След колко време сте се върнали в БГ за първи път?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Joy

Мнение от Joy »

E да няма да седна да рева, че напускам Бг
В България са ти роднините и приятелите,а там през океана-пълна неизвестност. Това като минимум! За мен еуфория е ненормална реакция (посттравматечен стрес... :D ).
Аватар
Kuma Lisa

Мнение от Kuma Lisa »

Хехе, добре, JOY :rotfl: Ти си медицинското лице, аз само разтягам локуми тука поради професионалното изкривяване. :wink:
Нали знаете как в САЩ се избира президент:
минават целия му род под лупа, и се гледа какво е направил за благополучието на страната си и какво е учил и какви титли е защитил.

powered by Botzo
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

Ходих си след две години. Втория път се планира да е след още две.
БГ - приятели, роднини, кръчми, море, купон, старото и познато
Канада - бачкане, учене, пари, сметки, проблеми, новия живот

Това е доста грубо казано, но обяснява желанието ми да си ходя в БГ. Там е купона, тук е работата. Проблема е, че едно ходене до БГ си е сериозен разход. Кат си помислиш само че вместо да дадеш Х бона за БГ, можеш да ги внесеш в образователния фонд на детето си ...
pumpy

Мнение от pumpy »

тук съм година и без няколко дни и все още не ми се ходи - тук си ми е спокойно, нашите ми дойдоха на гости за да се видим, приятелите ми са също добре дошли когато поискат и аз не смятам да пропилея 3-4 хиляди долара за да си късам нервите в БГ. миналата година след два месеца тук ми се наложи да се върна за да придружа семейството си в първото им пътуване насам и пристигайки в сряда в София в събота вече исках да се прибирам вкъщи, а трябваше да чакам чак до вторник за да пътуваме :( . подобни изживявания втори път за сега non merci.
Finnigan

Мнение от Finnigan »

Аз съм от 2 г тук и не ми се връща. Сигурно е купон да се върнеш в БГ за мсеец , море кръчми и т.н , не не по малък купон би бил в Куба и ли Панама или Мексико, морето не е само в България. Ако някога реша да отида до БГ някога-ще само за да видя мои близки които не могат да пътуват. Още докато живеех в БГ със семейството си имах доста приятели емигранти които бързаха да се върнат обратно още на третия ден от посещението си в БГ... тогава ми се виждаше странно , дори забавно но сега напълно ги разбирам. Не е само до парите, повечето работещи имат 2-3 седмици отпуска годишно, аз лично не съм убеден че искам да си я прекарам в срещи със близки и далечни роднини. Сигурно звучи егоистично- ама е вярно. Пък и Канада е прекрасна страна .. има доста какво да се види..
bateto

Мнение от bateto »

Аз съм от 3 г. точно тук и досега не съм си ходил.Очертава се това лято да си отида за да се заредя с положителна енергия,както се изрази и Блу ... ,но и да не си отида не е фатално,още 2-3г. които имам да изкарам по план тук до окончателното ми завръщане ще ги издържа .Не ми е мъчно за България и как да ми е мъчно за нещо дето не съм го загубил и няма да го загубя.Само ми става малко гадно лятно време като се сетя в Бг. народа как копунясва ,а аз тук като в изолатора опъвам каиша,но се успокоявам ,нали работя за бъдещето си.
Обаче честно казано ми е мъчно за сънародниците ми които остават тук,като дърво без корен ,но с тайната надеждата за по добър живот и бъдеще за децата им.Ей това второто е мъка и аз като човек с по слаби нерви не искам да правя от себе си мазохист.За това скоро ще има ареведерче Канада,та даже и да не си отида и това лято за купона.
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

:lol: Хе Хе Много ме изкефи как всички, е с малки изключения де, бързат да се приберат ВКЪЩИ когато си дойдат до Бг :beer:
Botzo

Мнение от Botzo »

Canuck написа:Az sam ot 2 godini i 3 meseca tuk. Oshte ne sam hodil v bg ....
poumpy написа:тук съм година и без няколко дни и все още не ми се ходи - тук си ми е спокойно ....
Мдам,
аз от 7 години и 2 месеца не съм стъпвал. Нямам и желание незнам дали и ще се върна въобще дори и на екскурсия. Роднните ще ми дойдат на гости, а приятелте ми също като мен отдавна са напуснали тази страна (много от тях доста преди мен). Накой дори са и тук в Монтреал.
И на мен ми харесва спокойния живот и няма да го заменя за бялата спретната къщурка с липите отпред, дето няма да мога да и платя само парното на месец.
huba

Мнение от huba »

JOY написа:Дакел,кажи ми кога билети за отиване и връщане на тричленно семейство не би те бръкнало финансово? А и само билетите ли е харченето? Това е една нова луксозна кула купена кеш! Не ми се мисли зе тези, които мечтаят за второ и трето дете...
Vsichko e vapros na prioriteti.Nie patuvame 5 -ma dushi i nito vednaj ne sme sajalili za nekupenite novi luksozni koli.Prejivianoto si struva opredeleno. :beer: :beer:
Botzo

Мнение от Botzo »

Като гледам спокойно можем да обобщим че тия които се връщат го правят за екскурзиа и за развлечение. След което бързо се прибират у дома - Канада.
Т.е. няма какво толкова силно да ги задържи повече в бг.
huba

Мнение от huba »

Botzo написа:Като гледам спокойно можем да обобщим че тия които се връщат го правят за екскурзиа и за развлечение. След което бързо се прибират у дома - Канада.
Т.е. няма какво толкова силно да ги задържи повече в бг.
Obobshtavai za sebe si molia. 8) 8) Tvoeto "u doma" :shock: i na drugite hora ne e nepremenno edno i sashto miasto.
Botzo

Мнение от Botzo »

huba написа:...Obobshtavai za sebe si molia. 8) 8) Tvoeto "u doma" :shock: i na drugite hora ne e nepremenno edno i sashto miasto.
Може би е верно. За мен може да е дом. Поне така го наричам аз. За други може да не е, но всички се прибират тук. В това спор няма. :idea:
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

Явно аз съм от изключенията, защото казвам, че ще се прибирам еди кога си, имайки предвид България. Има и нещо друго - дом за мен е жилището, в което живея или съм живяла, но продължава да си е мое, мястото, където съм вложила много от себе си за да се чувстваме добре там и аз и семейството ми. В този смисъл си имам дом на 3 места, едно тук и 2 в България.
Изображение
Botzo

Мнение от Botzo »

Sneji написа:... В този смисъл си имам дом на 3 места, едно тук и 2 в България.
Снежи, в този смисъл си права. Това е така.
Само да ти кажа че беше права за баните. :lol:
Яко с парцала след всяко посещение на подрастващите.
tochica

.

Мнение от tochica »

наскоро се прибирах в България , подчертавам прибирах в България , тук все още не съм била една пълна година .
смятам , че е въпрос на финансови възможности и желание едно пътуване , иначе оправдания всякакви могат да се намерят , за мене важното е , че моят дом не е в Канада .
аз лично не оставям нищо за след например 2 години , следващата есен , след 4 месеца и т.н., защото знам как понякога живота ти се обърква и затова ако нещо ми се иска в момента , го правя сега , а не по план график . :)
"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
Заключено