Интересува ме въпроса има ли някакви обективни критерии по които да става оценяване и отсяване на кандидтите по съответните програми?
Имам в предвид следното:
В България, например, нещата (поне на времето, когато кандидатствах) бяха ясни. Приемът се осъществяваше въз основа на постигнатия от кандидат-студента бал, които пък се формираше на база дипломата от средното образование и оценките от положените изпити и в зависимост от избраната специалност. Всичко това се знаеше предварително, включително как се формира бала и броя на обявените за прием места. С всичко това искам да подчертая, че правилата на играта бяха ясни и предварително известни. (Как се спазжаха е друга тема

В Канада нещата са ми много мътни. Условията за да кандидатстваш, да си eigible, са горе-долу ясни, но останалото ми е пълна мъгла.
Досега не съм чувал за нещо подобно на кандидат-студентски изпити в Онтарио, а само за някакви интервюта, но не знам какво представляват.
Наясно съм, че въпросът ми е много общ и че отговорите могат да са различни в зависимост от учебното заведение и избраната програма.
Затова ще помоля всички, които имат някава информация, най-вече от личен опит и от минато интервю, да я споделят с мен и останалите съфорумници.
Благодаря предварително на всички!