foxxbatter написа:
Ту-5 хайде покажи нещо наистина ще вече и мен ме засърбя. Аз скоро си имах работа с един калпав уеб дизайнер на който му обяснявах че на майкрософт хостинг пхп-та не бачкат. А флеш 2.0 към база данни връзваш ли?
Бате, ма и ти си железен Как да не бачкат бе, може да се каже че производителността не е толкова голяма колкото под Линукс, ама си бачкат, и MySQL си бачка та чак ушите му пращят. Друг е въпроса че е леко безсмислено да слагаш PHP+MySQL на Windows, ама тва е отделен въпрос. И последно - какво го ебе дизайнера къде ще се хостват скриптовете, това не му е работа ?
Бачкат ако ги има инсталирани ИСАПИтата, а в случая ги нема защото такъв е хостинга Ебе го веб-дизайнера защото във флеша линковете са към *.пхп а таквиз файлове вил бе рендъред ънузабъл. гет ит
Hostinga ima ogromno znachenie. Zatova na LAMP-djiite im davat po-malko pari, makar i kato rabota da othvarliat poveche code.
Sladkoto web programirane e ASP za IIS, tam plashtat batkovcite s golemite kesii, ama i tarseneto e mnogo po-malko, zashtoto krainia produkt e dosta po-skap i mnogo chesto nesavmestim s ne IE browserite.
Az vidiah kak mnogo klienti, koito karaha s Netscape se prinudiha da minat na IE sled kato im pusnaha baza na Oracle 8i and up.
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."
foxxbatter написа:Бачкат ако ги има инсталирани ИСАПИтата, а в случая ги нема защото такъв е хостинга Ебе го веб-дизайнера защото във флеша линковете са към *.пхп а таквиз файлове вил бе рендъред ънузабъл. гет ит
Шерифе, бах тоя майкрософт хостинг дето няма да иска да качи едно PHP ISAPI (нали са 1-2 .dll-а, голяма работа) заради клиентите си - аз бих сменил хостинга, а не да губя време и да карам дизайнера да маа залудо. А в краен случай може и като CGI да се инсталира вместо ISAPI (въпреки че не е препоръчително), но това което "Ай донт гет" е за чий ви е да катерите ПХП връз Уиндоус "ин дъ фърст плейс" ?
Pepon написа:Hostinga ima ogromno znachenie. Zatova na LAMP-djiite im davat po-malko pari, makar i kato rabota da othvarliat poveche code.
Sladkoto web programirane e ASP za IIS, tam plashtat batkovcite s golemite kesii, ama i tarseneto e mnogo po-malko, zashtoto krainia produkt e dosta po-skap i mnogo chesto nesavmestim s ne IE browserite.
Az vidiah kak mnogo klienti, koito karaha s Netscape se prinudiha da minat na IE sled kato im pusnaha baza na Oracle 8i and up.
Пепон-е, а какво общо има езика на който е написан скрита с това с какъв браузър е съвместим сайта ? Ако е казано че щом пишат на АСП и тогава за client-side задължително (безсмислено, но може да го има като изискване) ще трябва да ползват VBScript вместо JavaScript, тогава да, ама иначе ?
А Оракъл пък какво общо има с браузърите вече много ме озадачава ? Ако човек прави сериозен уеб-дивелъпмент, задължително се прави един допълнителен layer между бизнес-логиката и базата данни, и после като смениш базата данни променяш само кода в този layer, без да трябва да пипаш бизнес-логиката или HTML-a (или Flash-a или квото там се използва)
Mi niakoi ot "extrite" rabotiat samo v IE browser. Niama da se vpuskam v dalgi obiasnenia, no ako polzuvash Yahoo! mail, probvai da vkliuchish v HTML mode ot Netscape, kogato pishesh message - butonite dori niama da ti se poiaviat. Imam spisak ot pone 10 sites, koito izpolzuvam chesto, koito gubiat chast ot funkcionalnostta si, ako se otvoriat ot ne-IE browser.
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."
Pepon написа:Mi niakoi ot "extrite" rabotiat samo v IE browser. Niama da se vpuskam v dalgi obiasnenia, no ako polzuvash Yahoo! mail, probvai da vkliuchish v HTML mode ot Netscape, kogato pishesh message - butonite dori niama da ti se poiaviat. Imam spisak ot pone 10 sites, koito izpolzuvam chesto, koito gubiat chast ot funkcionalnostta si, ako se otvoriat ot ne-IE browser.
Съгласен, но според мен се бъркаш коя е причината - тя не е че даден сайт е писан на ASP и пуснат на IIS, PHP и пуснат на Apache, или нещо друго пуснато на трето , а защото "екстрите" се правят предимно на DHTML. Там вече е бозата и наистина е много трудно (да не кажа невъзможно) да се направи 100% съвместимо с всички браузъри. Но това е client-side scripting и той няма връзка (поне ако нещата се проектирани добре ) със server-side scripting който е използван за даден сайт.
Tochno taka, stava vapros za thin clients, koto rabotiat v corporativni intranet mreji i izpolzuvat mnogo chesto specifichni funkcii i skriptove za dostap do bazata danni. Tezi funkcii sa "nastroeni" da rabotiat v IE i nikade drugade.
Ama mnogo se otplesnahme neshto mai...
Убаво, thin-clients, ама ако информацията се извежда на браузър, тогава няма значение дали е писано на ASP, PHP, Perl и т.н. - самото рендване на страницата и съответно "екстрите" не зависят нито от езика на скрипта, нито от уеб-сървъра...
Верно се отплеснахме
sasho71 написа:
e какви 8$ бълнуваш? имам познати които с Оracle и някакво SQL със съответните сертификати от Майкрософт започнаха веднага с по над 80000$ заплата+ процент от печалбата на фирмата.
Между web-дизайнера и човека, който се е заровил в Oracle-a има толкова общо, колкото между този, който прави седалките на самолетите и другия, който прави двигателите.
Ъъъ, аз пък си мислех че веб дизайнер е "голяма" работа, а то се оказа че това са дребни риби в ИТ сектора
Според учението на философа Ли Тин Уидъл хаосът се намира в най-голямо
изобилие там, където някой се стреми да въведе ред. И хаосът винаги
надмогва реда, защото е по-способен организатор.
Ne znam kakvo da vi kazha, i ste mnogo prawi i ne ste! Vsichko zavisi, kakto veche vi kazah ot cenata na proekta i ot towa kakwo konkretno se iziskwa!
Syglasen sym che ne mozhe da se vidi dobyr designer da prawi byrz i nadezhden code ili programist da prawi dobyr design (vtoroto e mnogo po-malko veroiatno zashtoto ne swyrzano samo s trud) no vypreki towa w opredeleni situacii se poluchawa taka che triabava da si v chas i s dvete, che dori i s pechatnata reklama. Taka e v BG, taka e v mnogo dyrzhavi v EU kato Germania, Holandia i Francia.