Курса по френски в Квебек
-
Курса по френски в Квебек
Колко се плаща курса по френски език на новопристигналите в Квебек и колко часа на ден е той. Аз и моето семейство имаме сертификати за Квебек , но още не сме подали документи за медицинските. koky@abv.bg
koky
- IvHaydu
- Хайдутин на годината
Ами айде подавайте ги тези документи за медицински, не се бавете!
А за курса по френски за новопристигнали в Квебек могат да ти отговорят местните корифеи...
А за курса по френски за новопристигнали в Квебек могат да ти отговорят местните корифеи...

Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Ako uchish v Universite de Montreal,ima 5 niva,po200 chasa vsyako nivo.Uchi se 5 dni v sedmicata,dva dni ot 9-15h,dva dni ot 9-15:30h,i v petak do 13:00h.Plashtat ti po 121 $na sedmica,samo ako sedmicata e palna(t.e 5 uchebni dni),ako ima praznik i ne se uchi-ne ti plashtat za tezi dni.
Imash pravo da rabotosh,kato uslovieto e ,da ne zarabotvash poveche ot tezi 121 dolara,koito ti davat.Ako nadvishish,shte ti otrejat ot tyah.
Ako i dvamata uchite,vseki poluchava po 121$ na sedmica(pri gore opisanite uslovia).
V drugia universitet- UQAM,nivata sa 4(po 250 chasa vsyako),tam uchat malko po-do kasno,no podrobnosti da napishe nyakoi,koito e uchil tam.
Na drugite mesta,kadeto se uchi frenski,zaetosta e gore-dolu sashtata i parite,koito ti plashtat sa sashtite.
Pozdravi
Imash pravo da rabotosh,kato uslovieto e ,da ne zarabotvash poveche ot tezi 121 dolara,koito ti davat.Ako nadvishish,shte ti otrejat ot tyah.
Ako i dvamata uchite,vseki poluchava po 121$ na sedmica(pri gore opisanite uslovia).
V drugia universitet- UQAM,nivata sa 4(po 250 chasa vsyako),tam uchat malko po-do kasno,no podrobnosti da napishe nyakoi,koito e uchil tam.
Na drugite mesta,kadeto se uchi frenski,zaetosta e gore-dolu sashtata i parite,koito ti plashtat sa sashtite.
Pozdravi

Не мога да пропусна случая и да не се наредя до "местните корифеи"
(Иване, може и да не си ме имал предвид като си го писал, ама аз се намъквам при тях
)
И тук, в университет Лавал, парите и условията са същите. Нивата са 5 по 200 часа. Разлика има в часовете на обучение: 2 дни до 16.30 (много често часовете се сливат, ако групата е съгласна и се свършва в 15.30), останалите дни - до обяд. Другите възможности са в сежеп (за среднисти или доста възрастни) или в карфур, но там пращат хора, които трудно се изразяват даже и на собствения си език.
Ако се случи курсът да хваща и лятото, ще имате един месец ваканция, през която не ви плащат, но пък можете да си подадете документите за социал.

И тук, в университет Лавал, парите и условията са същите. Нивата са 5 по 200 часа. Разлика има в часовете на обучение: 2 дни до 16.30 (много често часовете се сливат, ако групата е съгласна и се свършва в 15.30), останалите дни - до обяд. Другите възможности са в сежеп (за среднисти или доста възрастни) или в карфур, но там пращат хора, които трудно се изразяват даже и на собствения си език.
Ако се случи курсът да хваща и лятото, ще имате един месец ваканция, през която не ви плащат, но пък можете да си подадете документите за социал.
Обичам да преча
- IvHaydu
- Хайдутин на годината
Ауууу, Анито, чак страх ме хвана...
Ами как да стана от компютъра, като има толкова очарователни събеседнички!
А за френския : Je vais continuer faire mes courses de francais demain soir!

Ами как да стана от компютъра, като има толкова очарователни събеседнички!

А за френския : Je vais continuer faire mes courses de francais demain soir!

Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
- IvHaydu
- Хайдутин на годината
Mda...mai neshtata ne varviat mnogo na dobre...Ombudsman написа:Я да ви поуплаша малко аз !![]()
В КОФИ ни казаха, че сега е поставен въпроса, но сигурно ще бъде одобрен скоро, от календарната 2004 г. курсовете по френски да бъдат безплатни, но не и ПЛАТЕНИ !!!
Тъй че, учете докато сте в България, че тук хем трудно, хем - няма пари.
Uvajaema Iglika, ne ni plashish! Blagodarim ti, che ni darjish informirani, za da niama posle "ama az ne znaeh, obarkah se...".

Да бе, така е. Аз писах какво дават хората, за работа разбира се, че няма ограничения през ваканцията.Riba написа:Kogato ste vav vakancia,mojete da rabotite i zarabotvate kolkoto iskate i mojete.Togava nyama ogranicheniya.Spored men po-dobria variyant ot tova da se izliza na social,samo zashtoto nyama da vi plashtat po vreme na vakanciyata ...no tova veche si e vapros na licen izbor.
Piozdravi
Между другото и в нашето КОФИ са споменавали такова нещо, за което писа Иглика, но като нещо, което не се знае кога ще стане. И щели да махат КОФИто от университетите и да го поверят на разни организации, които да берат грижа къде да правят курсовете, кои ще са даскалите и т.н. Както казва мъжът ми, тия тук се уплашиха, че народът като има достъп до университетите всеки ден, учейки в КОФИ, много се открехва и много хукна да учи. А това май не съвпада с кебекарските желания?!
От друга страна парите за КОФИто били от федералния бюджет, което значело, че г-н Шаре не може да си ги ползва за други цели. Ама как ще ги ползва за тези, кой знае?...
Обичам да преча
Не е точно така в Монреал.Хайде,чак пък доста възрастна не съм...Другите възможности са в сежеп (за среднисти или доста възрастни) или в карфур, но там пращат хора, които трудно се изразяват даже и на собствения си език.

Значи тук има два варианта-Или Монреалски Ун-т,който е с отделна ДЪЛГА опашка,или по местожителство (което може и друг Ун-тет да е,може и СЕЖЕП,а може и карфур).Зависи кое ти е по-близко!
Качеството на преподаване не зависи от учебеното заведение,а само от преподавателя!Сроковете на започване обаче са МНОГО различни.Аз в Сежепа почнах на втория месец след пристигането си...За Ун-та се говори за порядък от 5-6 месеца.
- miloto
- Обратна връзка:
frenski
Men ako pitate, nai-dobre e da si nauchite ezika tuk v BG. Tam shte imate dalech poveche neshta za pravene, vremeto shte vi e dosta cenno, za da hodite na frenski.
Vsiaka duma tuk e v poveche.
Uspeh
Vsiaka duma tuk e v poveche.
Uspeh
On a quelquefois assez souffert pour avoir le droit de ne jamais dire:"Je suis trop heureux"!!!
Izwiniawaj, Joy, ne sam iskala nikogo da obidia na akal ili obrazowanie. Ne si mislia, 4e az sam titan na misalta
ili ne6to podobno.
Samo obiasniawam kak e waw ville de Quebec, i to twarde obob6tawa6to. Ne moga da sedna da izbroiawam wsi4ki razli4ni slu4ai.
Oswen towa znam, 4e w Montreal e mn. trudno da zapo4ne6 w uniwersitet i ne e wypros na li4ni ka4estwa. No tuk e razli4no i klasaciata e gore-dolu kakto ia opisah.
Nadiawam se da mi prosti6?!

Samo obiasniawam kak e waw ville de Quebec, i to twarde obob6tawa6to. Ne moga da sedna da izbroiawam wsi4ki razli4ni slu4ai.
Oswen towa znam, 4e w Montreal e mn. trudno da zapo4ne6 w uniwersitet i ne e wypros na li4ni ka4estwa. No tuk e razli4no i klasaciata e gore-dolu kakto ia opisah.
Nadiawam se da mi prosti6?!

Обичам да преча