Що е сертифициран чек и има ли той почва у нас?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
stur4o
Обратна връзка:

Мнение от stur4o »

Благодаря за инфото, особено на Linko!
Апък аз все пак несъм банкер и затова си държах на това, което хората са написали на сайта. Все пак като се прави нещо гледам да е както трябва, щото иначе става дълга и широка :)
huba

Мнение от huba »

Pepon написа:Abe dobre, che e Internet Banking-a, shtoto ako ostavim na tezi v bank oficite da ni oblsujvat, spukana ni e rabotata.

:beer:
Tochno kazano. :lol: :lol:
hulck

Мнение от hulck »

Първо искам да се извиня на Stur4o,че ще изляза от контекста на въпроса му,но бих искал да взема отношение по темата и най вече към някои тези изказани от Linko.Първо: Напълно съм съгласен,че трябва човек да знае какъв чек търси!Нека да не забравяме,че ние сме обикновени хора(клиенти),които не са длъжни да имат нужните специализирани познания! Когато посещаваме някоя институция(в случая банка),ние очакваме да бъдем професионално и качествено обслужени!!Ще се спра на някои причини,поради което това не става: Една от тези причини е некачественият подбор на кадри.За съжеление повечето от тях са назначени с връзки,а една част са направили "неприлично предложение" :oops: Това води до некомпетентност на кадрите в повечето случаи!!Второ-липсата на ИНФОРМАЦИОНИ гишета в повечето от банките,а да не говорим за клоновете,както в големите градове,така и в по-малките!!Някои от банките(да не кажа всичките),са "решили" този ? по странен начин,като са прехвърлили тази "функция"на охраната??!! :cry: Още с влизането Ви посрещет с въпросите "Къде отивате?,По какъв въпрос",с което Ви карат да се чувствате,като на разпит или че сте збъркали "мястото". Това води до "насочването"на клиента най-често до грешен служител,а не към конкретен специалист!! :roll: Трето-повечето от служителите в стремежа си да бъдат любезни и компетентни не изпълняват желанията на клиента!!Ето и един пример,който се случи с мен:Наложи се да ползвам услугата на кредитен инспектор по повод кредит и някои негови специфични условия.След като охраната любезно ме "насочи"към случайно избрано гише,служителката,която беше повече за обложката на PLAYBOY,започна да ме засипва с въпроси от типа-"Немога ли аз да Ви помогна...За какво точно става ?"...и.т.н.Когато все пак успях в една от паузите да си поеме въздух,да попитам-"Вие кредитен инспектор ли сте?!"Отговорът беше бърз-"Не"Тогава преценявайки умствените и възможности отговорих-"...относно рамбурсивен кредит!!!"Боже,ако знаеше каква нелепост(да не кажа....гл..) и казах...Реакцията и -стана червена и започна нервно да набира номера на кредитния инспектор !!За да получте представа какво и казах ще дам определение на "рамбурс"!! Преводът бива 2 типа,в зависимост от това по чия иниациатива се извършва задължаването на дадена сметка.Когато нареждането се дава от банката,чиято сметка се задължава,може да се говори за превод в тесния смисъл на думата.В случай,че нареждането се дава от титуляра на сметката,която се заверява(в полза на лицето,на което се извършва плащането),обикновено се използва понятието"рамбурс",а самта операция се нарича "рамбурсиране".Определено не се гордея с постъпката си,но както аз ценя времето на служителя,така и той трябва да цени времето на клиента!!! Четвърто-клиентите твърде често не се запознават с рекламните брошури предоставени от банките(друг е ? до колко професионлно и на какъв "език"са направени),но все пак дават информация! Всички тези проблеми водят до "Решавайки сами за себе си"!!Така ли трябва да бъде?! Мисля,че неможем да обвиняваме себе си,затова, че не сме компетентни в една или друга област!!!Що се отнася за това колко е лесно да се направи от мухата- слон аз не съм компетентен!!Искрено се надявам да съм разбран правилно и да не съм обидил с нещо,ако съм го направил-моля за извинения!!
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

hulck, това просто е друга тема. И през ум не ми е минавало да обсъждам нивото на професионализма на чиновниците от който и да е банков клон или офис. Още по-малко пък да играя ролята на техен защитник, имидж-мейкър или нещо подобно.
Мнението ми, че клиента също трябва да е наясно какво точно иска, изказано по конкретния казус със "stur4o", не е равнозначно на твърдението: "Всички клиенти са тъпи, а банковите чиновници - професионалисти". Виждам, че човека правилно ме е разбрал и се радвам на това.
Иначе по тема като: "Професионализмът на българския чиновник и има ли той почва у нас?" може да се говори много. Аз също мога да дам редица примери, в които съм се сблъсквал както с проявена изумителна некадърност, така и с обратното - висок професионализъм. Но както вече казах, това е друга тема.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Заключено