"Увод към наръчник за емиграция в Канада"
Хареса ми този коментар относно емиграцията на българите в Канада.
Емиграцията не е за всеки човек. Действително, ако човек е много емоционален, темпераментен или прекалено свързан със своите родители, близки и приятели в България, много трудно би могъл в чужбина да преодолее тази емоционална зависимост.
Затова много хора не издържат и се връщат отново в България. Човек трябва да е достатъчно мотивиран и да осъзнава съвсем трезво какво го чака в Канада, като замине там.Трябва да е прекалено прагматичен, да се загърбят прекалените емоции и да се мисли трезво и рационално. Иначе за един новопристигнал българин в Канада, който не е живял никога в чужбина, ако е прекалено емоционален, много трудно ще му подейства процеса на адаптация към една съвсем нова страна, среда, навици, обичаи, хора, нрави и т.н.
Всеки човек трябва да знае иска ли да бъде емигрант и дали това негово желание за емиграция в чужда страна може да бъде превърнато в реална възможност, но само ако успее да преодолее емоционалната си зависимост към България и към всички близки и приятели в нея.
:idea:
Емиграцията не е за всеки човек. Действително, ако човек е много емоционален, темпераментен или прекалено свързан със своите родители, близки и приятели в България, много трудно би могъл в чужбина да преодолее тази емоционална зависимост.
Затова много хора не издържат и се връщат отново в България. Човек трябва да е достатъчно мотивиран и да осъзнава съвсем трезво какво го чака в Канада, като замине там.Трябва да е прекалено прагматичен, да се загърбят прекалените емоции и да се мисли трезво и рационално. Иначе за един новопристигнал българин в Канада, който не е живял никога в чужбина, ако е прекалено емоционален, много трудно ще му подейства процеса на адаптация към една съвсем нова страна, среда, навици, обичаи, хора, нрави и т.н.
Всеки човек трябва да знае иска ли да бъде емигрант и дали това негово желание за емиграция в чужда страна може да бъде превърнато в реална възможност, но само ако успее да преодолее емоционалната си зависимост към България и към всички близки и приятели в нея.

Обичам България! Но първо обичам децата си!!
За да решиш да имигрираш, първо трябва да не ти е добре там където си, и положението в което си! От 90-те години изпратих много мои приятели, които емигрираха и им се чудех!! От 99 работя в туризма и имах възможност да обиколя Европа поне 5 пъти!! И мисъл нямаше да се откажа от България!!!!Когато се ожених и ме се родиха две деца - нещата се промениха!!Печеля нормално!Мъжът ми получава добра заплата!Справяхме се що-годе добре. От година на година става все по-зле! Моя съученичка амина за Канада да учи! Тогава започнах да се интересувам ! ЗАЩО ДА СЕ МЪЧА ТУК???ЗАЩО И ДЕЦАТА МИ ДА СЕ МЪЧАТ ДА СВЪРЗВАТ ДВАТА КРАЯ!! Искам тих семеен живот! Искам да ми се плаща за труда, който извършвам!Искам толкова нормални неща!Разбрах, че тук няма да успея!Надявам се в Канада да постигна необходимото ми равновесие! Аз съм силно привързана към роднини,приятели, дори случайни познати!! Не мисля, че те са по-важни обаче от децата ми!!Затова и цялото семейство ще заминем!Ако не тази година !! Догодина! Или по догодина!! ЗАТОВА ТЪРСЯ НОВИ ПРИЯТЕЛИ В КАНАДА!! ИСКАМ ДА СИ КОРЕСПОНДИРАМ С ХОРА, КОИТО СА ТАМ!! ПИШЕТЕ МИ:
Ekaterina_zapryanova@yahoo.com
Ekaterina_zapryanova@yahoo.com
KISS
Mnogo mi xaresa statiata, stava iasno che emigratziata ne e za vseki. Tazi emigrantka iavno ne e imala predstava kakvo znachi da zarejesh vsichko za da tarsish nov po dobar nachin na jivot. Nai golemia vrag na emigranta e NOSTALGIATA, (kazvam go ot lichen opit) tia moje da te nakara nishto da ne ti xaresva, da ti napravi trudna adaptatziata, vsichki da sa ti krivi, da si pisimist, da ti e trudno da si namerish priateli ( zashtoto nikoi ne iska da se sabira s chovek koito samo pliue y e negativen ,vkraina smetka se sabira s takiva koito misliat kato nego) i t.n.
Mislia che mnogo xora v tozi forum oshte se boriat s tazi nostalgia vapreki che veche sa "dobre" oshte ne mogat da sviknat y tova estestveno vliae verxu mneniata im.
Niamam nishto protiv tezi koito kritikuvat Kanada, daje moga da kaja che mi pomognaxa da razbera che tam ne e lesno y mi davat iasna predstava kakvo me ochakva, no tova mi dava sili zashtoto znam kakvo iskam za men y semeistvoto mi.
Mislia che mnogo xora v tozi forum oshte se boriat s tazi nostalgia vapreki che veche sa "dobre" oshte ne mogat da sviknat y tova estestveno vliae verxu mneniata im.
Niamam nishto protiv tezi koito kritikuvat Kanada, daje moga da kaja che mi pomognaxa da razbera che tam ne e lesno y mi davat iasna predstava kakvo me ochakva, no tova mi dava sili zashtoto znam kakvo iskam za men y semeistvoto mi.