А на мен, а и не само, ми прави впечатление, че всичко опира до Франчайз. Без него май не става. Тук тези са като коне с капаци и влизат само на места, чието име познават.
И не е вярно, че човека не може да започне бизнес, и то успешно. Освен Роберт, който не познавам лично, но съм чувала за него, има и друго българско семейство, което държат бизнес от години в най-доброто място в Отава(няма да споменавам, че може да не искат да се знае). Работят яко, взели са го на франчайз, разработили са си го хората, и вероятно им върви. Мъжът сподели преди време, че строят голяма къща в Торонто, по техен си проект.
Успех на всички, които се опитват да предприемат нещо. Но наистина трябва да е премерено и претеглено. Цените са убийствени за начални вложения в бизнес. Още повече че като нямат и история тук, не вярвам да е лесно да вземат държавен кредит веднага.
това с франчайза е важно
има много положителни страни но и отрицателни напр.
получаваш целия предишен опит на фирмата, за което си си платил лицензът разбира се
получаваш марката, но ако е кофти марка лошо
много не мислиш тъй като всичко е по стандарт, но ако ти задават тъпи правила ще трябва да ги следваш
и т.н.
ако си се проучил кой кой е в бизнеса и има ли добри места на който да застанеш франчайзът е добър вариант
сигурен ли си че всеки може да направии този перспективен както казваш бизнес, нали знаеш че в бг до такива пари се добира само родата, а най добре даващия по голям рушвет, още по-добре и с полит протекции
последен пример от медийте - няколко прекратени търга за бронежилетки и резултат убит български войник в ирак
надявам се в канада да са по обективни, но винаги си имам едно наум[/quote]
Абе monny, ти сигурно, като много други хора в БГ, мислиш, че хората които са успели по някакъв начин, са ползвали "родата" или "полит протекции". Трябва да ти кажа, приятелю,че има много хора, които нямят такива опции и вапреки всичко имат големи амбиции в живота си и не се отказват много лесно. Колкото и невероятно да ти се струва, понякога успяват.
antonypopov написа: Трябва да ти кажа, приятелю,че има много хора, които нямят такива опции и вапреки всичко имат големи амбиции в живота си и не се отказват много лесно. Колкото и невероятно да ти се струва, понякога успяват.