След една малка подробност - съпругът ми ще остане с мен само за 2-3 седмици - кога смятате, че е най - удачно да пристигнем - началото, средата или края на февруари ?

Анито, благодаря ти!!! Просто не знам как успяваш да отговоряш на всички вапроси...Мисля, че много хора сме ти задължени...А сега на въпроса: Знам, че май месец е за предпочитане, но тогава ще трябва да заминем всички (с деца на 3 и 5 години), а ми се ще те да не усетят толкова силно първоначалният стрес и когато дойдат всичко да е вече уредено:квартира, мебели, идея за детска градина и т.н... От друга страна този студ февруари месец хич не ми се нрави (меко казано) , но в името на семейството може би ще го прежижея някак си...До колко ужасни са температурите през февруари - -20, -25 градуса?!? Ух, сигурно се свиква някак си, а?anito написа:Za instanciite: i 1 den 6te wi stigne, ako se napynete, no po-normalno e 2. Za 2 sedmici e napulno wazmovno da si namerite i kwartira, no ne e sigurno. Pri niakoi procesat e po-dalag - i do 3 sedmici. Zawisi ot kasmeta. Sawetat mi e oba4e, ako movete, da dojdete prez maj, za6toto 6te e po-priatno (meko kazano) za razhodkite iz grada (a te sa zadalvitelni w na4aloto) No wie si re6awate wse pak. Oswen kwartirata, posle i mebeli 6te triabwa da tarsite. I towa move da se uredi za niakolko dni, no move i za po-dalgo. Izob6to ima dosta no... otnosno srokowete.
anito написа:Ami move to4no kogato pristignete, da ulu4ite dni i s -50.Wlagnostta i wiatara prawiat i po-wisokite temperaturi trudno ponosimi.
Анито,няколко градуса в повече са от решаващо значение. Студа в Монреал зимата беше ужасен,но до-50 не помня да се е стигало...Въпреки не голямата отдалеченост,съм чувала,че климата между Квебек,Монреал,Отава и Торонто много силно се отличава.Аз лично,с удоволствие бих се преместила по-към Щатската граница на топличко...anito написа:Izob6to ne e 6ega!
No tuka6nite -50 ne sa kato ewropejskite. Niakak si e po-toplo. Decata se oprawiat lesno. I tuk ima semejstwa s deca, i kakto newednav sam pisala, wse o6te niama zaginali nito ot dtud, nito ot drugo (pazi bove!)
Pak 6te kava, 4e wapreki studa, tuk zimata se kara po-leko, taj kato nawsiakade e bania. Dave ot wreme na wreme ima6 velanie da te poduha wiatara, 4e da se oswevi6.
SAmo 4e smiatam, 4e e po-trudno da se tardi kwartira po towa wreme, we4e kazah za6to.
Ako mislite da promeniate re6enieto si za mestonazna4enieto, maj 6te triabwa da promenite stranata, a ne samo grada. Niakolko gradusa w powe4e w drugite gradowe edwa li 6te wi uspokoiat![]()
Naso4ete se kam Nowa ZenlandiaI tam ima to4kowa sistema, dokolkoto znam.
Значи миналата зима беше изключително студена дори за Канада. В Торонто, който все пак е по на юг, т.е. е малко по-топло, температурите бяха около -20, с добавените фактори като вятър ставаше -30. Така че студа тук не е шега, но пък и всичко е направено за студен климат. Освен това не всяка зима е толкова студена, да видим каква ще е идващата :briah:KATYA написа:Не зная хубаво или не, но ми хареса да живеем в Квебек!! Много ме притеснихте , с тези ниски температури.Имам две малки момичета на 2 и 5 години!! Те ще се климатизират ли бързо според Вас!! Имам все още време да избирам защото съм на по-ранен етап с документите! Моля Ви - напишете че сте се пошегували с това - 50 градуса!!