Неквалифицирана работа в Канада като за начало?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Ciphas

Неквалифицирана работа в Канада като за начало?

Мнение от Ciphas »

:?:
Нека споделят повече хора ако може от собствения си опит каква неквалифицирана работа са си намирали. Навсякъде четем че е много рядко някой с пристигането си да започне веднага работа по специалността :(

Някакви конкретни примери за видове такава работа, на каквато би могъл да се надява току-що пристигналият нещастен имигрант:?: Някакви подробности като работното време, заплата (седмична ли/месечна ли?) Период за адаптиране / навлизане отпускат ли? Става ли съчетание от 2 или повече такива в различни часове :roll: ?

Въобще до каква степен можем тези, които още не сме дошли, да се надяваме че няма да лапаме мухите със седмици (недай Боже месеци) поне в началото ще можем бързо да се емплойваме и да закрепим финансовия бюджет поне над нулата? Естествено при положение че нямаме претенции в началото каква ще е работата и колко ще мирише :x на работното място.

Предварително благодаря.
Plamen

Мнение от Plamen »

Ami nekvalifitsirana rabota se namira...ima dosta obiavi po vsichki vestnitsi za koito se setish...porblema e che povecheto sa naistina niskoplateni i rabotata e fizicheska i tejka...zaplashtaneto- ami ot 7,30 do 9 CAD na chas...mnogo riadko za poveche...ako si na check...ako si na cherno moje i da ne stignesh 6 na chas...
Ako si s detsa shte poluchavash detski koito pri malki dohodi sa kam 260 na dete (sega ne se seshtam tochnata tsifra). Mojesh (samo ako rabotish legalno) da kandidatstvash za t.n. Apporte familliale (mai taka se pisheshe :oops: ). Tova e dobavka za raboteshti semeistva s niski dohodi...za poveche info shte razpitam edni poznati i shte pisha v statiata za sotsiala, no neznam koga.. :roll: . Inache naistina takiva raboti ima...vaprosa e che kato naemat 100 choveka oshte na 2-ia den osvobojdavat 50...posle oshte 10 i taka dokato ostanat tia deto im triabvat...taka che pone v nachaloto e nujno mnogo staranie...
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

v toronto

Мнение от KolioBalkanski »

miene na chinii za sedem dolara na chas
kam 35 chasa na sedmica

ako razbirash ot stroitelstvo moje da namerish neshto za 10-12
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Plamen

Re: v toronto

Мнение от Plamen »

KolioBalkanski написа:miene na chinii za sedem dolara na chas
kam 35 chasa na sedmica

Kolio, za stroitelstvoto v povecheto sluchai iskat izkaran kurs po safety...a drugia variant e nelegalno i pak ne davat mnogo...a ako imash safety-to mojesh da minesh i nad 15 na chas...a ako izkarash i kvalifikatsia elektro, structural ili plumbing moje i da minesh 20...ama si e tejka rabota i pak triabva da uchish kato za bac... :(
Аватар
vladi

Мнение от vladi »

Във фабрики на поточната линия има доста работа - не е тежка но е монотонна и не особено креативна...
Аватар
Mark

Re: Неквалифицирана работа в Канада като за начало?

Мнение от Mark »

Ruskite westnici - goliam izto4nik na obiawi (wse za gadna rabota w powe4eto slu4aj). Primerno - "Mesto Wtre4i - Montreal".

ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
ik

Мнение от ik »

Съпругът ми започна да мие чинии в един ресторант още от първата седмица, но подчертавам - с препоръката на един българин в същия ресторант. Работи три дни в седмицата и прави около 26-30 часа седмично на 8 долара на час. Аз работя за 7.30 на час в едно кафе и горе-долу докарвам 30-35 часа седмично, но пак подчертавам - българин ме препоръча и ме взеха веднага. Ти си направи сметката как стоят нещата. Съпругът ми е с нула френски и лош английски, аз се справям с френския и английския на сносно ниво. И двамата работим легално, плащаме данъци и трупаме канадски стаж. Надяваме се да не стигаме до социал.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

vladi,
това ми е любимата тема за фабриките! бачкаш монотонно и се превръщаш като чарли чаплин в оня филм "модерни времена"- вечер кат излезеш си получил тикове......
Аватар
vladi

Мнение от vladi »

sasho71 написа:vladi,
това ми е любимата тема за фабриките! бачкаш монотонно и се превръщаш като чарли чаплин в оня филм "модерни времена"- вечер кат излезеш си получил тикове......
Аз още не успях да ги опитам, но всъщност никога не е късно :D Може пак да има странични преимущества, като да речем да имаш повече време да опознаеш себе си в дългите нощни смени...
KATYA

Моля за още информация!!

Мнение от KATYA »

Чувам, че се търсят продавачки в магазините! Това доколко е вярно! Завършила съм френска гимназия и имам що годе сносен английски! Мога ли да започна работа в магазин и колко горе долу е достатъчно на месец за едно четиричленно семейство !!
KISS
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Plamen написа:
KolioBalkanski написа:miene na chinii za sedem dolara na chas
kam 35 chasa na sedmica

Kolio, za stroitelstvoto v povecheto sluchai iskat izkaran kurs po safety...a drugia variant e nelegalno i pak ne davat mnogo...a ako imash safety-to mojesh da minesh i nad 15 na chas...a ako izkarash i kvalifikatsia elektro, structural ili plumbing moje i da minesh 20...ama si e tejka rabota i pak triabva da uchish kato za bac... :(
e da
to ako vlezesh v profsauzite moje i 30 da pravish ama...
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

brovo!!!

ik написа:Съпругът ми започна да мие чинии в един ресторант още от първата седмица, но подчертавам - с препоръката на един българин в същия ресторант. Работи три дни в седмицата и прави около 26-30 часа седмично на 8 долара на час. Аз работя за 7.30 на час в едно кафе и горе-долу докарвам 30-35 часа седмично, но пак подчертавам - българин ме препоръча и ме взеха веднага. Ти си направи сметката как стоят нещата. Съпругът ми е с нула френски и лош английски, аз се справям с френския и английския на сносно ниво. И двамата работим легално, плащаме данъци и трупаме канадски стаж. Надяваме се да не стигаме до социал.
vie shte uspeete zashtoto tova e pravilnia nachin na mislene - ne se otchaivaite. vrazkite koito shte napravite v restoranta shte vi pomognat leka poleka da se izdignete.
A na vsichki tezi koito sa doshli kato nezavisimi imigranti i lejat na social - dignete se i rabotete
Аватар
miloto
Обратна връзка:

rabota

Мнение от miloto »

Работа се намира, по обяви и на място.
Като тръгне човек по така наречените пасажи ("подлези") има много обяви, оставяш CV, в повечето случаи ти казват, че ще ти се обадят, но има и такива, които ти правят интервю веднага и ти казват дали те взимат. Във Fast food, магазини за обувки, дрехи, бельо се търсят продавачи и готвачи, на минимална ставка. Само дето в кафе, ресторант се правят и бакшиши, които в някои случаи не са лоши.

Искат опит, владеене на 2 езика.

Аз си намерих работа на 3 седм. Дано всички имаме късмет и се уредим бързо.
On a quelquefois assez souffert pour avoir le droit de ne jamais dire:"Je suis trop heureux"!!!
anicata

Мнение от anicata »

Vladi,a i drugite koito znaete neshto poveche za 'potochnite linii' razkajete ako imate vreme i jelanie kakvo se pravi tochno na tezi linii,kakvo tochno se raboti.

Mersi i uspehi!
Изображение
Аватар
vladi

Мнение от vladi »

anicata написа:Vladi,a i drugite koito znaete neshto poveche za 'potochnite linii' razkajete ako imate vreme i jelanie kakvo se pravi tochno na tezi linii,kakvo tochno se raboti.

Mersi i uspehi!
Az lichno ne sam rabotil, no ot razkazi znam che e neshto ot sorta da opakovash detailite koito idvat. Da saediniavash detaili ili neshto tkova. Prosto monotonno deistvie. No si imat pochivki na vseki 2 chasa ako se ne laja. Ima i goliam pochivka za obiad.
Заключено