Another brick in the wall

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
boriss

Another brick in the wall

Мнение от boriss »

Priqteli,
dnes kato si prowerqwah on-line statusa i zabelqzah, che imam nasrocheno interview za 01.06. Moje bi kraq na sagata (1-wi serial) shte prikluchi skoro. Dano e s happy end.
Shte chakam i oficialno pismo s uwedomlenie. Stiskajte palci.
Uspeh na wsichki koito chakat.
Podadeni docs 05.02.2001
Razglejdane ot 18.04.2001
Dopylnitelni dokumenti 05.2004 s iskane za IELTS. Neizprashtane na IELTS i chakane do momenta.
Cifrom i slowom 4 godini i 4 meseca.
:cry:
Ama izkustwoto iska jertwi.
Angie

Мнение от Angie »

Супер :) Много се радвам за теб и успех по нататък :)
Аватар
estoyanova
Обратна връзка:

Мнение от estoyanova »

Е дочака го заветният миг,приятелю!И каква култова дата само 01.06 .Казваш че си го разбрал от статуса а писмо не си ли получил още????Сигурно ще получиш тези дни!Стискам палци и ще си лафим.....знаеш къде!Убедена съм че финалът ще е успешен!
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ-ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ
Аватар
holy

Re: Another brick in the wall

Мнение от holy »

boriss написа:...
Cifrom i slowom 4 godini i 4 meseca.
:cry:
...

Не се заяждам, ама за толкова време щеше да научиш френския, да минеш интервюто и да си си намерил работа в Квебек...
Но ...
Дано всичко да е успешно!
Angie

Мнение от Angie »

И аз не се заяждам, но едва ли някой би могъл през 2000-2001 да предвиди влизането на нов закон по фед. програма и ефекта му върху кандидатите :( Както и това, че сроковете ще станат толкова ужасно дълги :( Както и че ще се поддържа очевадна политика на Квебек и правителството за увеличаване на фракнкофонската част в Канада. Обикновено човек изхожда от знанията и уменията си и евентуалната инвестиция, избирайки провинция. Останалото и това, че фед. кандидати се оказаха прецакани със срокове и т.н. не е резултат от това, че са тъпи, а подалите за Квебек - много умни.Стандартът в БГ не е толкова страхотен, че след като си инвестирал пари по едната процедура да си позволиш (особено за семейство) да хвърлиш с лека ръка още едно 850 (такса Виена и Букурещ) долара отгоре върху вече дадените 1500 долара (такса за обработка и евентуално виза) на човек. И още незнайно колко за курсове по френски с неясен резултат. Аз дори не съм от подалите тогава, за мен повода да подам бе приемането на новия закон, който за разлика от стария ми позволи да събера точките. Следях гласуването на новия закон още докато беше в парламента. Тъпо е, че трябва да чакам толкова, но вече дори и не чакам, не бързам за никъде, човек като губи не знае какво печели и обратно.
boriss

Мнение от boriss »

Blagodarq za pojelaniqta estoyanova, obezatelno shte se chuem. Blagodarq za syweta Holy. Naistina mnogokratno sym mislil po towa koeto kazwash. No 2000 godina koj bi predpolojil che taka shte se razwiqt neshtata. A togawa nqmashe i dostatychno info, a i bgcanada edwa prohojdashe. Da sme jiwi i zdrawi wseki ima mqsto pod slynceto.
boriss

Мнение от boriss »

Angie blagodarq i na teb za pojelaniqta, dano i ti i wsichki ostanali da dochakat interview, visa i wsichko ostanalo za koeto mechtaqt!
Pomoshta ot priqteli e naj-dobroto neshto koeto moje da poluchi chowek i wsichki wie, i tozi forum go dokazwa towa. Uspeh!
Аватар
estoyanova
Обратна връзка:

Мнение от estoyanova »

Hi Angie!Супер си права миличка за всичко което си написала!Както знаеш аз също започнах с франсето но не го докарах до заветният финал поради простият финал че работя и извънредно и когато ме извикат и т.н. с други думи когато си пребит от умора и да искаш няма кога да учиш.Holly може би си права но лично аз не виждам смисъла да уча франсе ва 31 а после той да не ми е нужен във федералната част,защото ние сме за там.Има ли смисъл реално да учиш език който всички твърдят колко бил романтичен,но за мен той е досаден и скучен,сори ама съм англоговоряща и колкото и да се тормозих установих за себе си че няма смисъл това.За времето което така или иначе минава направих куп полезни за себе си неща тук в БГ така че когато вляза в Канада да не се окажа неподготвена най-малкото с език защото това е което ни прецаква най-много там-тяхното неговорене в собствената ни родина и отивайки там и да иска човек не може да го проговори за 24 часа.Та моят съвет е огледайте се докато сте все още в БГ за разни допълнителни курсове и сертификати които могат да са ви от помощ в Канада,събирайте инфо за жизнено важните неща които ще ви трябват и ще са ви полезни в Ка и не напоследно място желая от сърце на всички 2007 да не са в БГ защото ако влезем в съюза ще сърбаме голямата попара!
Zarkov

Мнение от Zarkov »

Здравей Boriss,
поздравления за смелостта да не им пратиш IELTS.
Много се накефих. Юни е далече, но още от сега те моля за повече инфо след интервюто, ще е интересно.
Успех!!!
Аватар
camedia

Мнение от camedia »

Та моят съвет е огледайте се докато сте все още в БГ за разни допълнителни курсове и сертификати които могат да са ви от помощ в Канада,събирайте инфо за жизнено важните неща които ще ви трябват и ще са ви полезни в Ка и не напоследно място желая от сърце на всички 2007 да не са в БГ защото ако влезем в съюза ще сърбаме голямата попара!
Браво estoyanova дайте да не влизаме в ЕС.
Те затова имигрантите от тези страни-ЕС най много ги има в Канада :lol:
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

camedia, какво общо има броя на емигрантите от ЕС в Канада с това, че поне първите 2-3 години след 2007 в България ще сърбаме голямата попара ? Или ти вярваш, че от секундата, в която влезем в ЕС, всичко ще цъфне и върже и приказка ще стане :lol:
Аватар
estoyanova
Обратна връзка:

Мнение от estoyanova »

Hi Camedia!Не ме разбирай погрешно но в момента гледам със смесени чувства на присъединяването ни в ЕС.Може би защото това е било добре за страните в които хората са свикнали да спазват елементарни закони и в които най-вече самите хора са били с нормална психика.Сори,ама по скромното ми мнение Бг-тата не обичаме да спазваме не елементарни,а никакви закони!Може би и защото моето поколение на 30 годишните бяхме плод на експерименти още при завършването ни имаше на кандидатстудентските изпити теми А и Б защото се учеше по 2 вида учебници в гимназиите.Ако тогава малка част се интересуваше от политика,то сегашните абитуриенти 2005 мечтаят да влязат в някоя партия/независимо коя/....Виж това вече ме тревожи...не за друго а защото дори на крехките си 18-19 години виждат,че единствено политиците в момента си живеят добре в БГ.
Колкото до мен,то аз с радост бих се върнала един ден да работя за БГ но при условие,че дотогава са изчистени корумпираните политици,оправена е съдебната система и циганите са в гета.Може би е крайно като мярка,но всяка жаба да си знае гьола,а е както любимият ни Цар да ходи на една софра с тях за да го преизберат.
А в ЕС по цървули не се влиза......
Заключено