trudno li e s dete v quebec

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
mademoisella

trudno li e s dete v quebec

Мнение от mademoisella »

skoro ste podavam la demande de certificat de selection i spored testa za evaluation otgovarqm na kriteriite,samo oste malko staj mi trqbva,no po-vajnoto e 4e imam detence na 5,a sum neomujena i ste mi se naloji ako zamina da se opravqm sama.kakvo se slu4va tam s decata,vednaga li trugvat na u4iliste,ima li detski gradini kato tuk
Аватар
darklady
Непокорна

Мнение от darklady »

Прочети това като за начало. :wink:
Невъзможното е предизвикателство!
Аватар
Mark

Re: trudno li e s dete v quebec

Мнение от Mark »

mademoisella написа:skoro ste podavam la demande de certificat de selection i spored testa za evaluation otgovarqm na kriteriite,samo oste malko staj mi trqbva,no po-vajnoto e 4e imam detence na 5,a sum neomujena i ste mi se naloji ako zamina da se opravqm sama.kakvo se slu4va tam s decata,vednaga li trugvat na u4iliste,ima li detski gradini kato tuk
Na 5 tragwa na u4ili6te naprawo :")) , i preska4a6 ko6mara s tarsene na detska gradina :beer:
HisShadow

Мнение от HisShadow »

detsata patiat nai-jestoko ot imigriraneto

ako ne uspeesh da namerish dobro u4ilishte/detska gradina - deteto ti shte triabva da obshtuva s marliavi, ligavi degenerati (negri, indusi i propadnali Kebekari). Tova e dosta podtiskashto i obiknoveno detsata polu4avat dosta tejki i bolezneni kompleksi.

za da namerish dobro u4ilishte/detska gradina e neobhodimo da jiveesh dale4e ot "tsiganiata". V na4aloto tova e dosta trudno, zashtoto predpolaga pokupka na kola i namirane na stabilna rabota.
Аватар
sofiya
Обратна връзка:

Мнение от sofiya »

HisShadow написа:detsata patiat nai-jestoko ot imigriraneto

ako ne uspeesh da namerish dobro u4ilishte/detska gradina - deteto ti shte triabva da obshtuva s marliavi, ligavi degenerati (negri, indusi i propadnali Kebekari). Tova e dosta podtiskashto i obiknoveno detsata polu4avat dosta tejki i bolezneni kompleksi.

za da namerish dobro u4ilishte/detska gradina e neobhodimo da jiveesh dale4e ot "tsiganiata". V na4aloto tova e dosta trudno, zashtoto predpolaga pokupka na kola i namirane na stabilna rabota.
:shock: :shock: :o :o :shock: :confused2: :freak:
Аватар
Kuma Lisa

Мнение от Kuma Lisa »

HisShadow, ти деца имаш ли?
Нали знаете как в САЩ се избира президент:
минават целия му род под лупа, и се гледа какво е направил за благополучието на страната си и какво е учил и какви титли е защитил.

powered by Botzo
Godis

Re: trudno li e s dete v quebec

Мнение от Godis »

ПО ПРИНЦИП не е по-трудно отколкото в БГ, обаче трябва да осмислиш един важен момент, а именно - как ще си намериш работа и ще гледаш едновременно и детето.
Докато дойдеш тук детето ти ще е на училищна възраст предполагам.
Вариантите ти като дойдеш са:
1) започваш работа;
2) започваш курс по фр;
3) започваш да учиш
4) минаваш на социал докато се закрепиш
5) почваш самостоятелна трудова дейност тук или някакъв бизнес.

По 1,2,3 евентуално и по 5 основната дилема е как да съгласуваш работното си време с графика на училището. Мисля, че докато не навърши 12г., нямаш право да оставяш детето само у дома (много правилно между другото).Училищата почват около 8 сутринта и свършват около 3 следобед, така че няма да може да работиш на 8 часов работен ден. Нощни смени също са немислими.
За вариант 4 нищо не мога да ти кажа, и там е проблемно защото май имаше период от 3 месеца в който не може да излезеш на социал.

На твое място бих направил следното:
1) изчаквам детето да стане на 11 и кандидатствам;
2) кандидатствам сега и като получа визата влизам в Канада периодично - примерно лятото за известно време (през лятната ваканция на детето). Проблемът тук е по-скоро финансов, все пак трябва да имаш достатъчно пари за да си го позволяваш всяко лято - цени за билети+цени за живот тук.
3) сключваш фиктивен брак с някой друг кандидат за канада
Аватар
taralej

Мнение от taralej »

Има и още един вариант...
Когато си сама майка с дете можеш да вземеш mother in law, това е нещо като помощи за майки с деца...плащат ти квартирата/нормална човешка квартира/, дават ти пари/за храна и каквото му трябва на детето и т.н./...които пари са достатъчни за да си изкарваш месеца без проблем.......също ако решиш да учиш държавата ти поема таксата в Унито......немога да ти кажа каква точно е сумата,която ти отпускат месечно..... защото една моя близка беше на тази схема, но това беше преди доста години и предполагам, че има доста промени..но в общи линии това е......
Училищата наистина са до 15.00, но след това можеш да запишеш детето на забавачка, която започва след училищните часове и да стои остатъка от следобяда там....много родители има, които не могат да си приберат децата в 15.00 и за тях е измислена тази схема.
Мое лично мнение: В Канада е по-лесно на сами майки с деца отколкото в БГ

Само искам да уточня , че това е информация от Онтарио...незнам как стоят нещата в Квебек.....но просто искам да те успокоя, че не е толкова страшно и има варианти....
Знам колко е притеснено за майка с детенце и без помощ, но преполагам, че и досега не ти е било лесно...
"Книгата на живота започва с един мъж и една жена в една градина, а завършва с Апокалипсиса." - Оскар Уайлд
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

taralej написа:Има и още един вариант...
...
има и още един вариант- не идвай тука :wink:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Заключено