Торонто или Монреал

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
huba

Мнение от huba »

Любо написа:Мен например, чак втория месец на работа шефа ме пита дали съм лендед имигрант или съм рефюджи. Имах чувството, че му беше все едно какво ще му кажа.
Това е интересен довод.Интересно, мен досега за 5 години никога не са ме питали. :shock:
Снежи, мъжът ти не можа ли да си намери работа в Монтреал ?
Любо
Обратна връзка:

Мнение от Любо »

Стана случайно докато ме караше с колата си един ден, когато ходих у тях да му прекарвам кабел за сушилнята. Разговорихме се и понеже той също е имигрант та може би затова.
Вярно, че той единствен ме е питал затова. :?
Нема лабаво
Botzo

Мнение от Botzo »

Мое мнение е че Монреал е добро място за да започнеш живота си в Канада, особено когато идваш с пари от Бг. После когато се завърти колелото може човек да си избира.
Най-интересното е че в "циганския квартал" в който за сега живея (ама като гледам почти всички са минали от тук въпреки че скриват точното време на престоя си) не искат да показваш INCOMS т.е. месни доходи когато наемаш апартамент.
Така че в Монреал не е зле да се помисли като първо стъпало да се мине от тук. После може да се премести човек да живее до някой баровец ако има късмет.
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

Botzo написа:... После може да се премести човек да живее до някой баровец ако има късмет.
Като те завърти колелото, местенето в друг град или друга провинция става много трудно, затова е по-добре да попаднеш на правилното колело още от началото ... :beer: .
Obey gravity ... It's the law!
milena&romi

Мнение от milena&romi »

Мног благодарим на всички отговорили. Инфото ви е наистина полезно.От тук нататък у дома следват дебати...
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

huba написа: Снежи, мъжът ти не можа ли да си намери работа в Монтреал ?
Не че особено усилено е търсил (тогава точно работата ни беше последния проблем), но не намери нищо, което да го удоволетворява. Все пак в нашия случай ние си кацнахме в Монреал с идеята ако не ни отговаря на изискванията, да се преместим - в това отношение изненади нямаше.
Botzo, ние живеехме в центъра на града и на нас също не са ни искали да доказваме доходи. За сметка на това ни "помолиха" да си предплатим последните 3 наема (жилището наехме на 4-я ден от пристигането).
На мен лично Монреал ми харесва като град повече от Торонто - има какво да се види (има атмосфера, но го разбираш месеци след като пристигнеш), транспорта е супер, всичко е по-компактно. От друга старна в Торонто има простор и разнообразие, по-добри жилищни условия и работа.
Изображение
huba

Мнение от huba »

VanBC написа:
Botzo написа:... После може да се премести човек да живее до някой баровец ако има късмет.
Като те завърти колелото, местенето в друг град или друга провинция става много трудно, затова е по-добре да попаднеш на правилното колело още от началото ... :beer: .
tochno.I vsiako mestene vi darpa s pone 6mesetza do 1 godina ot finansova gledna tochka.
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Vsiako mestene e edna nowa imigracia.
Обичам да преча
carol

Мнение от carol »

Predstoiat mi njakolko dni v Montreal po rabota i shte imam dosta vreme za ubivane, osobeno vecher. Moje li njakoi da mi dade informazia otnosno njakoi mestni zabelejitelnosti, koito si struva da se posetjat.
Ne govorja za muzei i landmarks.

PS.Izvinjavam se, che se otkloniavam ot temata. :lol:
foxxbatter

Мнение от foxxbatter »

Crescent street с пъбовете, Пийл пъб на Ст.Катрин..... Костко :rotfl:
carol

Мнение от carol »

foxxbatter написа:Crescent street ñ ïúáîâåòå, Ïèéë ïúá íà Ñò.Êàòðèí..... Êîñòêî :rotfl:
Foxxbatter, blagodarnosti za infoto, za Kostko njamashe da se setja. :roll:

Priznavam si, bih bila po-zaintriguvana ot magazini ot roda na Simmons, po nashia krai takiva nemame. :lol:
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Саймънс - на Сент Катринска - като тръгнеш и все направо!
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
bateto

Мнение от bateto »

Най големия Саймънс е в Лавал-Карфур Лавал,следващия е на Южния бряг,тоя на центъра е най мижавия.Изобщо най големите и добре заредени търговски комплекси са малко встрани от острова.
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

Мнение от goliama mechka »

carol написа:
foxxbatter написа:Crescent street с пъбовете, Пийл пъб на Ст.Катрин..... Костко :rotfl:
Foxxbatter, blagodarnosti za infoto, za Kostko njamashe da se setja. :roll:

Priznavam si, bih bila po-zaintriguvana ot magazini ot roda na Simmons, po nashia krai takiva nemame. :lol:
костко си е класика,гробището на Бг-ските емигранти,не може да не го посетиш,все едно да си пропуснала мавзолея на Г.Димитров преди 10.11 :lol:
carol

Мнение от carol »

bateto написа:Íàé ãîëåìèÿ Ñàéìúíñ å â Ëàâàë-Êàðôóð Ëàâàë,ñëåäâàùèÿ å íà Þæíèÿ áðÿã,òîÿ íà öåíòúðà å íàé ìèæàâèÿ.Èçîáùî íàé ãîëåìèòå è äîáðå çàðåäåíè òúðãîâñêè êîìïëåêñè ñà ìàëêî âñòðàíè îò îñòðîâà.
Super, dano ne zatvarjat rano, che dokato izgreba do tam s kanoe-to. :D
Заключено