на място?
Благодаря
Re: Най-различни въпроси...
хмммм, това е интересен казусmitirino написа:Ако се застраховам в Квебек мога ли легално да си стоя в Торонто колкото си искам или трябва да се застраховам на място?
Благодаря

Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Няма да стане така. Застраховката трябва да е по местожителство,иначе е незаконно. Хората го правят, но прехвърлят колите на роднини в Квебек и ги карат в Торонто.хмммм, това е интересен казус ами да, застраховаш се в Кебек, и идваш тука. в крайна сметка никой не може да каже кога си пресекъл "границата" между двете провинции, все едно си дошъл на екскурзия.
vsichko, koeto shte ti kaja ne e informacia or purva ruka, no ot priateli, koito se premestiha ot Illinois v Toronto/Ontariomitirino написа:Здравейте, вече ми остават по-малко от 2 седмици и тръгвам за Торонто. Няколко въпроса по преместването:
Благодаря
1.tv sistemata e sushtata kato v shtatite, t.e. tv-to shte ti raboti v canada. az lichno izprashtah vsichkia bagaj na dve semeistva ot Chicago do Toronto. Bila sum im na gosti v Toronto i znam, che vsichko si raboti.
2. otnosno klimatika -- mnogo po-malko apartamenti v Toronto imat klimatik otkolkoto v Chicago ili New York. Ti sam shte si reshish zaslujava li si da go muknesh ili tam shte kupish nov, a puk moje v apartamenta, koito naemesh da ima klimatik.
3. Zastrahovkite sa strashni..........az kato chuh i ne mojeh da povjarvam. Moite priateli bjaha napravili taka -- zastrahovka ot USA za godina napred. Bjaha ja napravili s All State, no sum sigurna, che moje i s njakoja druga goljama compania da ja napravish i njama da ima problem. Drugoto momiche, koeto poznavam, koeto otide ot USA v Canada, si beshe vzela pismo ot Insurance agenta kolko vreme e bila client i kakvo i dosieto -- tova ima smisul ako njamash ticketi i dr. takiva. Drugoto, koeto iskam da ti kaja e, che kato otidesh v Toronto shte ti smenjat NY shofiorskata knijka s Ontario bez izpit. Imai predvid, che NY shofiorski staj shte ti go priznajat i napravo shte minesh v druga kategoria, a ne nachinaesh shofior. Tova sushto shte okaje vlianie za torontovskata zastrahovka. Kato trugnesh da si smenjash nomerata na kolata shte te nakarat kolata da mine njakakuv test, na koito nai-verojatno shte te nakarat da smenish njakoe i drugo neshto po kolata, za da e po tehnite standarti. Imash pravo tri meseca da karash s NY nomera i sled tova trjabva da gi smenish.
Vzemi si vsjakakvi vuzmojni reference ot NY -- ot landlorda, ot rabota, ot Insurance, ot driver's facility (ot koga imash NY knijka). Tezi referencii shte ti pomognat dosta v nachaloto, tui kato Canadcite gi priemat za North American experience i im se radvat tolkova kolkoto i na Canadskite.
Tova, koeto znam, che mnogo trudno prejivjaha moite priateli e fakta, che si zagubiha cjalata credit history. Sled kato se trushkaha i se muchiha da ubedjat Canadian creditors da im dadut creditni karti, nakraja si izvadiha carti sus cecurity deposit.
Uspeh!
az malko chela nedochela ti bjah otgovorila za tv-to. no to i za videoto e sushtoto - raboti si.mitirino написа:Здравейте, вече ми остават по-малко от 2 седмици и тръгвам за Торонто. Няколко въпроса по преместването:
koi ja smenja vednaga -- ???. ako znaesh kak stava, kaji molja te.anxeli написа:Ne razbiram kakyw e problema, vednaga ti smenjat amer VISA s Canadska viza bez da ti se gubi nisto.
az dokolkoto sum najasno Equifax i TransUnion si imat Canadian divisions i collectvat Canadian Credit Report, koito javno e razlichen ot American Credit Report.
Blagodaria
Blagodaria vi za otgovorite. Tezi zastrahovki kato gledam shte sa goliamo glavobolie. Zа suzjalenie minalata godina iztriaskah edin otzad i ne znam tova dali shte mi go otraziat v dosieto. Ne beshe goliama katastrofa, no vse pak idva politsai i populvahme hartii. Blagodaria i za infoto che ima takuv pregled. V momenta karam bez poslednite trubi ot aspuha i sum siguren che ako minavam takuv pregled shte mi kazjat da go opravia tova. Shte gledam sledvashtite dni da opravia kakvoto moga po tazi kola. Neshto drugo koeto se setih e dali v Canada e zadulzjitelno detsata da sa s car-seat i do kolko godini?
A za kreditnite karti mislia da si smenia tukashnia adres s adresa na edni priateli i vse edno che sum si tuk. Te shte mi preprashtat smetkite na edna dve sedmitsi, a i povecheto kreditni karti mogat da se plashtat online.
A za kreditnite karti mislia da si smenia tukashnia adres s adresa na edni priateli i vse edno che sum si tuk. Te shte mi preprashtat smetkite na edna dve sedmitsi, a i povecheto kreditni karti mogat da se plashtat online.
Мерси
Ще трябва да се измисли нещо за тази застраховка защото мразя да плащам толкова много :- ) Не може ли да намеря някой жижеещ в ON, но не в Торонто, който да ми отвори сметка за телефон на неговия адрес и да плащам застраховка като за някое малко селце.
triabva da ima6 adres v quebec, quebec-ska 6ofiorska knijka i kolata da ti e s quevec-ski platoveАко се застраховам в Квебек мога ли легално да си стоя в Торонто колкото си искам или трябва да се застраховам на място?
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
- Леля Екимка
- Диване
- Обратна връзка:
Хм...
Хм, това слава Богу, много изкушаващо звучи... Искаш да кажеш че ако ги думна тукашните банки с колкото им дължа в момента, това няма да има значение за нещата в Cанада?... Много, много примамливо...mirkaa написа: губи се, губиииии, и още как...![]()
и слава богу!!!!
![]()