Savcem nov vav foruma

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

darklady написа:
-а знаеш ли на децата в детските градини какво им дават за да са кротки?
sasho71, би ли споделил с нас какво имаш в предвид?
Този въпрос беше разискван, но в отделена част от темата, виж тук

http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopic.php?t=11006
Alina

Мнение от Alina »

А на мен, а и не само, ми прави впечатление, че всичко опира до Франчайз. Без него май не става. Тук тези са като коне с капаци и влизат само на места, чието име познават.

И не е вярно, че човека не може да започне бизнес, и то успешно. Освен Роберт, който не познавам лично, но съм чувала за него, има и друго българско семейство, което държат бизнес от години в най-доброто място в Отава(няма да споменавам, че може да не искат да се знае). Работят яко, взели са го на франчайз, разработили са си го хората, и вероятно им върви. Мъжът сподели преди време, че строят голяма къща в Торонто, по техен си проект.

Успех на всички, които се опитват да предприемат нещо. Но наистина трябва да е премерено и претеглено. Цените са убийствени за начални вложения в бизнес. Още повече че като нямат и история тук, не вярвам да е лесно да вземат държавен кредит веднага.
Alina
bateto

Мнение от bateto »

Алинке кажи де ,що пък народа да не изяде по една топла канадска баничка или муфинс на Ридо Център,тъкмо и да помогне на българския бизнес.
Alina

Мнение от Alina »

:lol: :lol: :lol:

Бате, отде да знам хората дали искат да се знае, че са българи. Ще ги питам тия дни и ще кажа.

Аз не помня мъфини да има, но за баничките със спанак, сирене, ябълкова плънка и други подобни вкусотии си абсолютно прав. Ние много си ги обичаме. :lol: :lol:

И хората са разкошно семейство. Кефят ме, щото са позитивни и се усмихват естествено, не лицемерно по канадски.

:lol: :lol: :lol:
Ииии, ти пък как ме пипна. Много знаеш за тая Отава бе. Човек ще каже че си я посещавал често :wink:
Alina
bateto

Мнение от bateto »

Над 30 пъти за 3 години.И много други работи знам. :D
monny

Мнение от monny »

това с франчайза е важно
има много положителни страни но и отрицателни напр.
получаваш целия предишен опит на фирмата, за което си си платил лицензът разбира се
получаваш марката, но ако е кофти марка лошо
много не мислиш тъй като всичко е по стандарт, но ако ти задават тъпи правила ще трябва да ги следваш
и т.н.
ако си се проучил кой кой е в бизнеса и има ли добри места на който да застанеш франчайзът е добър вариант
antonypopov
Обратна връзка:

Мнение от antonypopov »

сигурен ли си че всеки може да направии този перспективен както казваш бизнес, нали знаеш че в бг до такива пари се добира само родата, а най добре даващия по голям рушвет, още по-добре и с полит протекции
последен пример от медийте - няколко прекратени търга за бронежилетки и резултат убит български войник в ирак

надявам се в канада да са по обективни, но винаги си имам едно наум
[/quote]

Абе monny, ти сигурно, като много други хора в БГ, мислиш, че хората които са успели по някакъв начин, са ползвали "родата" или "полит протекции". Трябва да ти кажа, приятелю,че има много хора, които нямят такива опции и вапреки всичко имат големи амбиции в живота си и не се отказват много лесно. Колкото и невероятно да ти се струва, понякога успяват.
monny

Мнение от monny »

antonypopov написа: Трябва да ти кажа, приятелю,че има много хора, които нямят такива опции и вапреки всичко имат големи амбиции в живота си и не се отказват много лесно. Колкото и невероятно да ти се струва, понякога успяват.
само понякога :beer:
Sliven

Мнение от Sliven »

A v Bulgaria na niakoi osobeno mu puka 6te znae6 ,kogato 4aka6 v spe6noto otdelenie beria6t du6a...........
Заключено