Има ли стачкуващи студенти?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
AlexAA

Мнение от AlexAA »

Hi bgmontreal,
Ne iskam da se butam mejdu shamarite, samo imam edno pitane: v Quebec verno li tryabva university degree za da zapochne chovek rabota na 10-15 chas? Tolkova li e nisak standarta pri vas ili az neshto ne sa razbral??
V Calgary, ako amash BSc degree pochvash s 23-27/chas. Govorya za technicheski spetzialnosti. Moy priyatel zapochna kato drafter (s edin izkaran kurs v college) kam edna surveying firm za poveche pari ot tezi 10-15/chas.
Samo pitam, OK
Cheers
Аватар
Blue Passion
Расист-ново поколение

Мнение от Blue Passion »

IRA написа: Ама много ми приличат на една част от българското население..
Пак ще се емигрира,то се е видяло :lol: Този тип лошо население навсякъде се навряло,неговата верица мързелива :rotfl:
Joy

Мнение от Joy »

За повечето тези,които бяха вчера по улиците,това е второ-трето висше образование. Те ИЗОБЩО не знаят какво искат, сменят програми и колекционират дипломи. Ами то много добре! Тя стипендията си е като заплата,а ученето не е бачкане. Още повече ако взимаме по 1 курс. Нали така бяха онези двамата лидери вчера дето си набиха точки пред камерите? Те си купуват къщи,взимат по 1 курс,но се смятат не само за студенти, но и се смятат в правото си да решават вместо тях.

А то на овчиците малко им трябва. Преди три дни сежеп в Лавал бил категорически против стачката, днес-единодушно "ЗА". Където овцете,там и ние. Нямаме собствено мнение по въпроса.

1. Квебек има най-евтиното образование и най-малък дълг на студенти след завършване в цяла Северна Америка дори след орязването на Шаре. Никой в останала Канада не е ревнал за стипендии.

2. Който се е хванал на хорото да учи,не го прави заради стипендиите,а заради самото образование, и държавата се е погрижила да има с какво да живеят и да си плащат обучението за да завършат. Сравнете с България-там няма такива благинки.

3.Който се е огрижил за финансите си,да върви да работи! И без това в целия университет без възможност да работят,защото взимат не по 1 курс, а по 7 са само медицинските специалности.

4. На мен всеки пропуснат ден ми струва МНОГО загубени пари! Не само тези,които съм платила за да уча пък не уча,но и тези,които вместо да изкарам,ще загубя в удължаване на сесията. Да не говорим,че всеки един загубен ден ми струва няколкократно увеличаване на шанса за проваляне на изпит и за изхвърчане от университета. :evil:

От къде интересно изсмука 50 хиляден дълг? :shock: Няма такава специалност в Квебек!
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Blue Passion написа:
Пак ще се емигрира,то се е видяло :lol: Този тип лошо население навсякъде се навряло,неговата верица мързелива :rotfl:

Някъде да пише лошо ? Да допълня една част от много доброто и умното българско население което аз лошата и глупавата не харесвам.
Аватар
Blue Passion
Расист-ново поколение

Мнение от Blue Passion »

IRA написа:
Blue Passion написа:

Някъде да пише лошо ? Да допълня една част от много доброто и умното българско население което аз лошата и глупавата не харесвам.
Контекста Ира :wink:
Последно промяна от Blue Passion на Чет Мар 17, 2005 9:04 pm, променено общо 1 път.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

...
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Незнам какво виждате в контекста,но не ми слагайте думи в устата които не съм казала.Ето четете в прав текст и разбирайте -добро,умно и любезно бълграско население което аз не съм дорасла да разбрера.
Всички други свободни съчинения по мойте думи нямат нищо общо с мен.
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

...

ТОЧНО ТАКА КАСАЕ СТУДЕНТИ! а не някой с 1 семестър и 3 изпита.
Аз имам в МакГил 15 graduate изпита зад гърба си + 2 в Конкордия и още няколко в местни колежи + още толкова в САЩ
Взимал съм стипендия 3 години ...
JOY написа:
учили 1 семестър точни науки, после сменили с друго, после трети семестър ново, после пак ново и се оказва че са студенти от 2 години и още не знаят какво искат и си сменят ли сменят програми и държавата трябва да им плаща ай сиктер.
...

За повечето тези,които бяха вчера по улиците,това е второ-трето висше образование. Те ИЗОБЩО не знаят какво искат, сменят програми и колекционират дипломи. Ами то много добре! Тя стипендията си е като заплата,а ученето не е бачкане. Още повече ако взимаме по 1 курс. Нали така бяха онези двамата лидери вчера дето си набиха точки пред камерите? Те си купуват къщи,взимат по 1 курс,но се смятат не само за студенти, но и се смятат в правото си да решават вместо тях.

А то на овчиците малко им трябва. Преди три дни сежеп в Лавал бил категорически против стачката, днес-единодушно "ЗА". Където овцете,там и ние. Нямаме собствено мнение по въпроса.
...С един изпит (3-4 кредита) НЯМА НИ ЗАЕМ НИ СТИПЕНДИЯ. А има и праг на заема, така че няколко висши НЕ МОЖЕШ да вземеш със заеми и стипендии.

...

че имам рентал, имам, но имам и поне 20 пъти повече студенски стаж и тук и навсякъде. Отново повтарям - заем и стипендия с 1 клас НЕ СТАВА!
...
JOY написа:1. Квебек има най-евтиното образование и най-малък дълг на студенти след завършване в цяла Северна Америка дори след орязването на Шаре. Никой в останала Канада не е ревнал за стипендии.
виж какво е писал канък-а. никой не е ревнал, защото имат ПЪЛНИ стипендии.

...

JOY написа:От къде интересно изсмука 50 хиляден дълг? :shock: Няма такава специалност в Квебек!
Много просто (...) бакалавър - 4 години, мастър 2 години, общо 6 години. Заемите са без праг, т.е. може и 7-8 хиляди само заеми (както е при мен СЕГА) 6*8=48К
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Mark

Мнение от Mark »

bgmontreal написа:...Тежко и горко на тая провинция, ако нещата не се променят и добре, че не всички мислят като горните госпожи.
Sta4ka !
Аватар
Mark

Мнение от Mark »

Lub0 написа:...питайте хората, дето са били тука по време на предишният рефередум да ви кажат какво е било.
Kakwo e bilo ?
todor73

Мнение от todor73 »

ops :oops: izviniavai bgmontreal.
ostanal sqm s vpechatlenie che govoreshe za predi kak e bilo. smetkata ti dolu gore izliza

bac 4 god pret 5000 na godina, koeto e 20 000
maitrise 2 god pret 5600na godina, koeto e 10 200
obsto 30 000 hiliadi i nesto

bac 4 god predi max pret beshe 2460 na godina, koeto e 9840
maitrise 2 god max pret beshe 3255 na godina, koeto e 6510
obsto 16 hiliadi i nesto
Последно промяна от todor73 на Пет Мар 18, 2005 9:17 am, променено общо 1 път.
huba

Мнение от huba »

todor73 написа:bgmontreal zasto mi se struva, che i ti govorish naizust poniakoga.

za 50 000 mi ide dumata
glei sia
obsto 16 hiliadi i nesto

tova, che sega ti davat 7000 zaem pqk vqobste ne go vdianah, ti siguren li si che ti go davat ot www.afe.gouv.qc.ca , zastoto ti dokato uchish mojesh da si vzemesh zaem, za da si kupish nova lada primerno i tova li ste kajesh che sa razhodi za uchene :roll:
Zdrasti toshe,

Idi na linka deto si dal i drapni software za calcul i glei kvo stava.Napravi edna simulaciika za BAC i edna za master.I shte razberesh za kakvo govori bgmontreal.
"Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят."
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

JOY и bgmontreal, опитайте се да водите нормален диалог без обиди и подмятания.

На JOY това е второ "попадение", на третото ще получи бан.
bgmontreal имаше последно предупреждение, сега получава бан.

Да е честито на печелившите, весел Ст. Патрик! :beer:
ivandi

Мнение от ivandi »

todor73 написа: za 50 000 mi ide dumata
glei sia
obsto 16 hiliadi i nesto
E te zatova stachkuvat. Stoto razlikata mejdu tova koeto e BILO i tova koeto e SEGA e znachitelna.
"Всяка глупост има си време да стане малка правда дори" - Ахат
todor73

Мнение от todor73 »

ops...
Заключено