ÏÅÒ ÃÎÄÈÍÈ Â ÊÀÍÀÄÀ
Cheers, AlexAA!!!!AlexAA написа:Po moi nabljudeniya ima 3 kategorii hora, koito napuskat BG:
...
2.Immigranti-hora napuskaschi BG, zashtoto ne iskat da jiveyat tam-primer Canuka. Az sam v tazi kategoriya. Nyakoi mogat da kajat, che sam izpusnal pitomnoto kato ostavih 720lv prez 2000 godina i zapochnah na CAD8/chas v Toronto, no tova si e moya izbor. Samo za da ozadacha nyakoi forumtzi-moga da se varna v BG sega i da pochna na 1300-1500lv na mesetz, no nikoga nyama da go napravya. Ne me kefi darjavata....
Ne moga da vi opisha kolko e VAJNO da znae chovek zashto napuska BG.NA gurbet ili immigratziya, NYAMA znachenie. Prosto kogato chovek e reshil zashto e v Canada ponasya parvonachalniya stress, koito moje da e ogromen, po-lesno!!
Znaete li kolko noshti ne sam spal v nachaloto v Toronto kato bachkah za 8/chas i se zanimavah s maloumnitzi. Mislej si-abe balama zashto ostavi jestoka rabota i pochna vsichko otnachalo. Za da stanat noshtite mi oshte po-bezsanni, moyat chief-geologist v BG mi beshe obeshtal da me vzeme obratno na rabota v momenta kogato se varna ot Canada. Tova, koeto me spasi beshe ABSOLJUTNATA mi reshitelnost da se preborya v Canada, zashtoto ne vijdah badeshte v BG.

Поздравления от още един член на група 2!

Аз за съжаление, не съм толкова смела като вас, да опиша в детайли живота си в Канада, понеже колкото пъти съм поствала нещо от сорта, всеки път съм обвинявана, че съм "успяла", че съм позитивистка, че имам розови очила и т.н.
Мога само да се подпиша под думите ти и да кажа на хората в БГ, които са решили да успеят тук:
Не обръщайте внимание на хленчовете и не се настройвайте да видите лошите неща, които четете тук за Канада. Просто следвайте мечтата си!! Методът работи! Не е лесно, но работи!

- Blue Passion
- Расист-ново поколение
Браво!!!
Да ви е живо и здраво бебенцето и всичко да ви върви все така добре и занапред!
Ейййй и такива неща да се чуят най-накрая......иначе от мрънканици може да те заболи глава.....
Поздравления за всичко AlexAA!

Да ви е живо и здраво бебенцето и всичко да ви върви все така добре и занапред!
Ейййй и такива неща да се чуят най-накрая......иначе от мрънканици може да те заболи глава.....
Поздравления за всичко AlexAA!
"Книгата на живота започва с един мъж и една жена в една градина, а завършва с Апокалипсиса." - Оскар Уайлд
- bis
- Обратна връзка:
5 GODINI
MNOGO BEEEEEEE
Malko optimizum v po-kratki srokove niama li?
Nesto kato niakoi da e uspial purvata, vtorata godina
))
To i Bateto si e postavil srok 5 godini, ama do togava da e subral 200 000, a ne tepurva, ej za tuj pitam az.
MNOGO BEEEEEEE
Malko optimizum v po-kratki srokove niama li?
Nesto kato niakoi da e uspial purvata, vtorata godina

To i Bateto si e postavil srok 5 godini, ama do togava da e subral 200 000, a ne tepurva, ej za tuj pitam az.
Само човек, който рабира нещо изцяло, може да го обясни така, че друг да не може да го разбере.
/Нобелов принцип на Рудини/
/Нобелов принцип на Рудини/
Zdrasti, AlexA-много се кефя, като 4ета такива биографии! Аз 4есто сам споменавала тук, 4е Емигразията е :1.Психи4еска настройка т.е. трябва добре да знаеш, защо аджеба си пресекал океана...2.Яко дупе за копане(и като работа, и като у4ене)!3.Голяма позитивна енергия ...и известна доза авантуризам!4.Обобщено-душата ти трябва да е емигрантска-да оби4аш промяната сама по себе си и навсякаде по света да се 4увстваш добре......Естествено мога да пиша още много, много, но в кратзе аз така ги вигдам нещата! А на теб Алекс ти желая - това да е на4алото само на успехите ти на канадска земя...Бадете щастливи ! 

Çäðàñòè Áèñ,
Àìà àç íàëè òîâà êàçâàì- äà çíàåø çàùî èäâàø â Êàíàäà. Ïëàíúò çà äåéñòâèå â Êàíàäà, àêî ñè ãóðáåò÷èÿ å åäèí, à àêî ñè òóê êàòî èìèãðàíò, ïëàíúò å ñúâñåì äðóã. Àêî èñêàõ äà ïðàâÿ ïà÷êà â Êàíàäà, ìîæå áè ùÿõ äà íàïðàâÿ 120-150000 çà 5 ãîäèíè. Ïðè ìåí ñèòóàöèÿòà å äðóãà- àç äîñåãà ñå ïîäãîòâÿõ, çàãðÿâàõ. Ïàðèòå ùå ãè ïðàâèì îò íàòàòúê. Äðóã å âúïðîñúò, ÷å àêî ñè äîøúë â Êàíàäà ÍÅ íà ãóðáåò, ìèòè÷íèòå 200000 ñè ãóáÿò ñìèëúëà äîíÿêàäå, çàùîòî òðÿáâà äà ñå æèâåå âñå ïàê íàëè.
Íàçäðàâå
Àìà àç íàëè òîâà êàçâàì- äà çíàåø çàùî èäâàø â Êàíàäà. Ïëàíúò çà äåéñòâèå â Êàíàäà, àêî ñè ãóðáåò÷èÿ å åäèí, à àêî ñè òóê êàòî èìèãðàíò, ïëàíúò å ñúâñåì äðóã. Àêî èñêàõ äà ïðàâÿ ïà÷êà â Êàíàäà, ìîæå áè ùÿõ äà íàïðàâÿ 120-150000 çà 5 ãîäèíè. Ïðè ìåí ñèòóàöèÿòà å äðóãà- àç äîñåãà ñå ïîäãîòâÿõ, çàãðÿâàõ. Ïàðèòå ùå ãè ïðàâèì îò íàòàòúê. Äðóã å âúïðîñúò, ÷å àêî ñè äîøúë â Êàíàäà ÍÅ íà ãóðáåò, ìèòè÷íèòå 200000 ñè ãóáÿò ñìèëúëà äîíÿêàäå, çàùîòî òðÿáâà äà ñå æèâåå âñå ïàê íàëè.
Íàçäðàâå
-
Поздражления за АлехАА а сащо иза жена ти!!
Аз съм сагласна с всичко което каза а и напално те разбирам.
Ние сме от три години в Канада и минахме през доста трудности но вече се чувстваме като у дома си. Хубавото обаче е че за три години в Канада постигнахме неща които нямаше да постигнем и за 30 в България. Това го казвам със съжаление не със злорадство.
Ще напиша и аз някои ден за нашия опит но искам да дам някои съвети (много обичам да съветвам
) и ми трябва повече време. Сега уча за изпит които е през юни но после ще пиша.
Успех на АлехАА и на всички решени и готови да се борят за успеха си

Аз съм сагласна с всичко което каза а и напално те разбирам.
Ние сме от три години в Канада и минахме през доста трудности но вече се чувстваме като у дома си. Хубавото обаче е че за три години в Канада постигнахме неща които нямаше да постигнем и за 30 в България. Това го казвам със съжаление не със злорадство.
Ще напиша и аз някои ден за нашия опит но искам да дам някои съвети (много обичам да съветвам

Успех на АлехАА и на всички решени и готови да се борят за успеха си

Easy come...Easy go
Мене ми се чини, че са по-скоро 3 годиниbis написа:5 GODINI
MNOGO BEEEEEEE...

Браво Алекс! Честито за бебето, да ви е здраво и засмяно!!AlexAA написа:... Кацнах в Торонто на 7-ми Април, 2000...
.... Започнах на 10 Март, 2003. Още работя там. Разликата е, че сега не ми плащат като на студент...

Obey gravity ... It's the law!
Pozdravleniya! Chuden posting i oshte po-golemi uspehi!AlexAA написа: 2.Immigranti-hora napuskaschi BG, zashtoto ne iskat da jiveyat tam-primer Canuka. Az sam v tazi kategoriya. Nyakoi mogat da kajat, che sam izpusnal pitomnoto kato ostavih 720lv prez 2000 godina i zapochnah na CAD8/chas v Toronto, no tova si e moya izbor. Samo za da ozadacha nyakoi forumtzi-moga da se varna v BG sega i da pochna na 1300-1500lv na mesetz, no nikoga nyama da go napravya. Ne me kefi darjavata.
Polaskan sam, che si me polzval za primer! I mnogo tochno si ucelil motivite mi za imigraciya! That's it, i az sam naistina kato tebe, ne me kefi drjavata Bulgaria i da ne dava Gospod da hodya tam, osven na gosti i to za ne poveche ot dve sedmici. :idea:
A, ti prodaljavay v sashtiya duh, s mnogo optimism i ambicioznost samo napred!

Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид
Горд канадски гражданин в Мадрид

- Pate Jaki
- Обратна връзка:
Alex,
Istorijata ti e prekrasna - i sas zaslusenia uspeh, i zaradi dobrite dumi i savet.
I az biah chuvala, che miastoto na geolozite ne e v Toronto, a v Alberta - pri "petrolnite kladenci", taka che pravilno si se premestil ovreme
Tova e i edno ot vaznite uslovia, spored men, pri prouchvane na miastoto za zaselvane oshte ot Bulgaria - kade za dadena profesia ima poveche vazmoznosti, osobeno kogato tia e svarzana s prirodni resursi, turizam i dr.
Savsem ne e zadalzitelno da se zaselva chovek v Toronto. E, az taka napravih - po inercia, ne posmiah da riskuvam s niakoj po-originalen izbor
. Da - naj-goleimiat grad e, s naj-goliam pazar na truda, no i naj-skap i saotvetno - konkurenciata e biasna. Samo kato se predstavia, che na Pearson ezednevno kacat stotici novoemigranti ot cial sviat - vseki sas svotie nadezdi, ambicii i mechtni... Ami che kak shte e lesno namiraneto na rabota pri tova polozenie - te i mestnite da ne bi da 'spiat'
No az sam ubedena v probivnostta i vazmoznostite bulgarski i viarvam, che mnogo sanarodnici sa uspeli po svoja emigrantski pat. Ala gorchiviat hap na trudnoto nachalo triabva da se preglatne niakak...moze bi s kuraz, semejna podkrepa (za perporachvane) i prilichna doza zitejski humor. Vseki ima svoj nachin.
Kato natrupam kuraz i povechko opit edin den (oshte sam samo na 7 meseca
, shte opitam i az da spodelia polezen opit.
Vsiaka emigrantska istoria e kato ziva kniga, ot edna strana si prilichat vsichkite, ot druga - vsiaka e tolkova dramatichna i istinska.
Da vi e ziv i zdrav Bebo! Tova e naj-goliamoto shtastie - i da namirate vreme edin za drug v tazi zabarzana darzava!
Ot sarce!
Istorijata ti e prekrasna - i sas zaslusenia uspeh, i zaradi dobrite dumi i savet.
I az biah chuvala, che miastoto na geolozite ne e v Toronto, a v Alberta - pri "petrolnite kladenci", taka che pravilno si se premestil ovreme

Tova e i edno ot vaznite uslovia, spored men, pri prouchvane na miastoto za zaselvane oshte ot Bulgaria - kade za dadena profesia ima poveche vazmoznosti, osobeno kogato tia e svarzana s prirodni resursi, turizam i dr.
Savsem ne e zadalzitelno da se zaselva chovek v Toronto. E, az taka napravih - po inercia, ne posmiah da riskuvam s niakoj po-originalen izbor

Kato natrupam kuraz i povechko opit edin den (oshte sam samo na 7 meseca

Vsiaka emigrantska istoria e kato ziva kniga, ot edna strana si prilichat vsichkite, ot druga - vsiaka e tolkova dramatichna i istinska.
Da vi e ziv i zdrav Bebo! Tova e naj-goliamoto shtastie - i da namirate vreme edin za drug v tazi zabarzana darzava!
Ot sarce!
- Леля Екимка
- Диване
- Обратна връзка:
Само да вметна - мисля си, четова не е съвет! Товае прозрението, до което доста сънародници наистина не могат да стигнат...какво става след това? Например - връщат се в България...Видях го с очите си, преживях го с наи-близките си приятели и не можах да им помогна - на никой не можеш да внушиш "защо-то" на избора...foxxbatter написа:Алекс аз да ти кажа че вдигам всички възможни крайници в подкрепа на твоето мнение. Въпреки това не бих се решил да правя толкова лесно категоризация на хората и да им давам съвети. Всеки със съдбата си.
Представителна извадка тип "паплач"

Айде пак се почна...Elia написа:Само да вметна - мисля си, четова не е съвет! Товае прозрението, до което доста сънародници наистина не могат да стигнат...какво става след това? Например - връщат се в България...Видях го с очите си, преживях го с наи-близките си приятели и не можах да им помогна - на никой не можеш да внушиш "защо-то" на избора...foxxbatter написа:Алекс аз да ти кажа че вдигам всички възможни крайници в подкрепа на твоето мнение. Въпреки това не бих се решил да правя толкова лесно категоризация на хората и да им давам съвети. Всеки със съдбата си.