ÏÅÒ ÃÎÄÈÍÈ Â ÊÀÍÀÄÀ
-
osnovnata razlika kogato nasheneca pristigne v CA e che pochva da ceni parite i truda si. zashtoto znaeiki che raboteiki toi shte e sposoben da se samoizdarja (da pokriva razhodite si). a v BG i da raboti niama kak da ocelee s minimalna zaplata. predstavete si samo kak se jivee s 150 Lv. ami ako ima i naem da plashta. che to tezi pari (min.zaplata) samo za iadene ne stigat kamo li za drugi neshta. e kak da rabotish za tolkova kinti. tova si e chista podigravka. zatova i horata sa obezvereni i otchaiani i se machat da se spasiat koi kakto moje. inache jivota v Bg ne e nikak losh. problema e kak da postignesh standarta na jivot koito zaslujavash i kam koito se stremish. s mnogo uchene, trud, postoianstvo, kasmet i intuicia. tribva da mojesh da se opraviash vav vsiakakvi situacii. JIVOTA UCHI.
Интелигентен,умен ,много учил,изобретателен и не мързелив да работи за 150лв. в България. Това беше вица на деня.Аз такива хора не познавам ,поне ги докарват поне мин 300,които не казвам ,че изобщо са мн. пари и с тях можеш да оцелееш ,ноо....
Когато работих разнос на разни храни/деливъри/ се запознах с една сервитьорка ,т.е. учителка,англофонка с поне 25 на час и ходеше в ресторанта четвъртък и петък вечер да заработва ,щото въпреки че изкарвала добри пари пак не и стигали и и се налагало да го прави.
Друг случай ,при жена ми ходи една аранжорка от време на време да аранжира ,всъщност тя работи като полицайка ,но и на нея и се налага да доработва.
Сега ми кажете кога една българска учителка с 250лв. заплата и мн. свободно време,ще се ;унижи; да хване таблата за някой и друг час или ще се хване да изчисти някой блок,като е по лесно да се мрънка ,че държавата виновна,важното е че сме от голямото добро утро и няма да ходиме да се излагаме пред хората ,то и комунизма така ни възпита по добре гладни,но горди ,отколкото сити ,но унижени,щото ние нали много сме учили,а това ,че срамен труд няма е оправдание само за пред хората.
На времето при пърите големи съкращения началото на 90те. години всичкото инженер,даскал,доктор като ги изритаха от кабинетите се хванаха на унизителна работа ,кой такси подкара ,кой битпазарна търговия ,кой бакалия или друг дребен бизнес,сега болшинството от тях имат собственни магазини,фирми за такс. превози,търговиски складове и тем подобни,даже някои и малки фабрики си отвориха.И тях ги беше срам ,началническото им самочувствие беше под вода ,но върви сега ги питай дали ги е срам.
Когато работих разнос на разни храни/деливъри/ се запознах с една сервитьорка ,т.е. учителка,англофонка с поне 25 на час и ходеше в ресторанта четвъртък и петък вечер да заработва ,щото въпреки че изкарвала добри пари пак не и стигали и и се налагало да го прави.
Друг случай ,при жена ми ходи една аранжорка от време на време да аранжира ,всъщност тя работи като полицайка ,но и на нея и се налага да доработва.
Сега ми кажете кога една българска учителка с 250лв. заплата и мн. свободно време,ще се ;унижи; да хване таблата за някой и друг час или ще се хване да изчисти някой блок,като е по лесно да се мрънка ,че държавата виновна,важното е че сме от голямото добро утро и няма да ходиме да се излагаме пред хората ,то и комунизма така ни възпита по добре гладни,но горди ,отколкото сити ,но унижени,щото ние нали много сме учили,а това ,че срамен труд няма е оправдание само за пред хората.
На времето при пърите големи съкращения началото на 90те. години всичкото инженер,даскал,доктор като ги изритаха от кабинетите се хванаха на унизителна работа ,кой такси подкара ,кой битпазарна търговия ,кой бакалия или друг дребен бизнес,сега болшинството от тях имат собственни магазини,фирми за такс. превози,търговиски складове и тем подобни,даже някои и малки фабрики си отвориха.И тях ги беше срам ,началническото им самочувствие беше под вода ,но върви сега ги питай дали ги е срам.
Ми има бате,офиса на мъжът ми в България го чистеше учителка по физика,а и повечето продавачки по магазите са със завършено више образование.А пък на нова година преди 2 години ме вози един лекар паталог от Трън ,дошъл до София за новогодишната нощ да изкара някой лев и това е работещ човек,а не човек без работа. Между другото има доста лекари таксиметрови шофьори в България.Един мой по -възрастен колега пък пазеше паркинг в Събота и Неделя,а по това време не взимаше малко пари. Много хора в България работят на по 2 местта и работят какви ли не глупости,лошото е че и с две работи си си живо умрял от глад.
Оня ден ме ме вози един таксиметърджия египетенин ,професор по селско стопанство-агрономия в университета в Александрия.От 25г. е тук и е работил какво ли не като започнеш от леарен завод ,минеш през гурбет като преподавател в Саудитска Арабия до преподавател -агрономия в Конкордия,от няколко години в таксиметровия бизнес.Намира го за нормално,казва,че важното е да можеш да си вадиш хляба и да си храниш семейството и откакто е в този бизнес за пръв път се чувства сигурен.Каза ,че въпреки големия си престой тук и факта ,че е женен за кебекарка той си оства имигрант и много врати са затворени за него,сега е доволен ,че има не голям,но постоянен доход и зависи само от себе си.
- gez
- Обратна връзка:
Aide bate - pak se oplete...to da se chudish hubavo li e v Kanada ili ne, dobre li sa horata, raboteshti "prosta" rabota ili ne, siguren li e chovek v Kanada, dori i s "prosta" rabota ili ne, ili pyk v Bg, imat li normalen i spokoen jivot i dovolni li sa horata , koito imat hubava rabota za nad 30$ ili ne... :briah: :briah: :briah: :briah: :briah:bateto написа:Оня ден ме ме вози един таксиметърджия египетенин ,професор по селско стопанство-агрономия в университета в Александрия.От 25г. е тук и е работил какво ли не като започнеш от леарен завод ,минеш през гурбет като преподавател в Саудитска Арабия до преподавател -агрономия в Конкордия,от няколко години в таксиметровия бизнес.Намира го за нормално,казва,че важното е да можеш да си вадиш хляба и да си храниш семейството и откакто е в този бизнес за пръв път се чувства сигурен.Каза ,че въпреки големия си престой тук и факта ,че е женен за кебекарка той си оства имигрант и много врати са затворени за него,сега е доволен ,че има не голям,но постоянен доход и зависи само от себе си.

Aide sega, spri da pravish ot taq prekrasna tema porednata svada. I vsichki s tezi namerenia - SPRETE!!!
Pozdravlenia na semeistvoto s malkoto bebe - da ste jivi i zdravi, shtastlivi i mnogo uspehi!!!
Мисли за най-лошото, за да стане най-хубавото
Да се запознаем тогава, бате!Интелигентен,умен ,много учил,изобретателен и не мързелив да работи за 150лв. в България. Това беше вица на деня.Аз такива хора не познавам

Алекс, голямо честито за осъществяването на мечтите и за моралната удовлетвореност, с която съм сигурна,че преливаш в момента. Познато ми е чувството-то е незабравимо!
Голямо честито и за бебчо-това наистина е най-важно! Да ви е живо и здраво и да ви радва още повече!