И аз не се заяждам, но едва ли някой би могъл през 2000-2001 да предвиди влизането на нов закон по фед. програма и ефекта му върху кандидатите

Както и това, че сроковете ще станат толкова ужасно дълги

Както и че ще се поддържа очевадна политика на Квебек и правителството за увеличаване на фракнкофонската част в Канада. Обикновено човек изхожда от знанията и уменията си и евентуалната инвестиция, избирайки провинция. Останалото и това, че фед. кандидати се оказаха прецакани със срокове и т.н. не е резултат от това, че са тъпи, а подалите за Квебек - много умни.Стандартът в БГ не е толкова страхотен, че след като си инвестирал пари по едната процедура да си позволиш (особено за семейство) да хвърлиш с лека ръка още едно 850 (такса Виена и Букурещ) долара отгоре върху вече дадените 1500 долара (такса за обработка и евентуално виза) на човек. И още незнайно колко за курсове по френски с неясен резултат. Аз дори не съм от подалите тогава, за мен повода да подам бе приемането на новия закон, който за разлика от стария ми позволи да събера точките. Следях гласуването на новия закон още докато беше в парламента. Тъпо е, че трябва да чакам толкова, но вече дори и не чакам, не бързам за никъде, човек като губи не знае какво печели и обратно.