Моля, дайте съвет!

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Аватар
holy

Моля, дайте съвет!

Мнение от holy »

Здравейте съфорумци!
Искам да попитам как да постъпя в следния случай:
Като престигнахме в Канада подадохме документи за детските, но аз нямах още банкова сметка, което означава че детските ще се изплащат с чек. Сега обаче, след като "издържах" интервюто в банката вече имам банкова сметка. :D От друга страна ни предстои смяна на адреса. Така, че предпочитам да получа детските по банков път (все още детски не сме получили). Как да постъпя, имал ли е някой подобен случай?
Godis

Мнение от Godis »

Мисля че при всички положения трябва да направиш demande de depot direct.

Ако не си получавала детски, с първите ще ти дойде и информация как да ги пренасочиш към depot direct.

Ако искаш даже и първите да ти дойдат по банков път, вземи телефонните номера от формулярите които си попълнила и им се обади- поотделно на федералните и на провинциалните (управляват си нещата независимо един от друг). Питай дали може по телефона да пренасочиш парите или непременно трябва да пускаш молба по пощата. Имай си под ръка номера на банковата сметка ( или един празен чек чийто номера ще ти поискат )

Ако ти си титуляр (вероятно) а не можеш да се оправиш, може и съпруга ти да говори, но ти трябва да си до него за идентификацията.
Аватар
rose

Мнение от rose »

Това трудно се урежда по телефона,така че непременно трябва да се пусне молба по пощата, която се сваля от техния сайт... :wink:
Заключено