Писмо за визи, а сега накъде???

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
mor

Писмо за визи, а сега накъде???

Мнение от mor »

Здравейте всички!!!
Най-сетне и при нас блесна светлина в тунела. Писмо за ВИЗИ!!! :D

Подадени документи: март 2001
Допълнителни документи по новите правила+IELTS: юни 2004
Писмо с медицински формуляри (без интервю!!!): януари 2005
Медицински изследвания: март 2005
Писмо за визи:април 2005

УСПЕХ НА ВСИЧКИ ЧАКАЩИ! ВЕЧЕ НЕ МИ СЕ ВЯРВАШЕ :shock:

Проблемът е сега накъде - в кой град, работа, документация???

Моля за инфо :?
TNT

Мнение от TNT »

А де, и аз това се питам.
Голяма чуденка.
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

po moi nabludenia pove4eto hora otivat v grad, v koito imat priateli. Ako niamamte takiva nikade v canada - ami kadeto nai-dobre 6te se prodadete na pazara na truda.
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Аватар
estoyanova
Обратна връзка:

Мнение от estoyanova »

БРАВО!БРАВО!БРАВО!Тези май в Букурещ са се разработили здраво да не повярваш наистина!!!Много се радвам за вас!Така като има радостни и във федералната страничка ми е особено радостно на душичката.Аз лично бих ви препоръчала Торонто но това е мое мнение без да знам подробности.При всички положения там като начало ще ви е по-добре.Успех отсърце!
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ-ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ
foxxbatter

Мнение от foxxbatter »

:rotfl: е от март 2001 наистина са се поразмърдали
Любо
Обратна връзка:

Мнение от Любо »

Честито!!! :beer: :beer: :beer:
Въпросът ви е много принципен. Така не може да се даде мнение.
С какви професии сте и с какво смятате да се занимавате тук? Това е решаващия фактор за избора на град. В Торонто като за начало е и добре и зле. Наемите и застраховките за колите са доста по-високи, но пък има повече работа и заплатите са по-добри. В Монреал е по-евтино, но пък въпросът с работата малко куца. За Калгари и Ванкувър нищо не мога да кажа, не съм бил там. С една дума дайте повече инфо за да могат форумци да изкажат някакво мнение! :thumbsup:
Нема лабаво
Miroslava

Мнение от Miroslava »

Ами идвайте в Торонто. Ще помагаме с каквото можем :D
Има повече шансове. Поне работа дал Господ...
Може и да съм пристрастна, но веднага искам да се оправдая, че това е мое лично мение. А за помоща съм сериозна.
Аватар
some

Мнение от some »

Elate pri nas - Harmanli
8)
Аватар
Siluet
Обратна връзка:

Мнение от Siluet »

Малии като ги преброя годинките за обработка на док. ми става толкос жално че вече незнам какво да правя. Ние ще имаме някакви резултати към края на 2007 или началото на 2008 евентуално. А нямам излишни пари да почна по Квебекарската процедура, и най вече не го знам френския та да се оправяме сами с документите както по федералната, а трябва да пълня и гушата на някоя фирма.
Естоянова, остава да се надяваме да заработят по-бързо тези в Букурещ, някой има ли информация за за какво време разглеждат док. подадени за 1 календарна год. - пак ли за 1 календарна, по-бързо или повече от 1 календарна год. Правя си и аз едни тънки сметки без кръчмаря, ама какво друго ми остава, всичко каквото зависеше от нас сме го направили, имам и писмо от тях че до 24 месеца ще имаме отговор по кандидатурата. След 24-я месец започвам да им досаждам по телефона. Та и аз като естоянова се радвам като има такива съобщения и в нашият форум, щот като погледна Кебекарският направо им завиждам за динамиката по процедурата им. Дай боже всекиму!!!
Аватар
estoyanova
Обратна връзка:

Мнение от estoyanova »

Силуетче колкото по-бързо разбереш че тази обработка не зависи вече от срокове толкова ще ти е по-лесно.По моята груба сметка календарната 2005 ще приключат сас случаите от 2001 и ние от 2002 ще сме през 2006.Много мина-малко остана.Живей си живота в БГ опитвай се да се справяш доколкото можеш и не мисли да емигрираш на всяка цена,защото можеш да пропуснеш много други ценни моменти от дребните неща които ни правят щастливи и така....просто ще получиш писмо а после ще се озовеш в самолета......
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

estoyanova написа:Силуетче колкото по-бързо разбереш че тази обработка не зависи вече от срокове толкова ще ти е по-лесно.По моята груба сметка календарната 2005 ще приключат сас случаите от 2001 и ние от 2002 ще сме през 2006.Много мина-малко остана.Живей си живота в БГ опитвай се да се справяш доколкото можеш и не мисли да емигрираш на всяка цена,защото можеш да пропуснеш много други ценни моменти от дребните неща които ни правят щастливи и така....просто ще получиш писмо а после ще се озовеш в самолета......
А-ха, за съжаление е точно така. Наложи се да разменя 1-2 имейла с Букурещ и оттам ме 'зарадваха' че фаловете подадени през 2002-ра най-вероятно ще се разглеждат догодина.

We would hope that we will be looking at applications received in 2002 starting in 2006. If we are able to look at the applications earlier we will of course advise applicants.
Immigration Section
Canadian Embassy
Bucharest, Romania
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Angie

Мнение от Angie »

Аз пък им се обаждах по телефона и ми казаха същото - до края на тази година ще работят по случаите от 2001г.. Тогава аз плахо намекнах, че 24-те месеца за чакане, които ми бяха указани в писмото отдавна са минали (а колко далече ми се струваха и колко невероятни като срок, когато получих писмото), но твърдо ми отговриха да не се надявам по-рано. Та така...
Аватар
Stef

vreme

Мнение от Stef »

Ne iskam da sam gaden ama nali promeniha vremeto za razglejdane na docs na 50meseca ako ne se laja :(
Go big or go home.
Аватар
estoyanova
Обратна връзка:

Мнение от estoyanova »

Коко и аз имам вести.|Моите са горе-долу същите но и малко се различават.До септември 2005 трябва да разчистят случаите от 2001 и според техните думи били малко оставащите.След този срок започват 2002.За 2002 са определили по-бърза обработка-каквото и да означава това,напр.повече хора които да обработват.Казали са че 2002 ще ги обработват по-бързо и заради новият закон и по-ясните критерии това е.......
qqqq

Мнение от qqqq »

vizite gi polu4ihme sled 54 meseza ot polu4avaneto na fail nomera prez oktomvri 2000.
Заключено