Имунизации на деца

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
nibis

Мнение от nibis »

JOY написа:
Смей се , смей се ...моето дете беше имунизирано в тази болница и ходи всеки месец на профилакти4ни прегледи !!! Ходи и на зьболекар ...
Сериозно?! :shock: Може би във връзка с друго заболяване? А в кое крило ходите? Къде по-точно?

Слава Богу , не ми е болно от нищо детето . Ходим на 2 етаж в педиатри4ната клиника . Взимаш от партера асансиор номер 2 и след като слезнеш на 2 етаж , ще видиш надпис Clinique de Pediatrie .Междувпро4ем , мисля , 4е вси4ки емигранти е хубаво да си заведат там децата за допьлване на имунизациите . Бях и в местното CSLC , но ми се сториха . 4е не са много в 4ас .
Joy

Мнение от Joy »

Joy, dosta ot bolnicite imat "Clinique familiale".Sigurno za tova stava vapros.Az predi jiveesh blizo do edna bolnica i lichnite ni lekari biaha vsichki ot tam, t.e ot prilejashtata klinika.
Вероятно...И аз така реших, но утре ще изясня този въпрос...
Откога имунизациите се правят от сестрите? По принцип са приоритет на лекаря........
По принцип CSLC-тата са създадени с тази цел- всичко,което е свързано с общественото здравоохранение и подразбира най-вече профилактика. Това е една от основните функции на тези лечебни заведения,където много често няма изобщо лекари. Имунизациите са приоритет на сестрите.
Няма да споря за задълженията на лекаря, но имам право да знам какво влиза в моите задължения, нали? :roll:
Joy

Мнение от Joy »

Имах ужасно тежък ден... :? Не мога да повярвам,че имам още сили да пиша каквото и да било,а още по-малко,че в тази лудница днес, се сетих и намерих време да поразпитам за имунизациите в Сан Жюстин.
Та,понеже обещах,докладвам това,което ми беше обяснено.

В Сан Жюстин се правят имунизации в 2 случая:

1-Детето има някаква патология, налагаща имунизация -било то имунодефицитно заболяване,травма,изискваща тетанус или др.
2-Планови имунизации се правят на деца, чийто педиатър е в Сан Жюстин и той има правото да прави имунизации.

Рядко педиатри и семейни лекари правели-трябвало да имат специално обучение, а такова имат по-скоро старото поколение, т.к. имунизациите са по принцип сестринско задължение.Тъй че, дори педиатъра ви да е в Сан Жюстин, няма гаранция че той има такова право.
Традиционно и по принцип имунизациите се правят в CSLC.
Аватар
Guinness

Мнение от Guinness »

nibis написа:Заведи си детето в Болницата Sainte-Justine . Там ще те обслужат супер .
След 5 часа чакане ,за да ти изпишат "Тиленол"За другите премеждия не ми се говори.
Joy

Мнение от Joy »

Guinness написа:
nibis написа:Заведи си детето в Болницата Sainte-Justine . Там ще те обслужат супер .
След 5 часа чакане ,за да ти изпишат "Тиленол"За другите премеждия не ми се говори.
Може би не е трябвало да се обръщате към С.Жюстин, а да се разходите до аптеката? :roll: Ние-българите така и не се научихме да сваляма температурата на детето си и тичаме по болници. Как се възмущават на подобно нещо, бедна ви е фантазията!
Аватар
Guinness

Мнение от Guinness »

JOY написа:
Guinness написа:
Може би не е трябвало да се обръщате към С.Жюстин, а да се разходите до аптеката? :roll: Ние-българите така и не се научихме да сваляма температурата на детето си и тичаме по болници. Как се възмущават на подобно нещо, бедна ви е фантазията!
Ами след 2 температурни гърча наистина най-доброто е една разходка до аптеката :P :P :P
Flanker

Мнение от Flanker »

Vav "Family medicine" vaksinite sashto se pravyat ot lekarite, koito sashto taka sa dosta mladi pone na vid! Za CLSC ne znam kak e!
ik

Мнение от ik »

Дано не отговарям твърде късно, но ето ви телефоните на Фемили Медисин (Family Medicine Center ) - клиниката към болницата Сент Мери ( St. Mery - 3830, avenue Lacombe, Montreal, H3T 1M5 ):

734 2631

намира се на гърба на болницата Сент Мери - там можете да си запишете личен лекар - останах с впечатление че имат доста места за новопристигнали, както и да си вземете педиатър. Нашата докторка-педиатър се казва Мириам Абделнур (Miriam Abdelnour) и е много готино маце - аз лично я препоръчвам с две ръце - мисля че все още приема нови пациенти! Ваксините ни ги слага тя и не останах с впечатление да е със специално обучение за това!!! :D :D :D
Ако кажете че искате рандеву за ваксиниране на дете ви го дават в първата възможна свободна дата - не се чака.
Joy

Мнение от Joy »

Ваксините ни ги слага тя и не останах с впечатление да е със специално обучение за това!!!
Интересно, какво е впечатлението, когато някой има специално обучение за нещо? :roll:
:D Попитай я следващия път! Ако няма такова, значи ги прави незаконно и рискува практиката си.
Kiwi

Мнение от Kiwi »

[quote="ik"][/quote] Благодаря ik, още търсим личен лекар. В понеделик ще проверим..
Flanker

Мнение от Flanker »

Vpechatlenieto e che nyakoi mu lipsva useshtane!
Interesno kak tova za koeto sa obucheni medicinskite sestri ne sa obucheni lekarite, osobeno pak pediatrite, na koito ejednevno im se nalaga da dopirat do vaksini? Moje bi tova razdelenie e specialno za da ne ostavat medicinskite sestri bez rabota, che inak kak shte si opravdayat minimuma ot 25$ na chas... pak moje i da e vyarno za razdelenieto osobeno v Sent Justin kato se ima predvid che pochti ne minava mesec bez tam da se sluchat nyakakvi vatreshno bolnichni infekcii!
Joy

Мнение от Joy »

Flanker написа:Vpechatlenieto e che nyakoi mu lipsva useshtane!
Interesno kak tova za koeto sa obucheni medicinskite sestri ne sa obucheni lekarite, osobeno pak pediatrite, na koito ejednevno im se nalaga da dopirat do vaksini? Moje bi tova razdelenie e specialno za da ne ostavat medicinskite sestri bez rabota, che inak kak shte si opravdayat minimuma ot 25$ na chas... pak moje i da e vyarno za razdelenieto osobeno v Sent Justin kato se ima predvid che pochti ne minava mesec bez tam da se sluchat nyakakvi vatreshno bolnichni infekcii!
:D Flanker, инжекциите от край време са си били работа на сестрите, помниш ли? А в Канада работата на лекаря в никакъв случай не подразбира компетенция на мед.сестра. За това лекар завършил в чужбина няма право да работи като сестра,а вече дори и да кандидатства да учи за такъв без предварителна подготвителна година.
Колкото до вътреболничните инфекции, за което намекваш, те се разнасят повече от лекари, отколкото от сестри. Имам много наблюдения върху абсолютно неграмотни превръзки, извършвани от лекари без никакви мерки за стерилност. Да не говорим, че и първопричината за всички тези инфекции е лекарска злоупотреба с антибиотици. Само че, инфекциите нямат никаква връзка с ваксините,а намеците ти за липсата на работа на мед.сестри е абсолютно смехотворна, защото ако си стъпвал в болница, не може да не знаеш,че подобно лечебно заведение се крепи исключително на плещите на сестри. Заяждането ти бие на злоядо-завистливо.
cameron

Re: Имунизации на деца

Мнение от cameron »

Kiwi написа:Привет

На малкия ми син му остана да се направи една имунизация от България.
Въпроса е следния:

Къде(В какво медиц. учреждение) да регистрирам децата ? И как да продължа имунизациите които не са направени в БГ ?

Поздрави от Монтреал Север,
Атанас
Във локалното CLSC трябва да се поиска списък на педиатрите в района ви. Аз също мисля, че е добре да си намерите педиатър,при възможност наблизо а не в другия край на града, т.к. детето ви е малко и често ще ползва услугите му. Хубаво е да направите консултация с други родители от квартала кой педиатър ползват и дали са доволни, защото за първа среща се чака доста и ако решите да го сменяте ще се загуби повече време.

За самите ваксини - доколкото знам в CLSC могат да направят проверка какви ваксини са сложени и какви предстоят да се правят и да ви се насрочи среща да се бие ваксината без да имате личен лекар там. Може би тази дейност се извършва от сести както казва JOY, аз лично не съм ползвала услугите им.
Заключено