Има ли зъботехници в Канада?
Има ли зъботехници в Канада?
Здравейте,
Предстои ми преместване от БГ в Канада (Ванкувър). Зъботехник съм и всяка информация за тази професия ще ми е от полза. Моля, ако има колеги в Канада, които практикуват да споделят опита си.
Благодаря на всички преварително.
Предстои ми преместване от БГ в Канада (Ванкувър). Зъботехник съм и всяка информация за тази професия ще ми е от полза. Моля, ако има колеги в Канада, които практикуват да споделят опита си.
Благодаря на всички преварително.
Пламен пишеше по-добре 5% от нещо, отколкото 100 % от нищоsasho71 написа:e kakvo правят ? някакви си 30$ на час. като го докарат до 100$ на час тогава може да се каже че правят луди пари.gez написа:?
Razbira se, che ima...ludi pari praviat.
не съм сигурен, че правят по 30 $ на час, поне не в Монреал
Информация за дентал технишън има на сайта на колежа в Бритиш Колумбия тук, надолу на страницата има връзки за други колежи, като Джордж Браун в Торонто и т.н. Пусни си сърч на гугъл за заплати и търсене, виж и тук. Nе знам много, знам че са лицензирани и се държи тест за да работиш, търси как да си използваш дипломата от Бг, сигурно има програми за форин трейнд спешълистс. Успех, не е лесно. Ти вземи изкарвай по $30 на час пък нека са малко. Повече са от парите на 97% ( горе-долу
) от пишещите в този форум
.

Циганите - на Сатурн !
Имам познати зъботехници в Ниагара Фалс,от по малко от две години са там ,след 2,3м са си намерили работа първо жената ,щото знае английски ,после и мъжа и .Започна ли са на 12-13д. на час,след няколко месеца жената е на 15 ,мъжа на 26 и продължава да не знае английски.За лицензи не са ги занимавали,преди това са търсили работа в То., но неуспешно.Това знам ,за подробности не съм ги питал.Според моя познат излиза важното е какво можеш поне за тая област.
denturist е поредната канадска измислица - човек който в кличини условия ( кабинет, стол и сестра ) снема ситуационен отпечатък, планира и ажустира снемаема протезна конструкция, било то цяла или частична. не знам дали си ги изработва сам или му ги прави зъботехник, но предполагам, че е способен и сам да се справи. толкова знам аз и ми изглежда супер скучна работа - по цял ден само протези, направо ми настръхва косата като се сетя що за досадия....
Dental laboratory technicians fill prescriptions from dentists for crowns, bridges, dentures, and other dental prosthetics. First, dentists send a specification of the item to be manufactured, along with an impression (mold) of the patient’s mouth or teeth. Then, dental laboratory technicians, also called dental technicians, create a model of the patient’s mouth by pouring plaster into the impression and allowing it to set. Next, they place the model on an apparatus that mimics the bite and movement of the patient’s jaw. The model serves as the basis of the prosthetic device. Technicians examine the model, noting the size and shape of the adjacent teeth, as well as gaps within the gumline. Based upon these observations and the dentist’s specifications, technicians build and shape a wax tooth or teeth model, using small hand instruments called wax spatulas and wax carvers. They use this wax model to cast the metal framework for the prosthetic device.
After the wax tooth has been formed, dental technicians pour the cast and form the metal and, using small hand-held tools, prepare the surface to allow the metal and porcelain to bond. They then apply porcelain in layers, to arrive at the precise shape and color of a tooth. Technicians place the tooth in a porcelain furnace to bake the porcelain onto the metal framework, and then adjust the shape and color, with subsequent grinding and addition of porcelain to achieve a sealed finish. The final product is a nearly exact replica of the lost tooth or teeth.
Това ми се струва да изчерпва задачите на зъботехника. А дентуриста какъв се явява :nenam: . Да не би зъботехниците да имат един шеф - дентурист, на двама-трима така
. Както и да е, заинтересования да разучи и да ни светне
.
After the wax tooth has been formed, dental technicians pour the cast and form the metal and, using small hand-held tools, prepare the surface to allow the metal and porcelain to bond. They then apply porcelain in layers, to arrive at the precise shape and color of a tooth. Technicians place the tooth in a porcelain furnace to bake the porcelain onto the metal framework, and then adjust the shape and color, with subsequent grinding and addition of porcelain to achieve a sealed finish. The final product is a nearly exact replica of the lost tooth or teeth.
Това ми се струва да изчерпва задачите на зъботехника. А дентуриста какъв се явява :nenam: . Да не би зъботехниците да имат един шеф - дентурист, на двама-трима така

Циганите - на Сатурн !
ами poumpy го е казал добре- дентуриста снема отпечатука , а дърварската работа я върши технишъна. пак някакво смешно разпределение на ролите, при положение че само единия може да свърши таз работа. същото като дентал хигиениста- неговата работа може зъболекаря да я свърши, ама...
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Да бе, гледай ти. В България зъболекаря прави отпечатъка, тук не е ли така. Да не те подритват като топка из коридорите - един ти вади зъба, друг взема отпечатък, при трети си пробваш ченето, четвърти ти чисти останалите зъби ... То цели дни ще отидат ... Добре че имам здрави зъби
...

Циганите - на Сатурн !