Понеже напоследък ми е време за размисъл и предпочитам да направя правилния избор затова ще питам за основните неща разходи и възможности за този град.
1.Детски градини цени и възможности
2.Застраховки на коли (примерни такива за стари и нови коли ако се знае и всяка дума по темата удачна)
3.Работен пазар и реализация
4.Квартири мнения (макар и да чувам излиза или по евтино или почти еднакво с Монреал)
5.Цени и ситуация на здравното обслужване.
И всичко друго което сметнете че трябва да се знае предварително
За Ванкувър?????
Конкретно не мога да дам точен отговор на всичките ти въпроси и подвъпроси,но питането ти ми звучи по следната аналогия Пловдив ли да избера или Пазарджик.Ми аз съм се убедил ,че в Канада стандарта на живот е еднакъв навсякъде,твоя личен такъв ще зависи какви пари изкарваш ,а не точно от населеното место.Разходите са разчетени според приходите.За мен по скоро е открит въпрос къде и в каква заобикаляща ме среда искам да живея.
На мен лично Ван.ми харесва много по вече от Ка. като град измерено аритметично даже и в пъти,но ако имам алтернатива да правя по вече пари в Ка бих отишъл там.Ако обаче ме води единственно мотива -чуждата кокошка патка не мърдам от Монтреал.
На мен лично Ван.ми харесва много по вече от Ка. като град измерено аритметично даже и в пъти,но ако имам алтернатива да правя по вече пари в Ка бих отишъл там.Ако обаче ме води единственно мотива -чуждата кокошка патка не мърдам от Монтреал.
- Leon
- Обратна връзка:
Парно има, но прозорците са със слаба изолация. Не са както съм виждал в България, двойни, с уплътнения и такива неща. Явно за този климат не се налага.
Застраховката на колата както навсякъде зависи от много критерии. Най важния като че ли е, колко години нямаш произшествие с автомобила. За всяка година се прави намаление 5 %.
- Дали имаш аларма на колата.
- Ако си над 65 год. се ползва допълнителна отстъпка.
- Колко години имаш книжка...
- и още доста други които можеш да видиш на този адрес:
http://www.icbc.com/Insurance/index.html
Аз лично съм кандидатствал за да ползвам discount но за момента плащам пълната(без отстъпка) базисна застраховка за тази кола. За Ford Focus 2001 в момента ми е 130 долара на месец. Ако имаш 8 години безавариино каране може да получиш максимално 40% отстпка от тази цена.
За по старите коли е по евтино.
Застраховката на колата както навсякъде зависи от много критерии. Най важния като че ли е, колко години нямаш произшествие с автомобила. За всяка година се прави намаление 5 %.
- Дали имаш аларма на колата.
- Ако си над 65 год. се ползва допълнителна отстъпка.
- Колко години имаш книжка...
- и още доста други които можеш да видиш на този адрес:
http://www.icbc.com/Insurance/index.html
Аз лично съм кандидатствал за да ползвам discount но за момента плащам пълната(без отстъпка) базисна застраховка за тази кола. За Ford Focus 2001 в момента ми е 130 долара на месец. Ако имаш 8 години безавариино каране може да получиш максимално 40% отстпка от тази цена.
За по старите коли е по евтино.
Бате, да не искаш да кажеш че в Монреал и Чикутими възможностите за работа и заплатите са еднакви ? То верно стандарта зависи от това какви пари изкарваш (навсякъде по света не само в Канадаbateto написа:Ми аз съм се убедил ,че в Канада стандарта на живот е еднакъв навсякъде,твоя личен такъв ще зависи какви пари изкарваш ,а не точно от населеното место.

ami verno si go e napisal batetomiteto написа:Бате, да не искаш да кажеш че в Монреал и Чикутими възможностите за работа и заплатите са еднакви ? То верно стандарта зависи от това какви пари изкарваш (навсякъде по света не само в Канадаbateto написа:Ми аз съм се убедил ,че в Канада стандарта на живот е еднакъв навсякъде,твоя личен такъв ще зависи какви пари изкарваш ,а не точно от населеното место.), обаче въпроса е къде можеш да си намериш по-лесно и по-заплатена работа ?

rabota ne tyrsish vseki mesec, edn pqt kato ia namerish rabotish si i standarta e dolu-gore edin i sqst. da ne govorim che primerno v chikutimi naema ste ti e mnogo po-malqk, primerno 2 pqti

az kato gledam pri nas kak edin obst rabotnik cial den briska s edna metlichka opilkite iz zavoda ili natiska samo kopchetata na mashinite, a vzema 22$ na chas, mislia che e po-dobre ot dosta hora v monreal po fabrikite za 8-10$ na chas.