Какво да сложим в куфарите?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
qqq

Какво да сложим в куфарите?

Мнение от qqq »

Разгледах архива и прочетох сродните теми, но ми се иска да започна нова.
Помагайте със съвети за това което е най-необходимо и това което няма смисъл да се взима.

Предварително благодаря!!!!
Аватар
mecan

Мнение от mecan »

Да знаеш,че винаги има за какво да кажеш "е това защо не го взехме?!".
Според учението на философа Ли Тин Уидъл хаосът се намира в най-голямо
изобилие там, където някой се стреми да въведе ред. И хаосът винаги
надмогва реда, защото е по-способен организатор.
Aries

Мнение от Aries »

А също така - "Това пък за какво го взехме"
foxxbatter

Мнение от foxxbatter »

:mrgreen: Пари, българско сирене и сливова
Аватар
darklady
Непокорна

Мнение от darklady »

Събирате багажа на едно място и парите - на друго място.
После взимате половината багаж и два пъти повече пари!!! Изображение
Невъзможното е предизвикателство!
Joy

Мнение от Joy »

Май не познавам някой, който да си е казвал "Това пък за какво го взехме?" :roll:
eva-vet-eva

Мнение от eva-vet-eva »

Здравей,JOY.Ела да се запознаеш с нас :lol: Четохме,правихме списъци,слагахме,вадихме от чантите,и накрая 1/4 от багажа се чудя защо го мъкнахме.А доста четохме препоръките от "старите кучета"
qqq,преценяваш без какво можеш и го махаш от багажа.А както е казала дарки-заменяш го с пари :wink:
AlexAA

Мнение от AlexAA »

Kakvo da slagash v kuferite znachi.
Parvo kakvo da ne slagash-NIKAKVO sirene ili lukanki. Ako te sbarat mitnicharite v Canada shte ti skasat gaza!!
-Vzemi rakijka-kolkoto mojesh. Ako te hvanat minticharite, shte platish malko mito. Ima nyakolko hitrinki po tozi vapros, no ne iskam da te zanimavam sega.
-Vzemi malko drehi, kolkoto da zapochnesh jivot v Canada. Drugi drehi ot BG- samo ako sa mnogo kachestveni. Tuk shte si namerish po-evtini i po-dobri drehi.
-Vzemi malko lekarstva. Az i sega si polzvam Analgin.
-Nyakoi hora si nosyat chinii i prochee kushnenski stuff.
-Vzemi tzigari ako pushish, no shte tryabva da se orientirash kam otkazvane, zashtoto tuk pafkaneto e skapo.
-Vzemi nyakoya BG kniga, ako si takav chovek. Az si donesoh rechnitzite.
-Naj-vajnoto e da vzemesh pari, kolkoto mojesh poveche.
P.S. Absoljutno zadaljitelno e da si opravish zabite. Ne pesti pari za zabolekari v BG. Tarsi naj-dobroto kachestvo. Tuk ako go zakasash sas zabite i nyamash normalna usigurovka, bog da ti e na pomosht. Shte ti dam primer za da bada kristalno yasen-tryabva da si slagam SAMO koronka. Za da mi izpilyat zaba i da mi slojat koronka (metalokeramika) iskat CAD1050. Zastrahovkata mi pokriva 440. Izvod- Shte si pravya koronkata v Silistra za 50 kinta.
Cheers
Aries

Мнение от Aries »

Само леко доуточнение към Алекс за коронките, за да не си помисли някой, че тука са без пари.
Преди две години една такава от металокерамика беше 100 кинта. Отделно работата на заболекаря. И това говорим за божески цени (като на познати). За качеството на металокерамиката не съм специалист и не мога нищо да кажа. Факт е обаче, че аз имам два моста от метал+външно покритие, едната правена преди 12 години, другата преди три. Та първият, този правен преди 12 години, си е жив и здрав, докато този, който направих преди три години вече е започнал да се ПРОТРИВА (предполагам от качествена работа и материали).
Чувал съм и за случаи на поставяне на металокерамика в БГ и после нейното тотално заменяне след това в Канада или щатите...
Но нека по въпроса се изкаже poumpy.
Въпреки горното, съвета на Алекс е много добър и лично аз смятам да посетя зъболекарския кабинет и да направя всички необходими процедури. :D
pumpy

Мнение от pumpy »

Aries написа:Само леко доуточнение към Алекс за коронките, за да не си помисли някой, че тука са без пари.
Преди две години една такава от металокерамика беше 100 кинта. Отделно работата на заболекаря. И това говорим за божески цени (като на познати). За качеството на металокерамиката не съм специалист и не мога нищо да кажа. Факт е обаче, че аз имам два моста от метал+външно покритие, едната правена преди 12 години, другата преди три. Та първият, този правен преди 12 години, си е жив и здрав, докато този, който направих преди три години вече е започнал да се ПРОТРИВА (предполагам от качествена работа и материали).
Чувал съм и за случаи на поставяне на металокерамика в БГ и после нейното тотално заменяне след това в Канада или щатите...
Но нека по въпроса се изкаже poumpy.
Въпреки горното, съвета на Алекс е много добър и лично аз смятам да посетя зъболекарския кабинет и да направя всички необходими процедури. :D

какво да ви кажа
в БГ съм виждал много неща и не ми се коментира, но старозагорски коронки за 50 кинта не ми се правят :metro:
тук не съм виждал много, но имам чувство, че тук не се полага Хипократова клетва, а някаква към банката за правене на минимум 1000 долара на ден и отгоре
аз лично освен на столана женаси на друг не сядам, за вас не знам... :D
Аватар
Jane

Мнение от Jane »

Общо взето AlexAA е казал за най-важното. Ние например сме с малко дете и основната идея беше тя (дъщеря ми) да е запасена с дрехи и обувки като за начало. Другото важно са лекарствата, ние доста си взехме( защото още от Бг като влизахме в аптека и малко я бъркахме с магазин за хранителни стоки), после като ги подреждах тук си виках е аз съм като едно малко Фармапри както съм се презапасила. Ама ето дойде зимата и количеството намаля, така че спор няма вземайте колкото можете повече. Музика си носете -дискове имам предвид.
Може и смешно да ви звучи ама аз и козметика си донесох доста, не че хората нямат тук, ама поне в начало за това не мислиш. Като емигрираме няма да се изоставяме я ! Абе те хората тук всичко си имат, но на първо време друго си е да ти е под ръка.
Незнам за другите как беше, ама ние покрай този багаж само дето не се избихме в къщи, кое, как, защо, по колко и пак отначало.
И да си направите списъци кое къде е че накрая и заето взехме да даваме.
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Я да ми кажете откъде купувате хем евтини, хем качествени дрехи в Монреал. Или аз съм много капризна, или не знам къде да пазарувам...Трагедия! Или ви се струва евтино 300 долара за обувки, или около същата сума за панталон със сако...
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
huba

Мнение от huba »

Elia написа:Я да ми кажете откъде купувате хем евтини, хем качествени дрехи в Монреал. Или аз съм много капризна, или не знам къде да пазарувам...Трагедия! Или ви се струва евтино 300 долара за обувки, или около същата сума за панталон със сако...
Ne si,ne si kaprizna.Kachevstvenoto e dosta skapo.Iavno kriteriite za kachestvo sa razlichni. :)
"Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят."
bateto

Мнение от bateto »

Не си капризна ,хем ефтино,хем качественно,хем модерно 8) .
И аз трудно си харесвам дрехи тук,всичко по читаво и дето ми харесва започва от.... Оня ден си харесах едни патъци за 180 кинта само :shock:
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

bateto написа:Не си капризна ,хем ефтино,хем качественно,хем модерно 8) .
И аз трудно си харесвам дрехи тук,всичко по читаво и дето ми харесва започва от.... Оня ден си харесах едни патъци за 180 кинта само :shock:
Еййййй! Аз ако си харесам чепици за 180 кинта - купувам! И без това после ще ги нося 2-3- сезона - много пазя, бреййй...Ама толкоз тънко нема да мина, та все с маратонки ходя...
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
Заключено