Kakâî ðàáîòÿò áúëãàðèòå â Êàíàäà-ëè÷íè íàáëþäåíèÿ

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Ognen_led
Обратна връзка:

Мнение от Ognen_led »

JOY написа:
И тъй като съм сигурна, че няма да повярваш, докато сам не се сблъскаш (сит на гладен не вярва),погледни фактите! Десетина иммигранти в цялата програма,от които само ДВЕ нефранкофонки! От това по-голямо доказателство, здраве му кажи! За тази програма е имало 1600 молби.

Много ми е любопитно коя е тази програма по-лакум залък от медицинска! Защото не се сещам за такава...

Joy, faktiti sa slednite za UdeM bac sciences infirmières statistique admission 2004 godina: grupa kolejani 224 molbi - prieti 72; grupa drugi (t.e bez kolej, demek osnovno imigranti) 455 molbi - prieti 144.
NB sytnoshenieto molbi/prieti i v 2-te kategorii e okolo 3/1.
Ta dva vyprossa: pyrvo otkyde doidoha tvoite 1600 molbi, vtoro kak ot grafa ''drugi'' 144 prieti ima samo 2-ma imigranti?

Otnosno poslednia ti vypross ot gornia citat, biah napissal che programite sa po-goliam zalak ot bac med. sestra, a ne ot medicinska kato cialo (poniakoga e dobre da diskriminirame t.e. da razlichavame informaciata pravilno :) ). Ta po-konkretno vij samo v tvoia universitet kolko programi ima s po-vissok vhodiasht bal ot nabliagam bac. med. sestri demek sciences infirmières.
Par ordre de CRC
Programmes CRC
Médecine 33.500
Orthophonie 33.060
Pharmacie 32.695
Médecine vétérinaire 32.563
Physiothérapie 32.500
Optométrie 32.320
Audiologie 32.038
Médecine dentaire 31.930
Ergothérapie 30.500
Études internationales 29.280
Sciences biomédicales 28.690
Droit (Bac) 28.500
Design architectural 28.484
Psychoéducation et Psychologie (Bac) 27.800
Criminologie (Bac) 27.600
Nutrition 27.600
Service social 27.225
Études cinématographiques (Maj.) 26.865
Sciences de la communication 26.525
Psychoéducation (Bac) 26.400
Criminologie (Min.) 26.250
Enseignement de l’univers social au secondaire 26.220
Biochimie 26.000
Informatique 26.000
Physique et Informatique 26.000
Éducation préscolaire et enseignement primaire 25.888
Psychoéducation (Min.) 25.660
Enseignement en adaptation scolaire 25.056
Bio-informatique 25.000
Économie et Informatique 25.000
Kinésiologie 25.000
Psychologie (Min.) 25.000
Sécurité et études policières 25.000
Enseignement de l’éducation physique et santé 24.250
Enseignement des mathématiques au secondaire 24.225
Communication et Politique 24.000
Lettres et sciences humaines 24.000
Psychologie (Bac, Maj.) 24.000
Sciences infirmières (cheminement DEC Sc. nature) 24.000
Sciences infirmières (cheminement DEC technique) 24.000

Joy, viarno e che programata ti e mnogo tyrsena, no dai da ne se izhvarliame s izlishni prikazki i da zablujdavame horata che molbite bili 1600 i imigrantite v neia samo dve! Kakto i tova che shtoto si imigrant moje da ne zavyrshish programata si.

P.S. v izpitite se oceniava nai-veche dokolko precenkata na studenta e pravilna, a ne dali e imigrant. Ot izlojenite ti danni imam pravo da se symniavam v pravilnostta na precenkite ti.
Pak kazvam, nishto lichno kym teb, prosto mi e nepriatno kogato vijdam che niakoi dava mnogo izkrivena info za neshta koito poznavam.
Gesh

Мнение от Gesh »

bate, абсолютно си прав за шофьорите на големите транспорни фирми - тука не съм видял нито един неместен в Purolator, ups, dhl, abf, met. Много малки фирми имат персонал набран на етническа основа:

-собственик индиец, двайсетина подопечни индийци и един бял canadian born manager за цвят (сигурно, за да каже че е equal opportunity employer :lol: ).
- собственик босненец, завършил в Москва, персонал 40-ина човека 100% от хора от бившите СФРЮ и СССР.
Gesh

Мнение от Gesh »

....
huba

Мнение от huba »

Ognen_led pojelavam ti da ostanesh vse takav pozitivist i sled zavarshvaneto. :)

PS.Kato govorim za diskriminacia predi 2 godini imashe edin skandal.Temata beshe "Rasisti li sa nashite rabotodateli".A povoda beshe che edin algirec, s mestna diploma za injener ot politehnikata i mesten Master kandidatsva za post v edna ot durjavnite komisii ne si spomnniam tochno kakva.Estestveno bez otgovor.Niakolko sedmici po-kasno prashta sashtoto CV samo smenia imeto na 'Francois Tremblay' i 2 chasa po-kasno ima obajdane za intervju :) Beshe goliam maitap, da gledash kak se izviniavat i opravdavat po televiziata golemite shefove :)
"Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят."
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

А това го гледах и аз по телето,ама честно да си призная ако съм рабододател арабин на работа няма да взема :evil: ,тия ги мързи да работят яко и само интиги въртят и са страшни расисти.По голями расисти от арабите няма и то на религиозна основа.
huba

Мнение от huba »

IRA написа:А това го гледах и аз по телето,ама честно да си призная ако съм рабододател арабин на работа няма да взема :evil: ,тия ги мързи да работят яко и само интиги въртят и са страшни расисти.По голями расисти от арабите няма и то на религиозна основа.
Ami i ti si rasistka Ira.Tova e otgovora.
"Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят."
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Ами не съм,аз ще гледам инереса на фирмата.Ако покаже познания да ,но тях ги мързи да работят .Имам приятели араби,но не бих ги взела на работа.
huba

Мнение от huba »

IRA написа:Ами не съм,аз ще гледам инереса на фирмата.Ако покаже познания да ,но тях ги мързи да работят .Имам приятели араби,но не бих ги взела на работа.
A kak shte pokajat znania, sled kato samo zashtoto nosiat razlichno ime CV-to im otiva v kosha? :D :D

Ta i rabotodatelite po tvoiata logika.A az da ti kaja che nai-golemi intriganti sa tochno quebecois.A i za marzela sa osnoven konkurent na arabite :)
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Може,не познавам кебекари.Но арабите са си расисти и сексисти.Просто не дават на жена да се изкаже,с тях се работи тудно ,много трудно.
Не казвам че е редно заради това да се хвърля СВ-то,но винаги с тях човек трябва да има едно на ум.
Последно промяна от IRA на Нед Апр 10, 2005 7:10 pm, променено общо 2 пъти.
Ognen_led
Обратна връзка:

Мнение от Ognen_led »

Huba, mersi za pojelaniata ti men ne me misli :).

Sega neshto praktichno. Tova go pisha za teb i za vsichki hora koito se interessuvat ot rabota v darjavnite slujbi na Quebec. Znaite che ima izkliuchiteleni preferencii za naemane na imigranti nai-veche zavarshvashti tukashen uni, no i s bg uni mogat da se probvat. Oblagodetelstvani sa ne samo tzvetnokojite, no i vsichki hora ot razlichnite kulturni obshtnosti v Quebec.

Prochetete specialno slednoto:
Saviez-vous que...
En 2002, le gouvernement a lancé deux plans d'action pour favoriser l'embauche des membres des communautés culturelles, des autochtones, des anglophones (1,6 Mo) et des personnes handicapées (1,6 Mo).

Selon l'article 43 de la Loi sur la fonction publique, l'effectif des ministères et des organismes doit refléter la composition de la société québécoise.

http://www.tresor.gouv.qc.ca/fr/publica ... ersite.pdf

Ako niakoi se interessuva seriozno ot rabota vyv fonction publique du quebec da chete vnimatelno vsichko i ako otgovaria na usloviata da kandidatstva. Poznavam imigranti koito rabotiat v takiva slujbi.

Za tia koito prosto iskat da si cheshat ezika che gi diskriminirat da znaiat che ne mi se govoriat prazni prikazki.

Daite da sme po-praktichno orientirani.
huba

Мнение от huba »

Ognen_led написа:. Znaite che ima izkliuchiteleni preferencii za naemane na imigranti nai-veche zavarshvashti tukashen uni, no i s bg uni mogat da se probvat. Oblagodetelstvani sa ne samo tzvetnokojite, no i vsichki hora ot razlichnite kulturni obshtnosti v Quebec.

.
Izviniavai, no imash goliama greshka.Preferencii i oblagodetelsvane niama.Ima quota za imigranti.I tia nikak ne e goliama. :D :D :D
Ognen_led
Обратна връзка:

Мнение от Ognen_led »

huba написа:
Ognen_led написа:. Znaite che ima izkliuchiteleni preferencii za naemane na imigranti nai-veche zavarshvashti tukashen uni, no i s bg uni mogat da se probvat. Oblagodetelstvani sa ne samo tzvetnokojite, no i vsichki hora ot razlichnite kulturni obshtnosti v Quebec.

.
Izviniavai, no imash goliama greshka.Preferencii i oblagodetelsvane niama.Ima quota za imigranti.I tia nikak ne e goliama. :D :D :D
Huba, ei za takova izkazvane kato tvoito ne obicham praznite prikazki :).

Konkretno kvotata za razlichnite kulturni obshtnosti e 25 % ot vsichki rabotni mesta vyv fonction publique! Tova e ogromna kvota pri polojene che v momenta ima po-malko ot 3% ot tezi obshtnosti v slujbite. T.e. v momenta i v sledvashtite godini massovo nabirat chujdentzi za da zapalniat kvotata. Tova ako ne sa preferencii zdrave mu kaji. Ta toia proces shte prodalji niakolko godini - koito ima akyl i vyzmojnost da se vyzpolzva, tova e. Stava vypross za hiliadi rabotni mesta.

P.S. gornite danni sa opissani cherno na bialo v possochenia ot men dokument.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

AlexAA написа:. Зъболекарката се бори 8 години тук за да покрие всички условия.
e kakво да говорим повече. аз конкретно ако трябва да приравнявам 8 години бих се застрелял :D а възниква и въпроса тази жена как е живяла и какво е яла през това време, ако няма кой да я издържа. ако е била на "тръстиката"/разбирай завод, миене на чинии и т.н./ и се е опитвала да се пребори едновременно с изпитите то аз бих я нарекъл жена-герой :idea:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Joy

Мнение от Joy »

Огнен лед, защо ли така ми приличаш на един "приятел" от форума? :D :D

Малко като не разбираш за какво става на въпрос и си се объркал тотално в старанието да ме надспориш...

1-Говорихме не за по-търсена програма, а за по "лакум залък", а това не винаги е едно и също... :wink: Търсена може да е програмата по много причини, независещи от това доколко професията е "лакум залък". Пример...огромния наплив от емигранти-компютърни специалисти. Не всички желаят да сменят професия, нали?

2-Не правиш разлика между програма ДЕК-БАК и просто БАК. Това са две различни програми с различни приемни конкурси. В "ДЕК-БАК" НЯМА иммигранти, а и да има не не се преценяват като "нефранкофони" заради местния колеж. В "БАК" "нефранкофони" сме само 2!!!

3-Статистическите ти данни не са вярни. Не ме учудва...Кога ли официална статистика е била вярна... :roll: Що се касае молбите,това е инфо от професорите след постъпването-и за него не гарантирам,но количеството приети беше 120. В момента сме около 90. Това е точно инфо следено лесно по списъците,а то не съвпада с твоите неизвестно откъде изровени данни.
4- По-голямата част от изброените от теб програми са медицински. Ако искаш да цитираш медицинска професия ,която да конкурира сестринската,това е друг въпрос (въпреки,че повечето са неконкурентноспособни),но нито една която и да е тя немедицинска не може да бъде в конкуренция като "лакум залък".
Да говорим за:
-Възможност за трудоустройсто
-Постоянност и гаранция за работа
-Стабилен и висок доход
-Държавна работа с всички последващи бенефити
и т.н. Няма да навлизаме дълбоко, защото отсяхме повечето от списъка ти.

v izpitite se oceniava nai-veche dokolko precenkata na studenta e pravilna, a ne dali e imigrant. Ot izlojenite ti danni imam pravo da se symniavam v pravilnostta na precenkite ti.
Pak kazvam, nishto lichno kym teb, prosto mi e nepriatno kogato vijdam che niakoi dava mnogo izkrivena info za neshta koito poznavam.
:lol: Слава богу, съмняващия се в преценките ми не е проверяващ на изпитните ми работи! :lol: Аз пък съм на мнение,че твоите преценки са погрешни, но това е нормално, защото това са неща,които не познаваш!
Joy

Мнение от Joy »

А като става дума за fonction publique, там има "дискриминация" по гражданство. Обявяваните позиции са много малко. Без да навлизам в подробности,защото не е нещо,което ме интересува особенно, знам за усилията на мои познати да попаднат на подобна работа и супер-ниския шанс.
Огнен лед, може да си вадиш цитати от местната пропагандна индустрия колкото искаш, това няма да промени реалността!
Заключено