Още за Пан българизма или каде сме закачили чифтето пищтови.

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
ivandi

Re: Още за Пан българизма или каде сме закачили чифтето пищт

Мнение от ivandi »

joro написа:
Botzo написа:
Господа от Канада, Аржентина, и не знам от къде още, елате на 8 декември в Банско, да видите за какво става въпрос :D :D :D Виждали ли сте някъде по света студенти на 20 години да карат мерцедеси по 50 000 долара? Виждали ли сте в заведение, където една бира е 5 лева, 50 грама ракия е 7 лева да се правят резервации 3 месеца предварително, защото няма места?
На миналия 8 декември в банкоматите в Банско на 3 пъти свършваха парите. Директорът на банка Биохим се оправдаваше после по кабелната телевизия- "Не сме очаквали толкова хора да дойдат в Банско и да изтеглят за един ден толкова пари- 12 милиона лева"
Без повече коментари!!!!!

Tezi da si stojat tuka v BG. Na tiah CA niama da im haresa - tam mercedesite se izrabotvat, a ne se poluchavat. Problemat im e che kogato vsichki koito ne sme vruzkari se iznesem, tatkovcite im niama ot kogo da ima da cocat i tgava ste vidiat kon bob jade li.

Cheerz :beer:
Chris

Мнение от Chris »

бравос ivandi,
ето така трябва. аз лично не съм тръгнал от много добро към Канада. тия хора от къде разбраха, че в БГ могат да се докарват по 1000 лв. на семейство.
аз работя като поддръжка в ИТ фирма, а жена ми е медицинска сестра със 150 лв. и сумарно сме много далече от тези мистериозни 1000 лв., въпреки че работя по 10-12 часа на ден, че и в събота и неделя понякога
въобще никой да не ме убеждава, че в БГ запалтите са върха. Ако това важи за София - в провинцията положението е съвсем различно.
А като отида на пазара в събота и купя домати и краставици за салатка и някой други неща после 3 дена ме боли глава.
със здраве или наздраве - както ви се иска ;-)
Аватар
sara
Рошава гарга

Мнение от sara »

Честно казано ivandi отдавна не бях чела нещо такова свежо и реално тук (а и не чета всеки ден и всичко).

Тъй като аз съм тук все пак на 100% заставам зад думите ти и за подкрепа само ще спомена, че още си спомням как получавах в БГ заплата 2-3 пъти на средната и не си се издържах чак така спокойно.

Лично , вътрешно леко побеснях от мнението на Ombutsman - народът не е само то такива дето получават по 1000лв на месец и има и пенсионери и селяни и няма защо да ги изхвърляш от групата на българите. като успееш с една средна заплата да се издържаш тогава ще ми обясняваш кое как е! Аз лично имам роднини в БГ и знам как живеят и как има и приток на средства от извън бг. Апропо, човек като си слага някакъв такъв ник следва да има поне нещо малко общо със смисъла му, а ти определено си много, ама много далеч от идеите и делата на тея дето са Ombutsman !

И продължава да не ми е ясно защо все тия дето все нещо или даже и нищо не им харесва искат да имат превес и да обясняват каква е трагедия в Канада. Ами кой както си го направи, бе!

Абе хора - тия дето сте тук и все се оплаквате и ревете - я елате на себе си!
Има и доволни тука и такива дето живеят добре и не мрънкат, ама то човек трябва да може да оцени нещата - никъде не дават на готово колкото и да ви се иска.

Оставам обаяе с впечатлението, че българите трябва да сме много внимателни с другите българи в чужбина и отрицателните влияния - това е то. Познавам много малко бг тук и 90% са позитивисти и май нямам никакво желание да опознавам части от бг колония, на които гроздето им е все кисело. Ама има грозде, нали!
Аватар
bis
Обратна връзка:

Мнение от bis »

yes yes

Благодаря Сара , тъкмо щях да изказвам мнение че само Пламен е адекватен на ситуацията изобщо /по мое мнение единствения реалист/, но забелязвам и още някои личности реалисти

Не мога да си обясня защо като контактувам с хора - всеки има някакъв познат или роднина в Канада и според тях всички са добре ,а тук на 90% от драскачите се оплакват.

За да има време човек да пише денонощно тук / а и не се знае още къде ли не/ това означава че наистина си стои в къщи и не работи.

Забелязвам че много българи /от Бг/ вече не участват във форума заради многото безсмислни нападки оплювания и т.н.
Аз все още имам нерви да ви чета .

ДА сигурна съм че грозде има - дали е кисело или не ще разбера скоро /дай Боже/
Но съм твърде убедена че ще е по-сладко от това в Бг.
Botzo

Мнение от Botzo »

...
Последно промяна от Botzo на Нед Фев 22, 2004 10:01 pm, променено общо 1 път.
Аватар
sara
Рошава гарга

Мнение от sara »

И искам още нещо да споделя след като прегледах ( няма да кажа след колко месеца) малко бг преса.
тук човек като чете пресата и не разбира нещо е по понятни причини - не ти е маичин език. Ама това, че като разглежда човек БГ преса и бг му е роден език и пак не разбира и трябва да знае поне 1 западен език - ей, това не го разбирам! За нивото на представяне и езика пък ....съвсем друга тема!
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Да не забравяме също, че не всичко написано в БГ пресата е истина :D
По-горе бяха дадени цени на зеленчуци, бананите бяха по 1 лев, но това са цени на зеленчуковата борса! А иначе килото бананки върви по 1.50 лева...
И още нещо : който е взимал 1000 лв. (сегашни пари де! :D ) заплата в БГ, за чий ли е тръгнал към Канада? Явно не заради финансови проблеми...
Не че 1000 лв./месец са много пари за нормалния свят, ама за тук са мечта за сигурно над 90% от хората...
Така че избора си е личен...
:beer: :beer: :beer: :beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Гост

Мнение от Гост »

...
Последно промяна от Гост на Сря Окт 22, 2003 1:25 pm, променено общо 1 път.
bateto

Мнение от bateto »

Az sam ot realistite,ot blizo dve godini kak sam tuk razbrah ,che pod shiroko razkrachenata usmivka stoy zakonspiriranoto -ya si ebi maykata .Usmivka tip marmelad ili problem,nishto druga ne ni ostava bratya i sestri osven da si hodim navedeni,vie kak mislite,pri vas kak stoyat neshtata ili si stroite vazdushni kuli.Pochvam da si mislya ,che az sam karaka .
Botzo

Мнение от Botzo »

...
Последно промяна от Botzo на Нед Фев 22, 2004 10:02 pm, променено общо 2 пъти.
Pepon

Мнение от Pepon »

bateto написа:Az sam ot realistite,ot blizo dve godini kak sam tuk razbrah ,che pod shiroko razkrachenata usmivka stoy zakonspiriranoto -ya si ebi maykata .Usmivka tip marmelad ili problem,nishto druga ne ni ostava bratya i sestri osven da si hodim navedeni,vie kak mislite,pri vas kak stoyat neshtata ili si stroite vazdushni kuli.Pochvam da si mislya ,che az sam karaka .
Ne si samo ti bate karuk, mnogo sme, ama ne vseki smee da pishe, che go e strah da ne mu se prismivat "preuspelite" mu sanarodnici. Inache, vsichko, koeto pishesh si e tochno taka. Az sum v Ontario, no gi vijdam neshtata okolo men po absoliutno sashtia nachin.
Az ne vijdam zashto ni napadat, samo zashtoto sme doshli v Canada s golemi ambicii i ochkvania i ne sme dovolni kato vijdame, che sistemata raboti protiv nas i ne ni pozvoliava da si realizirame ako ne mechtite, to pone profesiite, znaniata i opita, koito sme natrupali s godinite v BG.
I kato cheta po-gore ne znam da se sramuvam li che sum bil sysadmin v BG sus zaplata blizka do 1000 leva. Ami kakvo da pravia, che tam kadeto raboteh tova prosto si beshe srednata rabotna zaplata. I zashto sled kato sum uchil 17 godini, imam dosta godini natrupan staj i opit po specialnostta, vladeia otlichno /ne se izhvarliam/ i frenski i angliiski da ne moga da vzemam i srednata zaplata za Ontario? Ei zatova mi e krivo tuka, che sistemata me diskriminira samo i edinstveno zashtoto sum immigrant i slaga vseki mesten troikadjia nad men. I ne samo po zaplata ami i po vsichko ostanalo. Da pripomnia samo primera s priravniavaneto na shofiorskite kniki - leleee kak se "rezilih" pred mestnite uchenichki :D

:beer:
Гост

Мнение от Гост »

...
Последно промяна от Гост на Сря Окт 22, 2003 1:26 pm, променено общо 1 път.
Botzo

Мнение от Botzo »

...
Последно промяна от Botzo на Нед Фев 22, 2004 10:03 pm, променено общо 2 пъти.
Гост

Мнение от Гост »

...
Последно промяна от Гост на Сря Окт 22, 2003 1:26 pm, променено общо 2 пъти.
Botzo

Мнение от Botzo »

...
Последно промяна от Botzo на Нед Фев 22, 2004 10:03 pm, променено общо 1 път.
Заключено