kakvo moje da se raboti v bulgaria (obratna emigracia)
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
kakvo moje da se raboti v bulgaria (obratna emigracia)
edin vapros - kakvi sa perspectivite za covek znaesh ezika i imash generalen biznes opit ako se zavarne v Bulgaria
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Трябва да имаш стабилни позиции по върховете, да познаваш този и онзи, за да успееш да си развиеш успешен и доходен собствен бизнес. Много е трудно, ако разчиташ само на себе си. Все пак е България. Тук всичко е много объркано. Трябва да си супер късметлия, за да успееш без връзки и ходатайстване да си намериш някъде добре платена работа било в администрацията или пък в някоя международна компания. Тук дори и за секретарка се искат един, понякога два езика, да не говорим за компютърната грамотност, тя е просто задължителна. Да не говорим за възрастовия фактор. Хора над определена възрастова граница никой не иска да ги вземе на работа. Какво става с тях? Нали и те изхранват семейство.Имат достатъчно опит, стаж,езикови умения и квалификация зад гърба си. Но какво от това?Ами това е, сам преценявай какви шансове за работа имаш, ако решиш да се връщаш обратно в България.
:idea:

Охо, новият Индиана Джоунс?!
Не го прави, приятелю, завръщането в Бг е голяма авантюра,повярвай ми-аз вече съм минавал по този път.Още повече ако си семеен.Ако на себе си можеш да наложиш примитивен начин на живот, не знам дали е оправдано да го налагаш и на семейството си.
Abe teb kakva rabota te goni v Bg.ne se li naraboti po Canada ,Balgariya samo za layfirane lytoto na plaga, zimata tuk v Canada na maslinite.6/6,a ako naistina ti se zanimava s neshto v Bg.spodelyali sme go i predi samo RENTIERSTVO ,vartish si sindgircheto i v kraya na meseca sabirash,mnogo ryadko se izvagda i to drebni sumi,ima obache edno uslovie -da investirash.
Re: kakvo moje da se raboti v bulgaria (obratna emigracia)
Ima hora, minali po tozi pat, no koito sa uspeli sa dosta umni i predwidliwi.KolioBalkanski написа:edin vapros - kakvi sa perspectivite za covek znaesh ezika i imash generalen biznes opit ako se zavarne v Bulgaria
Edinia ot dobrite na4ini e kato tuk - da sledi6 WEB-ofertite na golemite firmi i da si puska6 CV-ta. A kakwo 6te stane - ami kato tuk - ne e jasno.
ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
Има добри оферти на www.jobtiger.bgMark написа:Ima hora, minali po tozi pat, no koito sa uspeli sa dosta umni i predwidliwi.KolioBalkanski написа:edin vapros - kakvi sa perspectivite za covek znaesh ezika i imash generalen biznes opit ako se zavarne v Bulgaria
Edinia ot dobrite na4ini e kato tuk - da sledi6 WEB-ofertite na golemite firmi i da si puska6 CV-ta. A kakwo 6te stane - ami kato tuk - ne e jasno.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
- bis
- Обратна връзка:
BOJE, misleh, che vsichki bulgari ostanali v Bg sa poludeli, ama to maj i bulgarite v Kanada sa poludeli. A znam li moje i na drugi mesta, ako chuia che niakoi iska da se vrusta.KolioBalkanski написа:edin vapros - kakvi sa perspectivite za covek znaesh ezika i imash generalen biznes opit ako se zavarne v Bulgaria
Abe hora pravitelstvoto si e zalojilo v programata do 2007 da falira 80-90% ot drebnite firmichki i neznam oste kolko razni drugi.
Kakuv biznes kvi pet leva?
Az sys moia biznes /veche 8-9g./ se iznasiam ot tuk stoto vsichko bataliasva i kato slusham takiva optimisti....... maleeeeeeeee
Az vse pak se nadiavam che tova e edna shega i choveka e reshil samo da vidi mneniq, da napipa pochvata.
Мисля че си в лошо настроение!!
Както знаеш аз се стягам отскоро да заминавам!! Може би ентусиазма ми е малко в повече, но вземи се ожени и ЗАБРАВИ ЗА БЪЛГАРИЯ!!
10 години блъскам по часни фирми - Ако не те правят на парцал пак добре!!! От три месеца отворих собствена туристическа агенция!! Все пак е нещо - СОБСТВЕН БИЗНЕС!! С хиляди връзки теглих от Царските кредити!! С хиляди връзки - добре,че ги имам!! - намерих дори и подходящ офис без да ми дерат кожата!!Аз все пак съм жена на 34 години и смятам , че освен опит съм нахална до безобразие!!Като ме изгонят от вратата, влизам през прозореща !! Без това не можеш да пробиеш и на милиметър в бизнеса!! КАКЪВТО И ДА Е ТОЙ!! Незная дали работата ти не те устройва в Канада, но мисля,че можеш да я смениш!! Тук за човек до 35 все още се намира работа по за 200 лева,но започваш да правиш хиляди комбинации, за да вържеш двата края! Едва ли е нужно да ти го казвам, че за семейни с две деца като мене всеки месец е ПЪЛНА ФИНАНСОВА АКРОБАТИКА, за да исхраним семейството! ДА ГО ИЗХРАНИМ - НЕ ДА ЖИВЕЕМ!! Оправи си настроението!! Ако не можеш сам - ела в ЧАТА!! Там имаш много приятели!!
10 години блъскам по часни фирми - Ако не те правят на парцал пак добре!!! От три месеца отворих собствена туристическа агенция!! Все пак е нещо - СОБСТВЕН БИЗНЕС!! С хиляди връзки теглих от Царските кредити!! С хиляди връзки - добре,че ги имам!! - намерих дори и подходящ офис без да ми дерат кожата!!Аз все пак съм жена на 34 години и смятам , че освен опит съм нахална до безобразие!!Като ме изгонят от вратата, влизам през прозореща !! Без това не можеш да пробиеш и на милиметър в бизнеса!! КАКЪВТО И ДА Е ТОЙ!! Незная дали работата ти не те устройва в Канада, но мисля,че можеш да я смениш!! Тук за човек до 35 все още се намира работа по за 200 лева,но започваш да правиш хиляди комбинации, за да вържеш двата края! Едва ли е нужно да ти го казвам, че за семейни с две деца като мене всеки месец е ПЪЛНА ФИНАНСОВА АКРОБАТИКА, за да исхраним семейството! ДА ГО ИЗХРАНИМ - НЕ ДА ЖИВЕЕМ!! Оправи си настроението!! Ако не можеш сам - ела в ЧАТА!! Там имаш много приятели!!
KISS
Да знаеш език и да имаш голям бизнес опит не е достатъчно, трябва и мотивация, ако искаш да успееш в България. Същото, което се иска и да успееш в КанадаKolioBalkanski написа:edin vapros - kakvi sa perspectivite za covek znaesh ezika i imash generalen biznes opit ako se zavarne v Bulgaria

Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
blagodaria na vsichki za otgovorite
uspeh pri vashte nachinania
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
- gerchev
- Обратна връзка:
Не го отчавайте бре хора. Не е толкова лошо тук, като намалеем тук ще се освободи място за всякакви специалисти. Ще има място за емигранти от Афганистан и други такива страни. Не са лоши хората от тези страни ама и те като нас си търсят подслон в други страни
Като се има впредвид за последните 10 години от БГ са си тръгнали 1 милион изчакай още малко да нарасне тази цифра и ще има вече нужда от всякакви.
Аз изгубих търпение да чакам и ...........
Ела си със няколко месечен отпуск опитай да започнеш нещо и ако не си доволен можеш да си тръгнеш. Ако ти потръгне пък можеш да си управляваш бизнеса и от там.
След това направи искренно признание да разберем може пак да са сбъркали тези 1 милион които не искат да се върнат
Като се има впредвид за последните 10 години от БГ са си тръгнали 1 милион изчакай още малко да нарасне тази цифра и ще има вече нужда от всякакви.
Аз изгубих търпение да чакам и ...........
Ела си със няколко месечен отпуск опитай да започнеш нещо и ако не си доволен можеш да си тръгнеш. Ако ти потръгне пък можеш да си управляваш бизнеса и от там.
След това направи искренно признание да разберем може пак да са сбъркали тези 1 милион които не искат да се върнат
явно хората , които пишат въобще не са си направили труда да потърсят добре платена работа в БГ . такава има и естествено не е само с прословутите връзки .
ако имате достатъчно мисъл в главата си какво точно се търси и какво се иска от вас , и ако изчакате , което е нормално - не познавам хора , които на 2 месец от търсене са се уредили с добра работа - тогава се успява .
познавам доста хора , които получават заплати , съизмерими с европейските за подобни позиции и са кандидатствали , за да бъдат избрани , а не са ги пуснали с парашута .
виждам , има доста песимисти , но факт е , че работа има , стига да можете правилно да се рекламирате и да инвестирате и в себе си .
а за хотела в банско - ако ще чакаш на приход от нощувки в петък и събота , за два-три месеца в сезон , а и зимната ваканция на учениците , да , може би ще живееш добре , но в банско , .....

ако имате достатъчно мисъл в главата си какво точно се търси и какво се иска от вас , и ако изчакате , което е нормално - не познавам хора , които на 2 месец от търсене са се уредили с добра работа - тогава се успява .
познавам доста хора , които получават заплати , съизмерими с европейските за подобни позиции и са кандидатствали , за да бъдат избрани , а не са ги пуснали с парашута .
виждам , има доста песимисти , но факт е , че работа има , стига да можете правилно да се рекламирате и да инвестирате и в себе си .
а за хотела в банско - ако ще чакаш на приход от нощувки в петък и събота , за два-три месеца в сезон , а и зимната ваканция на учениците , да , може би ще живееш добре , но в банско , .....