Стойността на чека???

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
fa31
Обратна връзка:

Стойността на чека???

Мнение от fa31 »

Стойността на чека трябва ли да включва някаква такса искана при осребряването му?
Например 390+2*150+такса , за 2 родители +1 дете.
Питам защото ми пратиха един чек от САЩ и в Биохим ми искат 8евро за осребрявенето и един месец трябва да се чака.
Ако им поискат и в Австрия такса за осребряване, нали се сещате колко време ше отнеме да се прати разликата?!
Аватар
tornado

Мнение от tornado »

таксата е 20 CAD или поне такава беше миналата година ,когато плащахме ние :roll:
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

Няма такса при осребряването моя чек беше с абсолютна точност нито повече нито по-малко. А самата банка си взе комисионна за издаването 7 евро
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Обичайните срокове за инкасирането на чековете варират между 10 и 30 календарни дни, в зависимост от вида на валутата и банката, при която е платим. За някои видове чекове с по-висока степен на сигурност, като чекове Money Order, касиерски чекове и трезорни чекове, дадена банка (ЦКБ примерно) е в състояние да предложи и незабавно инкасиране под резерв, при което средствата се изплащат по сметката на клиента в деня на депозирането на чека в банката.
Така че и в Австралия да е банката, в която е платим чека, пак максималния срок е 30 дни.

А от гледна точка на заплащането на разноските до достигане на даден превод до крайния получател възможните варианти са три:
Опция BEN - Всички разноски са за сметка на получателя като те се дебитират от сумата на превода
Опция SHARE – разноските до кореспондентската банка са за сметка на наредителя, а след нея за сметка на получателя
Опция OUR – всички разноски по превода са за сметка на наредителя, а бенефициента получава чистата първоначално наредена сума

Ето ТУК списъка на всички банки в България, които имат лиценз за извършване на банкови сделки в страната и чужбина. Влизате в сайтовете, разглеждате предлаганите услуги и избирате коя банка да ползвате.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

Линко, май не е само въпрос на избор!!!
На моя чек написаха такива неща: банка в торонто кодове и незнам си какво и ако в банката не ги знаят май няма да стане!!!
Или ти сам трябва да се поразровиш и да си набавиш тази информация, което си е и редно де те в банката от де да знаят кой и къде ще го осребрява
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Kpetrov написа:Или ти сам трябва да се поразровиш и да си набавиш тази информация, което си е и редно де те в банката от де да знаят кой и къде ще го осребрява
БИНГО!!! :)
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
womanEZ

Мнение от womanEZ »

Специално в Биохим са идеално запознати с международните сертифицирани чекове, издавани в полза на правителството на Квебек и няма проблеми - плащаш сумата по чека и (не си спомням точно колко евро) комисионна за банката и служителите във Виена си получават чистата сума без да плащат такси.
fa31
Обратна връзка:

Да, но не в клон Средец!!!

Мнение от fa31 »

womanEZ написа:Специално в Биохим са идеално запознати с международните сертифицирани чекове, издавани в полза на правителството на Квебек и няма проблеми - плащаш сумата по чека и (не си спомням точно колко евро) комисионна за банката и служителите във Виена си получават чистата сума без да плащат такси.
В петък бях в клон Средец(на Орлов мост) Биохим.
И там служителите май не са толкова наясно.
Питах ги" Когато в Австрия осребряват чека ще им вземат ли комисионна" първият отговор беше "да" .
И аз не си извадих чек. Чакам да събера още малко инфо.
И в крайна сметка има ли такса или няма???
В Биохим клон Средец не знаеха още че могат да издадат служебна бележка за състоянието на сметката( трябваше да звъня в централата за да им се обадят и да ги посъветват как става номера) а трябва да имаш сметка от 6 месеца за да ти издадат бнкова референция.
Явно и за чека ще се обаждам. Ще ползвам инфото от на Линко за видовете чекове.
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

Аз казах къде съм си вадил чека и са запознати с процедурата. Чека беше на стойност точно толкова колкото ми беше таксата на Виена.
За другите банки незнам
Аватар
Mani
Обратна връзка:

Мнение от Mani »

Аз също използвах Биохим за чек при плащане в Австрия и нямяше никакви проблеми.
hulck

Мнение от hulck »

Ето няколко сайта за банки: 1/ Адреси и тел. на банки в Софиа: www.sofia.com/banking 2/ Списък на всички банки извършващи операции в България: www.bank.hit.bg
Аватар
womanEZ

Мнение от womanEZ »

Съжалявам, наистина трябваше да уточня - става дума за гр.Пловдив и Биохим на центъра. Тогава пробвай в други банки и може би в централните им клонове.
Заключено