Ще се опитам да помогна с информация относно интервюто с г-н Беноа Одет. Интервюто започна с кратко въведение на тема с каква цел провеждаме нашата среща. След това ме попита за датата ми на раждане. После поиска да му кажа името си по букви, за да няма грешки. Попита ме от кой град съм и дали винаги съм живяла там. После попита колко жители има градът и какви предприятия има. Поиска дипломите ми една по една, като оригиналите давах на преводачката, а преводите - на него. Попита ме за любимите ми предмети и какви стажове съм карала. След това поиска да дам трудовите си книжки на преводачката. Тя започна да чете, а той сравняваше с информацията, която съм написала във формуляра. После зададе задължителния въпрос - защо искам да емигрирам в Квебек. Попита в кой град искам да се установя. Аз казах - в Монреал. Тогава ми зададе серия неочаквани въпроси "Кой е кметът на Монреал?", "За кои знаменитости от Монреал си чувала?", "Как върви икономиката на Квебек?", "Какво е нивото на безработицата в Квебек?", "Какво знаеш за културния живот в Монреал?", "Какво знаеш за професионалните организации /ордерите/" - тъй като моята професия е от тези, за които се изисква членуване в такива.
После преминахме на английски - попита ме за семейството ми, дали имам братя и сестри, за родителите ми - с какво се занимават, и накрая пожела да направя кратко описание на вчерашния ден. В основни линии, това бяха неговите въпроси. СЛАВА НА БОГА, АЗ БЯХ ДОПУСНАТА ДА ПРОДЪЛЖА ПРОЦЕДУРАТА ПО ИМИГРАЦИЯ!!!
Но оттук нататък не съм съвсем наясно какво трябва да правя. Моля за вашето съдействие!
УСПЕХ НА ВСИЧКИ!
Предварително благодаря на тези, които ще ме ориентират как да продължа!