За служители на силовите министерства
За служители на силовите министерства
От някоко месеца насам второ интервю за такива служители не се провежда.За сега практиката показва ,че след като се минат мед.прегледи кандидатите получават уведомление от посолството с конкретните искания по документите им.Аз получих такова пимо 3 седмици след като минахме медицинските.Мой колега получил същото но в началото на ноември 2004 ,като има разлики относно начина по който трябва да бъде оформен искания документ. От 24.07.04 формулярите които изпращат когато трябва да дадеш допълнителна информация/LISTE DES DOCUMENTS REQUIS/ са оформени по друг начин.Конкретно в моя случай се искаше нотриално заверено описание на служебните ми задължения.Т.е това не е служебна бележка от местоработата в която са описани твоите задължения. А един вид официално потвърдена декларация. Аз напрвих следното:В рамките на една печатна страница направих въпросното описание като го озаглавих с фразата която те бяха оформили като искане към мен.? По възможност НЕ СПОМЕНАВЙТЕ НИКЪДЕ че сте работили със секретна литература и оборудване ,разузнаване и контрараразузнаване- за това е всъщност цялата гимнастика,знам го от 3 колеги от времето когато имаше интервюта-основно за това са ги питали.Просто не е им давайте повод за допълнителни въпроси.Описанието да е кратко , без големи подробности но все пак да се разбира какво точно работите.
След това отидох при нотариус подписах го пред него и срещу 3 лева направих нотариална заверка на ПОДПИСА СИ/Това не нотариална заверка на съдържанито/.Сложих му бар кода,след това го дадох на Заклет преводач и накрая им го изпратих.Аз им изпратих оргинала-с мокритре печати,просто изглеждаше по-внушително/е оставих си едно копие/ .След три седмици получих писмо за Визи.
п.с. Ключови думи за търсачката- Военни , полицаи , МВР, армията , пожарникари , НСО , следователи , прокурори / тези последните дали емигрират ? /
След това отидох при нотариус подписах го пред него и срещу 3 лева направих нотариална заверка на ПОДПИСА СИ/Това не нотариална заверка на съдържанито/.Сложих му бар кода,след това го дадох на Заклет преводач и накрая им го изпратих.Аз им изпратих оргинала-с мокритре печати,просто изглеждаше по-внушително/е оставих си едно копие/ .След три седмици получих писмо за Визи.
п.с. Ключови думи за търсачката- Военни , полицаи , МВР, армията , пожарникари , НСО , следователи , прокурори / тези последните дали емигрират ? /
И аз имам един въпрос, освен това последното изискване за описание на работата има ли някаква друга разлика в подготвяните документи или при протичане на интервюто, допълнителни изисквания /чух че искали и английски/ и как определи размера на трудовия си стаж, приравни ли го или го написа така както си е първа категория?
Мерси предварително
Мерси предварително
Живей ДНЕС, защото ВЧЕРА няма да се върне, а УТРЕ може и да не дойде
)
интервю 06.12

интервю 06.12
Няма никаква друга разлика нито при подготовка на документите ,нито при протичане на интервюто.Трудовия стаж го доказваш със служебна бележка от местоработата/по точно от отдел "личен състав"/.Като по години ви изваждат какви длъжности сте заемали.Ако някоя длъжност нещо ви притеснява/особено от МВР/,може да я замените с друга.Всичко което изпращате го ксерокопирайте за да няма после при подготовката за интервюто -"Забравих кво съм лъгал".Изискванията за френски и някакви познания по английски са както за всички/Макар че на нашето интервю ,мен и съпругата ми нито дума не са ни питали на английски./
Трудовия стаж е действително прослужени години/след придобиване на диплома по съответната специалност/.Бъди сериозен не се явяваш пред пенсионна комисия.
Трудовия стаж е действително прослужени години/след придобиване на диплома по съответната специалност/.Бъди сериозен не се явяваш пред пенсионна комисия.
za lujitelite
Zdrawej Hornet!
Blagodaria ti za tochnoto opisanie. Moiat syprug e biwsh woenen i tykmo se chudihme kak shte se razwiwat neshtata sled medicinskite. Nie wse oshte ne sme poluchili takowa pismo i za pryw pyt chuwam che weche ne wikat na interwu. Towa opisanie na dlyjnostite koito si zaemal w swoboden tekst li go pishesh ili triabwa da byde popylneno ot biwshata ti rabota kato takyw slujitel. Ti mnogo tochno si opisal wsichko ama az nali ne sym mnogo naiasno pak da pitam. Izwini me za newejestwoto i blagodarim za informaciata.
uspeh i kysmet
Blagodaria ti za tochnoto opisanie. Moiat syprug e biwsh woenen i tykmo se chudihme kak shte se razwiwat neshtata sled medicinskite. Nie wse oshte ne sme poluchili takowa pismo i za pryw pyt chuwam che weche ne wikat na interwu. Towa opisanie na dlyjnostite koito si zaemal w swoboden tekst li go pishesh ili triabwa da byde popylneno ot biwshata ti rabota kato takyw slujitel. Ti mnogo tochno si opisal wsichko ama az nali ne sym mnogo naiasno pak da pitam. Izwini me za newejestwoto i blagodarim za informaciata.
uspeh i kysmet
Опсанието на служебните задължения е собственоръчно в свободен текст.Затова се изисква и нотариална заверка-на подписа. Презумцията е да замести декларацията заради която допреди една година се ходеше на второ интервю в посолството или в Б-я идваше служител и се подписваха собственоръчно пред чиновника.Тогава тези интервюта обикновенно са били на Английски защото служителите са били англофони./По договореност между имиграционните власти на провинция Квебек и федералните власти,медицинските прегледи и проверката за сигурността/криминална, антитерористична и подобни глупости/,са приоритет на вторите.
П.С.Само трябва да се внимава с тази декларация да не се влезе в противоречие с референциите и препоръките които сте представяли за интервюто относно работата ви и позицийте кито сте заемали.
П.С.Само трябва да се внимава с тази декларация да не се влезе в противоречие с референциите и препоръките които сте представяли за интервюто относно работата ви и позицийте кито сте заемали.