Ontario

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
shnorhela
Лисодав
Обратна връзка:

Ontario

Мнение от shnorhela »

Интересува ме кое районче е най-добро за заселване Онтарио или най-вече Торонто Мисисага, Йорк, доунтун Лондон, Брамптон или Хамилтон става въпрос за най-добро разположение стратегическо като цена, качество на живот най-много достъпни ресурси и най-много достъпна всякакъв тип работа?
bateto

Мнение от bateto »

Шшнорхел ти да не си мръднал нещо,стой си в наше село и не се занимавй с глупости.Съотношение цена -качество на живот,направо ме разби,ми разходи се из Монтреал и си дай отговор на въпроса,що си мислиш,че чуждата кокошка е патка.
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

Cambridge, Kitchener, Waterloo - tam e sredata na zlatnia triagalnik, osobenno ako rabotish s tehnologii.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

Шнорхел, жилището се търси максимално близо до работата, иначе се губи прекалено много време в път. Ако си решил да се местиш - отдели поне 3-4 дена за оглед на района, който ти се вижда подходящ, пък и друго си е да видиш със собствените си очи. Ако се спреш на Мисисага - свиркай. В нашия блок има свободни апартаменти, зад блока имаме малка рекичка и парк, пред блока - спирка на автобус, магазините ни също са наблизо, срещу блока има болница + най-голямото спешно отделение в Онтарио. Най-голямият ни плюс обаче е, че сме няколко БГ-семейства, които много се разбираме и си помагаме при нужда (и празниците си ги караме заедно :D ).
Изображение
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

KolioBalkanski написа:Cambridge, Kitchener, Waterloo - tam e sredata na zlatnia triagalnik, osobenno ako rabotish s tehnologii.
Коле, кви са тия технологии в Кичънър и Уотърло ?!? Аз знам че има хай-тек компании в една част на Мисисага, Маркам и даунтаун Торонто ?
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

RIM e tam, kakto i IBM, i niakolko zastrahovatelia.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
estoyanova
Обратна връзка:

Мнение от estoyanova »

Аз бих ти препоръчала Unionville за .....живот....спокоен живот....ако си с кола
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ-ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ
speedy

Мнение от speedy »

estoyanova написа:Аз бих ти препоръчала Unionville за .....живот....спокоен живот....ако си с кола

Unionville не става, освен ако Шнорхела иска да си купи къща.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
shnorhela
Лисодав
Обратна връзка:

Мнение от shnorhela »

Шшнорхел ти да не си мръднал нещо,стой си в наше село и не се занимавй с глупости.Съотношение цена -качество на живот,направо ме разби,ми разходи се из Монтреал и си дай отговор на въпроса,що си мислиш,че чуждата кокошка е патка.
Батка ти като шофьор не работиш в града а го ползваш за по евтина спалня познавам доста като теб все шофьори и на всичките им отърва тоя вариянт. Както се беше изразил преди "френския взе да ме блъска в главата" даже напоследък взех по-комфортно да се чувствам с него вместо англето, кофти почвам да се опрапастявам време е да се смени въздуха друг е въпроса с какво по-точно само че англофонско ще е.
speedy

Re: Ontario

Мнение от speedy »

shnorhela написа:Интересува ме кое районче е най-добро за заселване Онтарио или най-вече Торонто Мисисага, Йорк, доунтун Лондон, Брамптон или Хамилтон става въпрос за най-добро разположение стратегическо като цена, качество на живот най-много достъпни ресурси и най-много достъпна всякакъв тип работа?
Казваш всякаккъв тип работа, ама все пак горе-долу каква индустрия?
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Veliko

Мнение от Veliko »

Shnorhel, kakwo mislish da bachkash. Ne propuskaj Guelph. Tam ima dosta industria, wsiakakwa. Na 20 km e ot Kitchener, w momenta ima bum w tozi grad, stroi se jako, obache naemite sa malko skypichki, za 2 bdr. okolo 800 bucks. W Kitchener e po-ewtino, ne e problem da se pytuwa do Guelph. W Hamilton e naj-ewtino otkym renta, ne e zle, star grad, ima narod po ulicite. Ako si namerish bachkane w zlatnia triygylnik, shte dzhitkash s kolata, ako ti se pytuwa razbira se. Opitaj pyrwo da si namerish rabota, w koeto malko se symniawam, ama probvaj. I ne zabrawiaj che zastrahowkata za kolata shte ti se wdigne s pyti. Ama nejse, ne e bolka za umirane, shte se oprawish. Shtom ti e pisnalo ot franseta, tuk ti e miastoto.
Krassiiv

Мнение от Krassiiv »

estoyanova написа:Аз бих ти препоръчала Unionville за .....живот....спокоен живот....ако си с кола

Mnogo mi e 4udno kak taka davata mnenie bez dori da ste minali tranzit prez tozi grad, :cry: ili vaprosa e ne6to da se napi6e. kato doide6 (ako doide6) pojivei malko i togava davai mnenia.
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Супер е Unionville за спокоен живок както ти е казала жената, само ти си минавал оттам :roll: ... Красиви къщички, европейзки кафенца, красиво, спретнатко, скъпичко малко. Ако работиш в Торонто и живееш там е супер, както и Стофвил, Бари и други местенца, където да избягаш от лудницата за weekenda.
Циганите - на Сатурн !
Аватар
vladi

Мнение от vladi »

Дааа, явно не спира народа да се изнася от Ла Бель Прованс... ако човек не е твърд франкофон, май това си е най логичното... По принцип на новото място, което и да е то, задължително се минава през период на адаптация, тъй че колкото по-рано мине този период по-добре. Пък и в един момент ти става навик да имигрираш :D

Моят личен опит е че англофонското общество е по-капиталистическо по своята природа от франкофонското, ако мога така до се изразя, тоест цени хората които не се плашат от работа... В БиСи на всеки 3 месеца ми вдигат заплаатата, а в Монреал сигурно щях да се пенсионирам на началната си заплата :(
huba

Мнение от huba »

vladi написа: В БиСи на всеки 3 месеца ми вдигат заплаатата, а в Монреал сигурно щях да се пенсионирам на началната си заплата :(
Za da si po-konkreten i da ne puskash samo kior-fisheci bi li kazal s kolko ti e uvelichenieto na vseki 3 mesetca? :D :D
"Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят."
Заключено