[quote="alen vid"][quote="sofiya"][quote="AlexAA"]Vapros kam forumtzite.
Az se iznesoh ot BG predi 5 godini. Mislya da otskochim do BG s jenata i deteto tova lyato.
Vaprosat mi e - mogat li tezi pederasi ot NOI da me zahapyat za neplateni zdravni vnoski, za men i jenata? Abe ima li zakon v BG, koito da zabranyava na dlajnitzi kam NOI da napuskat BG? Da ne obarnat BG na zatvor- samo se chudya de...
Sashe (sasho71) ne se kosi kakvo shte pravish v BG ako zaboli apendisita i nyamash osigurovka. Prosto otivash v BG s Travel Insurance ot Canada. Az, ako si hodya v BG tazi godina, shte imam 1000000 dollara Travel Insurance, koiyato pokriva daje i transport do canada, ako v BG ne mogat da me operirat. Ako tryabva da hodya na doktor v BG, prosto shte sabiram kasovi belejki i fakturi. Posle v Canada shte gi claimvam and that is it.
Cheers[/quote]
Alex, po zakon ( za sajalenie ne pomnia koi tochno, zashtoto pitah bratovchedka mi -advokat v BG) ne mogat da te sprat da izlezesh ot stranata ako niamash dalgove kam darjavata po-golemi ot 5000lv
A za plashtaneto za speshna operacia v BG - pochti vseki rabotesh i osiguriavash se na postoianno miasto v Canada ima zastrahovka za speshni medicinski uslugi izvan Canada - proverete si knijkite s firmenite benefiti.
Mainata im na NOI - nishto niama da dam na tia skapaniaci - ne zashtoto tolkova mi se svidi, kolkoto me e iad,che niakvi maloumni darjavnici s maloumni zakoncheta se opitvat da ni napraviat nas maloumni.

[/quote]
София, инфото ти и е абсолютно вярно но ......само в случаи че не си даден/на на комисията за държавни вземания и тя от своя страна не те е дала на прокуратурата която пък ако не се явиш ти или твой представител на делото те осъжда ...................................
- осаден/на вече (недай Боже да се случи никому)в качеството си на Законо нарушител - излизането ти от България независимо дали имаш и друго гражданство става вече силно комплициран казус
Естествено плащането - оправя бъкийте но ////////////........

[/quote]
за да те осъдят не трябва ли поне да те призомат на делото ?????