Кредитна карта - ползване

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Кредитна карта - ползване

Мнение от Леля Екимка »

Сега да попитам и за кредитната карта. Не разбирам защо все чувам колко било лошо да си изплащаш кредита в срок! Трябвало да го провлачвам, та да плащам лихви - това било добре за кредитната ми история!!!
Да, ама аз имам пари по сметката и редовно си захранвам кредитната карта. Кажете - това грях ли е?
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
Аватар
Koko

Re: Кредитна карта - ползване

Мнение от Koko »

Elia написа:Сега да попитам и за кредитната карта. Не разбирам защо все чувам колко било лошо да си изплащаш кредита в срок! Трябвало да го провлачвам, та да плащам лихви - това било добре за кредитната ми история!!!
Да, ама аз имам пари по сметката и редовно си захранвам кредитната карта. Кажете - това грях ли е?
Не, не е грях. :krila:
Това което ми казаха от моята банка - TD Canada Trust - беше че най-добре за кредитния ти рейтинг е да си ползваш кредитната карта редовно, но е по-добре да си погасяваш изцяло задълженията, отколкото да плащаш само минималната дължима сума.

Елия, теб по късно вечерно време тежки финансови мисли ли те преследват ? :briah:
Jenia71

Мнение от Jenia71 »

Мога да ти гарантирам Елиа 4е ако си плащаш на време(било то лихвата или напълно изхар4ената сума )никак не е лошо!Важното е да има движение с кредитната карта по този на4ин си правиш добра кредитна история.Ако например закъснееш 1-2 дни не е фатално,на мен ми се е слу4жало.
С времето ще по4нат да ти вдигат кредита системно ,но умната 4е по едно време се бях позабравила и ми излезе солени4ко . :cry: Сега даже ми намалиха лихвата само и само пак да поизхар4а картите :schmoll: Най дибрият на4ин е да пазаруваш на кредит но сумата да я имаш в сметката и като дойде фактурата плащаш :wink:
П.С И умната!!!! :D
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Jenia71 написа:......... Най дибрият на4ин е да пазаруваш на кредит но сумата да я имаш в сметката и като дойде фактурата плащаш :wink:
П.С И умната!!!! :D
Аз действам на този принцип и хич не ми пука добре ли е ,зле ли е за кредитната история,лихви не смятам да плащам. :schmoll:
Аватар
VanBC
Модератор

Re: Кредитна карта - ползване

Мнение от VanBC »

Elia написа:... Не разбирам защо все чувам колко било лошо да си изплащаш кредита в срок! Трябвало да го провлачвам, та да плащам лихви - това било добре за кредитната ми история!!! ...
Не знам къде си го чула това, ама е абсолютно невярно! Най-добрият начин за ползуване на кредитна карта е да си плащаш редовно и в срок целия баланс по сметката. Така хем си израждаш много добра кредитна история, хем ползуването на кредитната карта не ти струва нито един цент (при положение, че картата е без годишна такса) !! :beer:
Obey gravity ... It's the law!
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Да ме прощавате за идиотския час на моето включване - събудиха ме роднини по телефона и съм много ядосана! Обаче попаднах на темата и гледам - мили хора са отговорили! Благодаря - аз действам по същия начин като Ира и всичко плащам на време - другото ми се струва глупаво, ако имам пари по сметката и мога да си погася дълговете!
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
bp_de

Мнение от bp_de »

Az 4e ne sam ikonomist- ne sam -no pak nesto ne moga da zacepq- kak taka nqma lixwa?
priemame slednoto- imasch 5000 oba4e ti trqbwat oste 5000 da si kupisch nesto. wzimasch gi na zaem -demek polzwasch si kartata - i posle sa kavem gi wrastasch -za edi kakwo si wreme-naprimer 5 meseza po 1000
da razbiram li 4e w CAnada ako gi wrastasch -da kavem -nawreme -ti dalvisch -samo 5000
demek nikakwa lixwa. e togawa waznikwa waprosa mi - toq deto dwa kredita za slawa li raboti -otkade mu idwa pe4albata?
az towa da go widq nqma da go powqrwam.
prodalvenieto e oste po nelogi4no - da kavem 10 pati si wzimal kredit i si gio wrastal -Ok -zan4i ti si 4owek seriozen i move da mu se wqrwa i move da mu se otpusne oste po golqma suma- 20 000 ili 50 000 ili 500 000 -kakto i da e - i kakwo -pak wrastasch nawreme i pak za kreditodatelq nqma pe4elba?????
towa prosto e newazmovno - w edin moment ste se okave 4e kerdotodatelq e blagotworitelna organizaziq - prosto raboti za da e w polza na nuvdaestite se - trqbwat ti kini - ami gotowo - wzemai.
ako pak mi kavete 4e se plasta edi kakwa si suma na godina - twardo edi kolko si i towa e -pak ne se warzwa- tuka wGermany ima Kreditni karti -koito ne plastasch nisto-zatowa 4e imasch karta -a pak tiq deto plastat -powe4e ot 10-20 EWRO na godina nqma.
ako priemem naprimer -1 000 000 pritevateli -plastat 20 ewro-ok 20 mil gi ima prixod-ama tiq xora sa wzeli zaem -sas sigurnost powe4e ot 20 ewro na godina- taka 4e razdadnite zeqmi prewischawat doxodite -w porqdazi .

edinstwenoto obqsnenie e 4e w kanada sa postoili komunizmaili nesto ot sorta. :-) :-) :-)

i drugoto deto ne razbiram -za kakwo ako imasch pari w broi trabwa da wzemasch kredit?????
huba

Мнение от huba »

bp_de estestveno che ima lihvi i to kakvi.No tuk se komentira ako si izharchil da kajem 100$ prez tekushtia mesetc i gi varnesh do nakup do opredelenata data.Togava niama lihva, no ako si gi polzval za pokupka, Ako si teglil kesh ot kartata, togava lihvata teche ot datata na tgleneto.Estestveno e che e dobre da se pogasiava cialata suma(za lichnia djob) no ako si kupite neshto po-goliamo, edva li shte e vazmojno da pogasiavate navednaj zialata suma, togava triabva da se pogasiava pone minimuma.Nо tova ne e minus za kreditnata istoria.
BG-Dude

Мнение от BG-Dude »

Най-добре е да си плащаш целият баланс. Банките и кредитните компаний ще ти кажат да не го правиш, 4е те да могат д правят пари.
Най-добре е ако не ползваш кредита изобщо - така хем не им дължиш пари, хем кредита ти се подобрява. Най-важните фактори за кередит са:

а). Срок на кредита - колкото по-дълго време си в системата - толкова по-добре.

б). Големина на общият кредит - колкото по малко кредит имаш - толкова по голяма вероятност да ти отпуснат кредит когато ти потрябва - противно на общото впе4атление 4е колкото пове4е кредитни карти имаш толкова по-добре. С изкю4ение на моргиджа, общото правило е 4е не може да имаш кредит по-голям от 40% (средно) от годишният ти доход.

в). Редовно плащане - то това си е ясно.

Пове4ето кредитни карти имат "30-days interest-free period" така 4е ако можеш - плащай си целият баланс всеки месец.
T&C of my opinion:
The opinion I have expressed is entirely mine. It does not represent that of the forum, or any other member of it. Feel free to agree, or disagree with my opinion. My opinion should not be treated as a legal advice.
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ

Мнение от THC »

Ako si teglil kesh ot kartata, togava lihvata teche ot datata na tgleneto
Хуба- тва верно ли е така???
шокиран съм да го науча аз си мислех - понеже не съм го правил досега-че ако си теглиш кеш от кредитната карта е пак същото все едно нормална транзакция в магазина и че може да си платиш в срок от колкото там беше без лихва?

потвърди пак информацията,моля!
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

THC -то прочети си условията за кеш адванса ,на мойта ВИЗА е май нещо като 2 долара + процент от теглената сума,не помня колко .Аз затова не съм и теглила.Около нова година пращат едни чекчета за кеш адванс с фактурата от предния месец и населението масово се лъже да тегли.Миналата година даже имаше някакъв скандал около Нова Година по ТВ-то защото повечето хора си мислят като теб и си теглили парички.

p.с. Пише го с много малки букви някуд еиз договорати за картат ,а и на чековете за кеш адванс от зад (на гърба :) ) с много малки букви пак ама го пише.
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ

Мнение от THC »

тъй ли билооо пфу маама ма им мръсна!
лоша канада,лоша канада пупу :lol: :lol: :lol:
ilian79
mutd

Мнение от ilian79 »

"далаверата" им е че всеки притежател на пост терминал(търговски обект),плаща на банката определен процент от сумата която е платено!по голямото търсене на кредитни карти,определя и поставяне на повече терминали(свързано с удобството на клиента,спестява се кандидатствания за кредити(само 1 и постоянен кредит),носенето на пари в брой),повече плащания по тях,по голяма покупателна способност,по голяма печалба за търговеца,по голяма печалба на банката и по големи отстъпки за клиентите(свързани с по голям гратисен период,по ниски лихви,по ниски такси).в случая,ние клиентите,сме доста по облагодетелствани от търговците.лека полека,парите(във формата им в която в момента ги познаваме) ще заемат все по малко място в живота ни.прогрес :wink:
п.с.а "далаверата"(или постояното отричане) всеки може да търси,но да погледне и множеството преимущества(но явно,по голямо удовлетворение носи да се търсят негативите)!а ако някой иска,да хване една кокошка под мишница и с нея на пазара,щом му е удобно :beer:
Последно промяна от ilian79 на Пет Мар 11, 2005 6:44 pm, променено общо 1 път.
Aries

Мнение от Aries »

Плюс всички, които плащат минималните вноски и максималните лихвени проценти.
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

Мнение от goliama mechka »

BG-Dude написа:Най-добре е ако не ползваш кредита изобщо - така хем не им дължиш пари, хем кредита ти се подобрява.
абсолютно невярно!!!!!! Ако имаш кредитна карта,но не я ползваш,не правиш никаква кредитна история.Все едно че я нямаш.Ако си ползваш картата,без да надвишаваш лимита,плащаш всеки месец като ти доиде бил-а всичко до стотинка,ще си най-добре.
Заключено