bateto написа:Zdravey Bijou,az sam blizo ot dve god. v Canada i mnogo kratko vreme sam se vazpolzval ot razni vidove soc. pomoshti,po golyamata chast ot vremeto sam rabotil, av momenta sam se ustremil kam edna mnogo tegka prof. i ne se smyatam za marzeliv,ne sam se oplakval nikoga ,no vinagi sam spodelyal chuvstvata si ,che tuk ne mi haresva po red prichini,taka ,che ne sam saglasen s tvardenieto ti ,che marzelivite samo nedovolstvat i se oplakvat.V Balgariya sashto byah aktivno tarsesht ,a ne statichno chakasht v kraya na meseca da si podloga shepite i nyakoi neshto da mi dade.Dage naprotiv tuk imam chuvstvoto ,che marzelivite nay mnogo hvalyat Canada pluvashti vse oshte na povarhnosta i nesposobni da poglednat s realistichen pogled na givota tuk,namerili uteha ot nekadarnosta si da napravyat neshto po veche za sebe si v Bg.v soc. dargava Canada.Spored men horata umeeshti da napravyat kritichna ocenka na deystvitelnosta tuk se motivirat i uspyavat da napravyat neshto po veche za sebe si ,a tiya s rozovite ochila sled nyakoya i druga godina prestoy im ostava utehata da venceslavyat stranata ,koyato im e dala :vsichko;,da ama nikoi ne dava ,ako ne si go vzemesh i po dostoyno e da si priznaesh lichnata istin otkolkoto da poadnesh pod znamenatelya na pogovorkata -edno ebane se izdarga ,no srama golyam.
Именно!И после преливат от канадски патриотизъм, та чак милно да ти стане.

Канада е рая за хората на социалче и работка на черно.И после същите тези и акъл ми дават дали да съм искал 20$ за въртене на броеницата($20 ми беше стартовата заплата) , и хвърлят големите клишета от типа "Канада е за кадърните и работливите ":D Бижуто по-горе или е социалистче или студентче.

Като повечето писачи тук де.

Абе защо се дразниш като не мислиш че говоря истината, а?
За сянката- не мисля , че нямам избор- имам и смятам да се възползвам.Декември напускам(това го казвам само заради отворковците с вечния въпрос-защо стоите?

).Преди работих в Западна Европа, сега си уреждам пак нещата за там.Тук ме привлече по-лесното легализиране, но сега това по-лесно ми излезе по-скъпо.Загубих време и средства.Даже и на индииците им са отворени очите за много неща както се вижда(е канадските патриоти от бг. произход ще кажат "Абе махни ги бе- те за втора ръка хора":D ), обаче времето и Канада ще направят своето.Просто съм сигурен.
За новоизлюпения канадец- преброй първо грешките които правиш на български, твоите и на смешника Боцо.Ох- забравих- ти броиш само грешките на тези които пишат негативни неща за Канада.На другите им е простено.
Хайде чао, аз приключвам участие тук.Знам че няма да ви липсвам, нито пък вие на мен
Желая успех на всички !