След дълго чакане днес получихме медицинските формуляри.
Първоначалните документи подадохме август 2001.
След няколко месеца поискаха още документи, които изпратихме.
Миналата година поискаха IELTS. Лятото British Council
си направиха една дълга ваканция, така че се явих на изпит на 30
Септември.
Към средата на този месец реших да проверя как се развиват нещата
и им пратих имейл. Зарадваха ме, че сме одобрени и да чакаме писмо,
с медицинските, което дойде днес.
Имам няколко неясни неща, на които ще съм благодарен ако някой може да даде отговор.
1. В писмото освен медицинските искат нотариално заверени копия и преводи
на свидетелствата за раждане и граждански брак. Това ми се вижда странно,
защото ги изпратихме още август 2001. На някой друг да са му искали ?
2. Другото нещо което не ми е ясно е кога точно да платя Right of Permanent
Residence Fee. В писмото пише, че няма да си мръднат пръста докато не получат
документ, че съм платил. В имейла, който получих малко по-рано пише, че е
добре да платя след получаване на медицинските резултати (положителни).
Доколкото разбрах резултатите се пращат директно във Виена и от там в Букурещ
а ти можеш да проверих по телефона след около месец. Моля ви споделете вашия опит
за това кога трябва да се плати тази такса.
3. Валидност на паспорта. Паспорта ми е с валидност до средата на май тази година.
Явно ще трябва да се подновява. При подмяната сменя ли се номера на паспорта и това
би ли повлияло (забавило) по някакъв начин процедурата ? Трябва ли да се попълват нови
форми с новия номер на паспорта (при положение че го сменят) ?
Успех и късмет на всички съфорумци !
Получени медицински... Въпроси
- Ivet
- Обратна връзка:
Za 1-via vupros ne znam, ochevidno e inividualno. Otnosno plashtaneto na RPRF, moeto mnenie e, che triabva da si gi platish sega, a, ako neshto stane, tezi pari podlejat na vrushtane, no dokato ne gi platish, niama da ti predvijvat po-natatuka dokumentite. Za 2-ria vupros znam sus sigurnost: smeni si pasporta, zashtoto niama da ti biat viza v iztichasht pasport, novite nomera niamat zanachenie, ne populvash nishto otnovo. Uspeh!
- estoyanova
- Обратна връзка:
Re: Получени медицински... Въпроси
Е-е-е, разгелеshark6286 написа:След дълго чакане днес получихме медицинските формуляри.

Obey gravity ... It's the law!
Здрасти и честито,
Преведени свидетелства искат за да потвърдят че положението не се е променило. Това важи основно за свидетелствата за съдимост. Защо са ви поискали за раждане и за брак незнам. Ама щом искат - пращай.
Аз лично платих таксата в последния момент и това не ме е забавило, но пък нямах нищо писано в писмото с медицинските по въпроса. На тях зора им е да не дадат виза без платена такса, така че според мен няма нужда да бързаш.
Трябва да си смениш паспорта задължително. Номерата се сменят, но това не е проблем. Ние лично ги сменихме в последния момент преди получаване на визите и нямахме проблеми.
Успех!
Преведени свидетелства искат за да потвърдят че положението не се е променило. Това важи основно за свидетелствата за съдимост. Защо са ви поискали за раждане и за брак незнам. Ама щом искат - пращай.
Аз лично платих таксата в последния момент и това не ме е забавило, но пък нямах нищо писано в писмото с медицинските по въпроса. На тях зора им е да не дадат виза без платена такса, така че според мен няма нужда да бързаш.
Трябва да си смениш паспорта задължително. Номерата се сменят, но това не е проблем. Ние лично ги сменихме в последния момент преди получаване на визите и нямахме проблеми.
Успех!
Благодаря на всички за отговорите и за пожеланията.
Към Siluet: Резултатите ми от IELTS бяха 7, 9, 7, 6 и средна оценка 7.5
За свидетелствата - На гърба на писмото има стандартен списък с документи, които могат да ти поискат. Срещу всеки ред има и кутийка където с X отбелязват дали трябва да изпратиш съответния документ. Има и няколко празни реда където могат да допишат нещо на ръка ако го няма в списъка.
На мен ми искат медицинските, Right of Permanent Residence Fee за мен и жена ми и нотариално заверени преводи на свидетелствата за раждане и брак.
Свидетелство за съдимост не ми искат.
Свидетелствата за раждане и брак се издават еднократно. Ако им изпратя нотариално заверен превод на тези документи на практика ще получат абсолютно същите документ които съм пратил 2001 година.
На практика от тези документи не могат да разберат дали нещо се е променило. Ако идеята им е да разберат дали все още сме женени, предполагам трябва друг вид документ (декларация че не сме разведени или нещо подобно).
Ще им пратя каквото искат пък ще видим. Няма да се учудя ако са ги загубили примерно тези документи.
Към Siluet: Резултатите ми от IELTS бяха 7, 9, 7, 6 и средна оценка 7.5
За свидетелствата - На гърба на писмото има стандартен списък с документи, които могат да ти поискат. Срещу всеки ред има и кутийка където с X отбелязват дали трябва да изпратиш съответния документ. Има и няколко празни реда където могат да допишат нещо на ръка ако го няма в списъка.
На мен ми искат медицинските, Right of Permanent Residence Fee за мен и жена ми и нотариално заверени преводи на свидетелствата за раждане и брак.
Свидетелство за съдимост не ми искат.
Свидетелствата за раждане и брак се издават еднократно. Ако им изпратя нотариално заверен превод на тези документи на практика ще получат абсолютно същите документ които съм пратил 2001 година.
На практика от тези документи не могат да разберат дали нещо се е променило. Ако идеята им е да разберат дали все още сме женени, предполагам трябва друг вид документ (декларация че не сме разведени или нещо подобно).
Ще им пратя каквото искат пък ще видим. Няма да се учудя ако са ги загубили примерно тези документи.
- estoyanova
- Обратна връзка:
Има нещо друго.От това което съм чувала секцията по издаване на визите е самостоятелно звено и самото издаване на виза е нещо като отваряне на ново досие затова и искат нови документи вместо да си прехвърлят бумаги.Предишните документи заминават в нещо като архив.Каквато и да е причината изпратете им ги.В хода на тази процедура се убедих че трябва стриктно да се следват техните изисквания и да се изпраща това което искат.Излишна буащина и големи бюрократи ще каже някой.Да,ама затова са толкова напред тези общества.
Успех шаркче!
Успех шаркче!
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ-ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ