Toронто или Монреал

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
milena&romi

Toронто или Монреал

Мнение от milena&romi »

Несъмнено това е тема , разисквана много пъти, но впредвид промените , които стават напоследък, има ли някой , който е живял в двата града и може да направи равносметка къде е по-добре да се емигрира и защо? Предстои ни да пътуваме лятото. Имаме приятели и в двата града, но още не може да вземем твърдо решение.Please, help!
Veliko

Мнение от Veliko »

Решението трябва да си го вземете сами. Едва ли ще получите свестен отговор, ако на Х му харесва Торонто, и вие отидете там и се ухапете, кой ще е виновен. Или обратното за Мтл.?
speedy

Re: Toронто или Монреал

Мнение от speedy »

milena&romi написа:Несъмнено това е тема , разисквана много пъти, но впредвид промените , които стават напоследък, има ли някой , който е живял в двата града и може да направи равносметка къде е по-добре да се емигрира и защо? Предстои ни да пътуваме лятото. Имаме приятели и в двата града, но още не може да вземем твърдо решение.Please, help!
Какъв език знаете? Нямам предвид в какыв език сте минали интервюто, а какъв знаете наистина. Това ми се струва като истинска отправна точка.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
milena&romi

Мнение от milena&romi »

Аз съм завършила английска филология и от 12 години преподавам английски в средно у-ще. Мъжът ми също владее отлично английски. Синът ни обаче е в 8ми клас със засилено изучаване на френски. Ние с мъжа ми се справяме на средно ниво с френския, т.е. разговорно. Езиците толкова не ни притесняват колкото това къде ще имаме повече шансове да си намерим работа.

Редактирано от Коко.
Много съжалявам когато се налага да правя такива редакция на чуждо мнение, нека всички да се придържаме към темата на постинга и да не правим от дискусията разправия.
foxxbatter

Мнение от foxxbatter »

ако кажа такова нещо, едва ли бих се надявал повече на смислен отговор. А Сашо е бил в Монреал, а сега е в Торонто :wink:
bateto

Мнение от bateto »

Според мен в Торонто при тия обстоятелства по лесно ще си намерите добра работа/нямам напредвид каква и да е за която навсякъде се плаща еднакво/ заради факта ,че има по вече бизнес и 50 на 100 са имигранти ,а от там имигранта е по малко имигрант.Добре платена работа компенсира по високите цени.От друга страна живота в Мтл. ми се вижда по жив и по мек,и ако си намерите добра работа тук ще ви е по добре отколкото със същата в Торонто.Рецепта няма ,късмета е важен фактор и заради това ви съвтвам слагате в едната ръка една къса клечка ,а в другата дългата и к'вото се падне.
Аватар
bis
Обратна връзка:

Мнение от bis »

Според мен зависи каква работа ще търсите. Щом си преподавателка от толкова год. мисля че трябва да се ориентираш и да изкараш тукашно разрешително и по-вероятно е в Квебек да станеш учителка по английски, защото е втори език, докато в Торонто ми се струва че няма лесно да те допуснат да им преподаваш матерен език. Например съм чувала за жена с френска филология на втората седмица е почнала като учителка по френски /курсове/ в КАЛГАРИ.

Трябва да знаете едно "Който и град да изберете, винаги ще съжалявате за изпуснатата друга възможност /т.е. другия/".

Всички казват че в Монтреал знаеш ли английски, достатъчно е да търсиш работа - пак казвам зависи каква.

А ако и ще защитавате някакви разрешителни или дипломи, май Монтреал е по-добрия вариант, че ученето е по-ефтино.
Само човек, който рабира нещо изцяло, може да го обясни така, че друг да не може да го разбере.
/Нобелов принцип на Рудини/
Tany

Мнение от Tany »

Където и да се ориентирате в началото не означава, че е окончателно, приемете го като отправна точка. Нашата такава беше Торонто, но съпругът ми си пускаше резюмето за работа и в Монтреал, Отава, Ванкувър, Калгари.Обаждаха му се от Монтреал и Ванкувър 1-2 пъти, най-много от Торонто, но си намери работа в Отава :roll:
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

milena&romi написа:Аз съм завършила английска филология и от 12 години преподавам английски в средно у-ще. Мъжът ми също владее отлично английски. Синът ни обаче е в 8ми клас със засилено изучаване на френски...
Само ще ти обърна внимание на факта, че за издръжката на семейството няма да се грижи синът ви, а вие със съпругът ти ... :beer:
Obey gravity ... It's the law!
milena&romi

Мнение от milena&romi »

Много благодарим на всички отговорили.За нас това наистина са ценни съвети.СЕга започват дебатите у дома...
Заключено