Моля, посъветвайте ме каква здравна застраховка да направя на родителите ми, които идват за 1 месец на гости ? Коя е най-подходящата компания с най-добрите цени ? Какво да включва застраховката ? И всичко около проблематиката на този въпрос. Естествено, застрахователната компания би трябвало да е канадска, а не българска.
Както много пъти досега - препоръчвам да НЕ се ползва Алианс.
Имахме застраховка с тях за първите 3 месеца-наложи се да отидем на лекар - след изпратени до тях фактури ,многобройни факсове,телефонни разговори и обещания от тяхна страна - 1 година по-късно все още не са ни възстановили парите.
Мисля, че която и голяма канадска компания да изберете, няма да имате проблеми и няма да има голяма разлика. Ние сме правили застраховка на родители няколко пъти и всеки път влизаме в първата застрахователна агенция която ни попадне пред очите и правим застраховката с компанията с която те работят. Една от компаниите беше Wawanesa, другите не ги помня.
Тука има дадени няколко компании които правят такива застраховки. На сайтовете на повечето има публикувано какво покриват различните планове и какви са им цените. Ние последно правихме такава застраховка преди повече от 2 години и не помня много добре колко ни излезе, но май беше нещо от порядъка на 300 долара, за 3 месеца, с покритие до 50 000.