Vupros kum roditelite na teenagers

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
tolumbi4ka

Vupros kum roditelite na teenagers

Мнение от tolumbi4ka »

Pitaneto mi e slednoto-ima li mejdu vas takiva,koito sa zaminali za Canada s deca teenagers i po-to4no kak decata vi prieha promianata?Taguvat li za BG i priatelite si tam,lesno li se adaptiraha,lesno li suzdadoha kontakti i priatelstva?S edna duma stastlivi li sa tam?Kakuv socialen jivot imat?
Vuprosut mi e poroden ot facta,4e sina mi(po4ti 16 god.)niama nikakvo jelanie da hodi kudeto i da e.Ot4aia se ot prestoia ni v Anglia i po-to4no ot otnosheniata mejdu samite deca,ot nevuzmojnostta da suzdade niakakvi po-svestni kontakti.Sega kolkoto i da govoria za perspectivi za po-dobro budeste i ot toia rod nesta,niama koi da 4ue.Toi vinagi e bil mnogo jizneno i veselo dete,otvoren kum jivota i mislia 4e v tazi vuzrast to4no tova mu lipsva tuk.Kak e pri vas?
Aerin

Мнение от Aerin »

Как е при нас с дъщеря на 16 години - ето как: след училище - в къщи, пред компютъра, чат с приятели в Бг и по света (тях си ги има още от Интернет-контактите в Бг). Излиза в неделя, и то не всяка, на кино и хамбургер някъде и това е. И тя не искаше да заминава никъде, но чак протести нямаше - ясно беше, че е решено. Това лято си отива за ваканцията - то е второ лято за нас тук - и е страшно щастлива - като получихме билета, подскачаше с него из къщи.
Но в интерес на истината, в училище свикна бързо и там също има приятели, с които се вижда в почивките през деня. Не мога да кажа със сигурност, че е щастлива, но че й харесва да живее тук - това е сигурно. Вече си избира университет и специалност - наесен е 12 клас и определено вижда бъдещето си тук, и то в оптимистична светлина.
Надявам се и при вас нещата да се изгладят постепенно.
Заключено