документи

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
Vallkiria

документи

Мнение от Vallkiria »

Отново се сблъсках с неяснота по един въпрос.Както казах открих се е професиите.В пакета за Сидни трудовия ми договр от БГ трябва е преведен,въпроса е трябва ли да е легализиран и какво точно се разбира под това и къде става самата легализация.
smt

Re: dokumenti

Мнение от smt »

Няма нужда от легализация, а само от заверка при нотариус!
Федерална процедура-продължителност 18 месеца!
Vallkiria

Мнение от Vallkiria »

добре нали преводача си слага подписа и печата там и реално само тва се изпраща в канада,само превода,тоя нотариус кога и къде го слагам преди или след превода,предполагам преди превода.
Аватар
Lira

Мнение от Lira »

Vallkiria написа:добре нали преводача си слага подписа и печата там и реално само тва се изпраща в канада,само превода,тоя нотариус кога и къде го слагам преди или след превода,предполагам преди превода.
Първо отиваш с оригиналния договор при нотариус, който ти заверява едно ксерокопие. После това заверено копие го даваш на заклет преводач, който го превежда и си слага своя печат върху превода, като го закопчава за нотариално завереното копие. Така пращаш двете заедно.
Това важи за всички останали документи, които ще изпращаш, с изключение на тези, които трябва да са в оригинал - резултата от IELTS и свидетелство за съдимост.
"Късметът се случва, когато подготовката срещне възможността!" Опра Уинфри
Аватар
tonakis

Мнение от tonakis »

Свидетелството за съдимост е чак за Букурещ ако не се лъжа, т.е. във втория пакет, при положение, че от Сидни ти кажат - ок :)
Аватар
Lira

Мнение от Lira »

tonakis написа:Свидетелството за съдимост е чак за Букурещ ако не се лъжа, т.е. във втория пакет, при положение, че от Сидни ти кажат - ок :)
tonakis,
От 26 юни 2010 всички документи се пращат с първия пакет до Сидни, няма втори пакет за Букурещ.
Ако от Сидни ти кажат ОК (т.е. установят, че отговаряш на критериите и събираш минимума точки), тогава пращат пакета ти в Букурещ за разглеждане на документите и довършване на процедурата.
:)
Vallkiria

Мнение от Vallkiria »

Лошото е че оригинала съм го загубил ая фирмата вече я няма.На мен от човешки ресурси ще ми изпратат копие на което пи "заверено вярно с оригинала" това може ли да мине пред нотариус и на канадците за какво им е договора на български макар и нотариално заверен :sweat: тва с договора ми еголям проблем
Аватар
Lira

Мнение от Lira »

Vallkiria написа:Лошото е че оригинала съм го загубил ая фирмата вече я няма.На мен от човешки ресурси ще ми изпратат копие на което пи "заверено вярно с оригинала" това може ли да мине пред нотариус и на канадците за какво им е договора на български макар и нотариално заверен :sweat: тва с договора ми еголям проблем
До колкото знам, нотариусите по принцип копия не заверяват, но трябва да пробваш. Обясни му ситуацията със закритата фирма и кой ти праща това заверено копие ... Все пак заверката "Вярно с оригинала" трябва да има някаква стойност, иначе защо съществува ...?
Това е моето мнение.
Нека, ако някой може, да каже нещо по-категорично по въпроса.
Vallkiria

Мнение от Vallkiria »

Лира Страхотна си благодаря много
smt

Мнение от smt »

Доколото знам Лира е мъж, но както и да е! :) Когато ние правехме заверките на документите си при нотариус искаха да видят оригиналите на документите ни. Попитай първо някъде дали биха ти заверили копие без да представяш оригинала на договора.
Федерална процедура-продължителност 18 месеца!
Vallkiria

Мнение от Vallkiria »

оп Лира сори хахахахах :):) сега се срещнах с един,щом на копието пише "заверено вярно с оригинала" няма проблем да го заверят нотарялно :):):):)
Аватар
tonakis

Мнение от tonakis »

Дааам, съгласих се - донякъде :) всъщност това е нещо ново. Първия път когато пуснахме (ноември) си пишеше изрично, че съдимостта се изпраща чак след като те одобрят. Сега видях, че те strongly recommends да се изпрати с първия пакет, но все пак ако нещо се забави, може да се изпрати и с втория (ако се стигне до втори) :) Та в крайна сметка, все пак не е задължително, но е strongly recommend да се изпратят с първия пакет.
Както и да е, благодаря Lira. Сега ще прехвърля цялото ръководство да видя какви още промени са разцъкали от ноември месец насам :)
Leda78

Мнение от Leda78 »

Точно тази тема търсех :)

Завърза се спор в една друга тема относно документ за доказване на средства - дали трябва да се изпраща с първото изпращане до Сидни или по-нататък.

Според мен целия чеклист с документи, който се пращаше преди за Букурещ, сега трябва да се изпрати в Сидни - т.е. разликата е единствено, че всичко се праща в Сидни, а вече от Сидни го пращат в Букурещ. Иначе нищо не отпада - всичките нотариално заверени дипломи, свидетелства за брак, преведени и нотариално заверени договори с работодатели, както и оригиналните - свидетелство за съдимост, резултатите от IELTS, bank statement - трябва да се изпратят наведнъж, в самото начало, с попълнените официални pdf формуляри, които се теглят от сайта.

Много ще се успокоя, ако някой ми потвърди дали съм права или не :) А и от друга страна си е чиста загуба на време и пари сега да вадим всичката документация, ако съм сбъркала и не трябва да се праща сега... Затова моля, някой с повече опит - особено личен и позитивен в изпращане на документи след 26 юни, 2010 - нека се изкаже компетентно :)

Благодаря предварително!
Miracles start to happen when you give as much energy to your dreams as you do to your fears
Аватар
Lira

Мнение от Lira »

Leda78 написа: Според мен целия чеклист с документи, който се пращаше преди за Букурещ, сега трябва да се изпрати в Сидни - т.е. разликата е единствено, че всичко се праща в Сидни, а вече от Сидни го пращат в Букурещ. Иначе нищо не отпада - всичките нотариално заверени дипломи, свидетелства за брак, преведени и нотариално заверени договори с работодатели, както и оригиналните - свидетелство за съдимост, резултатите от IELTS, bank statement - трябва да се изпратят наведнъж, в самото начало, с попълнените официални pdf формуляри, които се теглят от сайта.
Съвсем правилно си разбрала!
Дерзай и успех! :)
Аватар
Lira

Re: документи

Мнение от Lira »

Leda78, виж на лични.
Публикувай отговор