България <> Канада - опит за (реално) сравнение

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Aries

Мнение от Aries »

Специално към Bis: Не ми е съвсем ясно, но защо UFile дава следната разкладка:
Доход........................................20000.....20000.......40000
Quebec tax and contributiom .........1218.........264........1482
Federal taxes and contr..................1918.......1918........3836
Net of Taxes.................................16864.....17818......34682

става въпрос за семейство с две деца.
Доколкото аз го схващам това, излиза, че от 40 000 ще остават 34682 (2890 на месец от 3400). Заплатата е 9.61 на човек на час.
Последно промяна от Aries на Сря Мар 30, 2005 8:28 am, променено общо 1 път.
Аватар
Bily T

Мнение от Bily T »

LaRue написа:
Bily T написа:Ти няма ли да заминаваш вече бе админа?
Плаша се, :lol: там ще трябва да се работи, а аз не съм научен на такъв живот :oops:
Ми като гледам заминали колеги и те не ти отстъпват по висене в нета а някои от тях работят сигурно. справка виж Елиа
NO PAIN NO GAIN
LaRue

Мнение от LaRue »

Bily T написа:
LaRue написа:
Bily T написа:Ти няма ли да заминаваш вече бе админа?
Плаша се, :lol: там ще трябва да се работи, а аз не съм научен на такъв живот :oops:
Ми като гледам заминали колеги и те не ти отстъпват по висене в нета а някои от тях работят сигурно. справка виж Елиа
Елия, единичен случай, но и тя работи здраво - просто е доста талантлива :wink:
Госпожо, преди да виснете във форума изключихте ли печката???
This Account Has Been Suspended
Изображение
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

Поредната тема дето хора от БГ поучават хората в Канада, как е в Канада.

Извинявайте, но лесно ли намерихте Канада на картата?
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
drifter
Обратна връзка:

Мнение от drifter »

След като ми казаха, че трябва да търся в северното полукълбо, оттам нататък беше лесно :)
А в колко поредни теми хора от години неживеещи в България обясняват цените и живота тук?
All we have to decide is what to do with the time that is given us.
Aries

Мнение от Aries »

БгМонтреал, аз не поучавам хората в Канада, как е там живота. Давам (надявам се) обективна информация как е живота в БГ. А той никак не е розов. И заплати от по 150 лева са реалност (както и безработицата). Както виждаш никъде не казвам, че ще си живееш охолен и безгрижен живот, казвам, че тук (в БГ) това е рядкост и изключение. Е, ако някой е именно в графата изключения нека да си помисли два пъти. Ние не сме. И стига вече с лафа "при заплата 1000 лева стой си в БГ", защото това трябва да бъде коригирано на "при заплата 2000 стой си в БГ". Аз и такива фишове съм виждал, ама не на мое име де :D
Я кажи ти по-добре колко реално ще останат парите на 2+2 (двама възрастни и две деца) при минимална работна заплата в Канада (7.50 на час) след плащане на всички данъци, такси и прочие.
И да, Канада лесно се намира на картата. Голяма е! Не е като БГ с размера на нокът.
Pepon

Мнение от Pepon »

drifter написа:След като ми казаха, че трябва да търся в северното полукълбо, оттам нататък беше лесно :)
А в колко поредни теми хора от години неживеещи в България обясняват цените и живота тук?
Da ama tezi hora sa pojiveli dosta v BG predi da doidat v Canada. Tam jiveiat rodninite im, mnogo ot priatelite im i t.n.
A ti kolko choveka poznavash lichno v Canada, ama ne ot net-a? Bil li si tuka, jivial li si v tazi strana?
Struva mi se napalno normalno BG v Canada da imat mnenie za tova kak e v BG, no povecheto BG pisheshti vav foruma BG sa vijdali Canada samo na snimka i da mi obesniavat te na dalgo i na shiroko kakvo e tuka mi e malko smeshno.

:beer:
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Pepon

Мнение от Pepon »

Aries написа:БгМонтреал, аз не поучавам хората в Канада, как е там живота. Давам (надявам се) обективна информация как е живота в БГ. А той никак не е розов. И заплати от по 150 лева са реалност (както и безработицата). Както виждаш никъде не казвам, че ще си живееш охолен и безгрижен живот, казвам, че тук (в БГ) това е рядкост и изключение. Е, ако някой е именно в графата изключения нека да си помисли два пъти. Ние не сме. И стига вече с лафа "при заплата 1000 лева стой си в БГ", защото това трябва да бъде коригирано на "при заплата 2000 стой си в БГ". Аз и такива фишове съм виждал, ама не на мое име де :D
Я кажи ти по-добре колко реално ще останат парите на 2+2 (двама възрастни и две деца) при минимална работна заплата в Канада (7.50 на час) след плащане на всички данъци, такси и прочие.
И да, Канада лесно се намира на картата. Голяма е! Не е като БГ с размера на нокът.
Puk da pravish smetki kak se jivee sus 7.50$/chas v Canada niama smisal. I v Canada kakto i v BG s minimalnata zaplata se jivee MIZERNO, poviarvai mi. I ne se samniavai che s 1000 leva v BG se jivee dosta prilichno, za da poddarjash sashtia standart v Canada shte ti triabvat pone 17CAD/chas, ako si v Ontario.

:beer:
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Аватар
drifter
Обратна връзка:

Мнение от drifter »

Da ama tezi hora sa pojiveli dosta v BG predi da doidat v Canada. Tam jiveiat rodninite im, mnogo ot priatelite im i t.n.
A ti kolko choveka poznavash lichno v Canada, ama ne ot net-a? Bil li si tuka, jivial li si v tazi strana?
Аз оценки за Канада не давам, както и повечето хора все още в България и пишещи тука. Погледни назад темите с дейното участие на BG-Dude да видиш какви се развихрят по повод живота в България най-вече от хора извън страната. Вярно е, че всички са живяли в България, но представата лесно и бързо се губи. Това което е било преди година, две, три е съвсем друго в момента.
И естествено, че имам познати в Канада не само от нета. При тая бурна емиграция всеки има :) :).
All we have to decide is what to do with the time that is given us.
Аватар
darklady
Непокорна

Мнение от darklady »

Абе, хора защо пак спор от типа: "дрън-дрън"?
Нали темата е за конкретните цифри! Какво има да се спори кой кого поучава! Ние, живеещите в Бг ще кажем какви са цифрите тук, а вие, живеещите в Канада ще кажете какви са цифрите там! Не ми се вижда никак сложно!
И едно уточнение - моля, живеещите в САЩ да не цитират техните си сметки - това ще е вече друга тема. А автора на тази най-учтиво призова към сравнение на България с Канада!

За сега ще кажа по темата, че минималната заплата от 150 лв. е съвсем реална и хората около мен работят точно за такава заплата. Това не е измислена цифра само.
А обезщетението за безработните е от 80 лв. до 150 лв. за тази година /сумите се гласуват за всяка календарна година и не търпят промяна - те не са обвързани с мин. заплата/.
И още едно уточнение - социална помощ не се отпуска на хора със собствено жилище, независимо какъв доход имат!
Невъзможното е предизвикателство!
Аватар
Момкото

Мнение от Момкото »

Кретров написа:

Реално в Монтреал ще мога да си позволя 1000 повече от Бг без да се напъвам с най-простата работа.

Момкото му казва:
Колкото работата е по-проста толкова ще бъдеш по напънат.

Няма гаранция, 4е като в БГ си бил спец с 500лв. че тук сте си намериш работа за 10$/част .
Нямя Работа това е проблема. Има но временна, но с временна работа
си временно добре в Канада.
По-добре да си паднал духом отколкото да духаш паднал.
Аватар
darklady
Непокорна

Мнение от darklady »

Момкото написа:Има но временна, но с временна работа
си временно добре в Канада.
А в Бг вяка работа е временна! Което ме навежда ни мисълта, че и пребиваването ни тук ще е временно! :lol:
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

Мнение от goliama mechka »

darklady написа:И едно уточнение - моля, живеещите в САЩ да не цитират техните си сметки - това ще е вече друга тема. А автора на тази най-учтиво призова към сравнение на България с Канада!
ОК,Дарки,печелиш :lol: дума няма да обеля по темата :lol: :lol: :lol:
Аватар
darklady
Непокорна

Мнение от darklady »

goliama mechka написа:
darklady написа:И едно уточнение - моля, живеещите в САЩ да не цитират техните си сметки - това ще е вече друга тема. А автора на тази най-учтиво призова към сравнение на България с Канада!
ОК,Дарки,печелиш :lol: дума няма да обеля по темата :lol: :lol: :lol:
Надявам се не си го приел лично! :lol: Ти си супер иначе! :lol:
Дано и други, живеещи в САЩ се окажат толкова добронамерени към призива ми!

Have a nice day! :lol:
BG-Dude

Мнение от BG-Dude »

Дрифтер - аз казах - бях си зимата в БГ, така 4е мойте впе4атления са доста пресни, за разлика от пове4ето съфорумници тук които си спомнят как е било преди 3-4 години.

Има две страни в този форум:

Първата: Имигранти в Канада, които не са си ходили в БГ от доста време. Те се опитват да ни убедят 4е вземат по $30,000 на месец в Канада и 4е всеки който дойде тук ще взема толкова. Вярно, аз съм в САЩ, но и най-големият глупак (разбирай аз) знае 4е САЩ са на светлинни години пред Канада, така 4е просто е невъзможно Канада да е по-добре от САЩ - по възможности, икономика и т.н. Знам от ли4ен опит как е тук, и впе4атленията ми са пресни - в момента пиша от САЩ.

Втората: Българи, които никога не са били в САЩ или Канада. Тези хора се опитват да ни убеждават 4е видиш ли, хората в БГ правели по 100-200 лв на месец, и Първата група ги слуша и си припомня как е било едно време. От 3 месеца не съм си бил в БГ, но не вярвам да има коренна промяна за това време. Хората си вземат средно 450-500лв. 4исти - работят на минимална заплата по документи, и останалото им се дава на ръка - така и фирмата не плаща големи данъци, и работника не плаща данъци на разликата.

В крайна сметка и двете страни познават само една от държавите.

On 21 January 2005 the cabinet issued decree No. 12, approving an increase in the statutory national minimum wage (BG0406103F) to BGN 150 per month. The decree was published in the Official Gazette issue 10 on 28 January 2005 and has retrospective effect from 1 January 2005.
T&C of my opinion:
The opinion I have expressed is entirely mine. It does not represent that of the forum, or any other member of it. Feel free to agree, or disagree with my opinion. My opinion should not be treated as a legal advice.
Заключено