s iztekul pasport na granica

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
itsso

s iztekul pasport na granica

Мнение от itsso »

moshe li da vliaza v bulgaria s (toku-shto) iztekul pasport pri poloshenie che lichnata mi karta e validna oshte 5 godini?

ako da to ima li niakakvi "osbenosti" kato "globa" ili "zadurshane s cel ustanoviavane na samolichnostta"?

kato gledam procedurata i tarifata na bg konsulstvoto (ako izobshto gi razbiram pravilno) "uslugata" udulshavane na sroka na validnost shte mi struva samo:
$3 bg blanka za pasport (bilo cenna kniga)
$7 money order za da si platia blankata
$10 notarialna zaverka na podpisa
$14 snimki po "iziskvaniata"
$55 taksa za pasport
$17 taksa za "udulshavane"
$25 taksa za zaverka na canadskite pechati
$7 money order za da si platia taksite
$30 poshtenski i kurierski razhodi
= $170

x 3 za trichlenno semeistvo
= $510 (ha!) :shock:

i tova pri poloshenie che "uslugata" sigurno se sustoi ot slagane na stiker i pechat v staria mi pasport... :crap: :metro:

10x
tochica

Мнение от tochica »

грешка ...
пуснах лично съобщение :)
Последно промяна от tochica на Сря Мар 30, 2005 1:00 am, променено общо 1 път.
"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
foxxbatter

Мнение от foxxbatter »

Помисли си как ще стигнеш до България с изтеклия паспорт :wink:
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

Мнение от goliama mechka »

няма да можеш да влезеш в БГ,защото с изтекъл паспорт няма да можеш да излезеш от където и да си :lol: :lol:
tochica

Мнение от tochica »

зависи през къде се минава , има страни , които допускат транзитно преминаване на изтекли паспорти , ако пътника има потвърдени билети до страната на месторождение , но това не е правило , по скоро изключение . :)
itsso

Мнение от itsso »

ami az ne sum si hodil do bulgaria (ot canada), no mi kazaha che bg pasporta za purvi put ti go iskat na bg granicata. do togava pokazvash bileti.
tochica

Мнение от tochica »

не е така , паспорта се иска при чекирането на багажа на летището в Канада , проверява го агента , който ви регистрира .
:)
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

tochica написа:зависи през къде се минава , има страни , които допускат транзитно преминаване на изтекли паспорти , ако пътника има потвърдени билети до страната на месторождение , но това не е правило , по скоро изключение . :)
Транзитно?????Нали все пак ще литне от някъде,никой няма да го пусне с невалиден паспост,защото изтеклия е точно такъв
itsso

Мнение от itsso »

... i ako e iztekul ne te puska da izletish pri poloshenie che canadskata ti landed immigrant karta e OK?
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

itsso написа:... i ako e iztekul ne te puska da izletish pri poloshenie che canadskata ti landed immigrant karta e OK?
canadskata ti landed immigrant karta е нищо,в чужбина се пътува с паспост.САМО.Въпросната карта ти е като виза,притурка към паспорта
tochica

Мнение от tochica »

има система , която се нарича TIM , интерфейс , който се позлва от авиокомпании и митнически служби за визова проверка на пътниците .
аз позлвам тази система , има страни , които допускат пътник да пътува с изтекла валидност на паспорта през територията им , ако е потвърден до крайната дестинация и тя е рожденната му страна .
например гражданин на ПОлша през Швейцария с ПР от Канада , с изтекъл паспорт , Италия приема изтекли национални паспорти , Белгия приема изтекли френски паспорти до 5 години и т.н.
просто трябва да проверя и ще ви кажа точния текст .
обратния случай Гърция не допуска канадски паспорти с валидност по-малка от 6 месеца и т.н.
ПР картата представлява жителство но не гражданство , тоест визовия режим касае паспорта , картата дава предимства в някои страни .
както казах , дай ми точните данни на страна на отпътуване , междинна и дата на изтичане на паспорта , утре ще ви кажа точно разрешено ли е и през кои страни може да е разрешено , ако има вариант .
не помня изискванията за съжаление на всички страни :(
Аватар
VanBC
Модератор

Re: s iztekul pasport na granica

Мнение от VanBC »

itsso написа:moshe li da vliaza v bulgaria s (toku-shto) iztekul pasport pri poloshenie che lichnata mi karta e validna oshte 5 godini?...
Защо просто не си изкараш един пасаван колкото да стигнеш до БГ, а там ще си изкараш нов паспорт?
Obey gravity ... It's the law!
itsso

Мнение от itsso »

ami toi i pasavanut sigurno shte struva tolkova ako ne i poveche kato se ima predvid che "При повреден, унищожен или изгубен паспорт на лицето се съставя акт и следва да се плати глоба в размер на 100 к. д.". kato sloshish blanki, poshti i t.n. :cry:
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

itsso, имаш и друг вариянт - просто си удължи паспорта с 6 месеца и си вади нов в България. Удължаването май беше 17$, но все пак питай в посолството.
Изображение
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Снежи, той говори точно за удължаването, че струва толкова...
Обичам да преча
Заключено