samoten roditel?detski?zdravna osigurovka?kurs po angl.?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
lidiya
Обратна връзка:

samoten roditel?detski?zdravna osigurovka?kurs po angl.?

Мнение от lidiya »

ima li samotni roditeli vyv federalna canada?
deteto mi e na 6 godini i 6te zapo4ne u4ili6te tazi esen, nadiavam se da sme do6li do togava...ili nai-kysno do oktomvri. gore-dolo razbrah kak stoi vaprosa s u4ili6teto...
polu4avat li se niakakvi detski ili ne6to kato pomo6ti za hora, koito otglejdat sami decata si? ...tyi kato sym po procedurata za quebec , no smiatam da zamina vyv federalnata 4ast, bih iskala da se informiram po-dobre za tova kakvi raznoski 6te imam i dali bih mogla da se nadiavam na ne6to ot strana na dyrjavata.
sy6to taka, ako moje da mi kajete niakakyv sait ili ne6to podobno po tozi vypros,a i ot kyde bih mogla da pro4eta pove4e za zdravnite osigurovki, koito sa nujni da zaplatia pri pristiganeto si. deteto mi ima astma i bih iskala da se informiram kak 6te proti4a tam le4enieto i.
i dano ne stana tvyrde nagla s vyprosite si, no 4uh 4e imalo kursove po angliiski /za koito ti poemat raznoskite, dokato se u4i6, taka kakto ima po frenski v quebec/tova sluh li e ili naistina gi ima i kakvi sa usloviata, ako gi polzva6.

blagodaria predvaritelno!!!
Аватар
Koko

Re: samoten roditel?detski?zdravna osigurovka?kurs po angl.?

Мнение от Koko »

Нямам време за по-подборен отговор, но бих те посъветвал да прегледаш долните линкове.
Все пак към коя провинция си се ориентирала - за някои неща има разлики в зависимост от провинцията.

http://www.canadabenefits.gc.ca/faechome.jsp?lang=en

http://www.cra-arc.gc.ca/benefits/menu-e.html

http://www.health.gov.on.ca/english/pub ... ip_mn.html

http://www.lincpeelhalton.com/index.htm
lidiya
Обратна връзка:

Мнение от lidiya »

:P :P :P :P :P :P :P :P
kym Calgary :)
blagodaria! mnogo.. mnogo.. mnogo...
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

lidiya написа::P :P :P :P :P :P :P :P
Значи някои от горните линкове са за Онтарио и няма да ти свършат работа.
По отношение на здравното осигуряване има разлика между Онтарио и Албърта. В Онтарио трябва да се изчакат 3 месеца докато получиш право на безплатно здравно обслужване, докато в Албърта (доколкото знам) ще имаш право веднага след като пристигнеш там.
И в двете провинции има удръжки за здравно осигуряване, но незнам в Албърта как е уреден въпроса (В Онтарио са като добавка към даниците и размера им зависи от размера на годишния ти доход.)

По въпроса за ученето на език - LINC (Language Instruction for Newcomers to Canada) би трябвало да го има и в Албърта, но ще трябва да потърсиш повече инфорамция по въпроса.
NOVI

Мнение от NOVI »

Zdravei Lidia-nie ziveem ot 10 meseca v calgary i i imame mom4e na blizo 6. eto nabarzo kakvoto znam po vaprosite koito te interesuvat:za detskite -po princip detski polu4avat vsi4ki deca /s izkliu4enie na tezi na koito roditelite ne sa mnooogo bogati/kandidatstva se vednaga kato pristignes i sumata koiato ste polu4avas vseki mesec zavisi ot dohodite ti za predhodnata godina.taka ili ina4e ti ste obiavis dohodi ot bg koito v sravnenie s tukasnite sa dosta niski i ste polu4avas maksimuma .nie polu4avame 238$ tazi godina na baza dohodi ot bg.moje da se kandidatstva on-line ili da si popalnis edna deklaracia i da ia pusnes po postata.ste se pozabaviat okolo 2 meseca no ste ti pratiat parite na kup sled tova.osven tezi detski ima i druga programa za pomosti za roditeli s niski dohodi pod 22397$ na godina -moje da ti svarsi rabota sasto . kazva se Basic health benefits for children in low-incom families.eto ti saita :www.gov.ab.ca/hre/achb .pokrivat ti 100% dental care,o4ila i medikamenti.
za zdravnite -plastas si 88$ na semeistvo -nezavisimo kolko 4lenno e semeistvoto.po niakoga 4ast ot tazi suma moje da ti plasta rabotodatelia no tova si e 4asten slu4ai.tazi suma ti pokriva osnovnite zdravni razhodi bez zabolekar. kogato rabotis moje da imas benefiti koito pokrivat dopalnitelni zdravni uslugi i medikamenti.no tezi 88$ sa zadalzitelni a zdravnata osigurovka ti te4e ot momenta v koito kacnes tuk.ne znam kak sedi vaprosa s po-specifi4nite zaboliavania -sigurno ima niakakvi osobenosti.stom imate problem kato astma te savetvam da si namerite li4en doktor i toi ste poeme sina ti sas nujnite izsledvania i kursove na le4enie ako se nalaga.
za angliiskia-programata LINK estestveno ia ima i tuk -iaviavas se na test i ako izkaras po -niski ocenki u4is bezplatno kato mojes da izbiras -full time ili part time .full time e vseki den ot sutrin do 3.30 a part time moje da bade sutrin ili ve4er po niakolko 4asa kato mojes i da rabotis prez drugoto vreme . za vremeto prez koeto u4is i i semeistvoto ti niama drugi dohodi ti plastat niakakva suma za da zivees.mislia 4e kam 800$ no ne sam sigurna.
ako imas drugi vaprosi mi pisi na adres asparuh@telus.net ,ste se radvam da pomogna s kakvoto moga .maria
lidiya
Обратна връзка:

Мнение от lidiya »

mnogo sym blagodarna za otgovorite vi.
prosto ne znam kakvo da kaja....
ako niamah internet, ako ne be6e izmislen tozi vid komuniakcia....myka, myka..

blagodaria vi :P :P :P
Аватар
albatros

Мнение от albatros »

Ето го линка към Basic health benefits for children в Алберта

... The Alberta Child Health Benefit provides free basic. health benefits for
children under 18 in low-income. families living in Alberta. ...
www3.gov.ab.ca/hre/achb/pdf/achbbrochure.pdf

Това го има само в Алберта. Изглежда, че е време да се изнасяме към Алберта :beer: !
"The secret of success is going from failure to failure without loss of enthusiasm."
~ Winston Churchill
lidiya
Обратна връзка:

Мнение от lidiya »

albatros, mnogo interesno naistina :)
no spored vas kak da razbiram tova :
Who is not eligible?
• Children whose parents are not permanent residents
of Alberta, including family class immigrants.

ne mi e mnogo iasno :?: :?: :?:
nie nali 6te sme permanent residents? do kolkoto znam da!
no ne znam dali ni vklu4vat v tozi class immigrants????
ne6to se ogelpih....
Аватар
bliasaka
Блясъчко Мечтателник

Мнение от bliasaka »

Koko написа:
lidiya написа::P :P :P :P :P :P :P :P
Значи някои от горните линкове са за Онтарио и няма да ти свършат работа.
По отношение на здравното осигуряване има разлика между Онтарио и Албърта. В Онтарио трябва да се изчакат 3 месеца докато получиш право на безплатно здравно обслужване, докато в Албърта (доколкото знам) ще имаш право веднага след като пристигнеш там.
И в двете провинции има удръжки за здравно осигуряване, но незнам в Албърта как е уреден въпроса (В Онтарио са като добавка към даниците и размера им зависи от размера на годишния ти доход.)

По въпроса за ученето на език - LINC (Language Instruction for Newcomers to Canada) би трябвало да го има и в Албърта, но ще трябва да потърсиш повече инфорамция по въпроса.
Искам да добавя,че и в Манитоба се получава веднага здравна карта.Освен това тук също има помощи за деца и още едно,което се казва shelter.Това е нещо като парична помощ за семейства с ниски доходи.
Di ana
Обратна връзка:

Мнение от Di ana »

Lidiya,
ne se pritesnjavai eligible si...
Kogato doidesh ste vidish che vsichko,koeto ti se polaga ste si v sastojanie da uredish za otricatelno vreme...
Specialno v Calgary(predpolagam che i v ostanalite federalni provincii) organizacijata e mnogo dobra i njama za kakvo da se bezpokoish.
Заключено